یافته‌های یک بررسی جدید نشان می‌دهد کودکان دچار عفونت کروناویروس آنتی‌بادی‌های ضعیف‌تر و انواع کمتری از آنها را نسبت به بزرگسالان تولید می‌کنند و ممکن است به همین دلیل بیماری خفیف‌تری در آنها رخ می‌دهد و زودتر بهبود پیدا می‌کنند.

children

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نیویورک تایمز بررسی‌های قبلی نشان داده‌اند که پاسخ ایمنی بسیار شدید ممکن است عامل بیماری شدید و مرگ بیماران کووید-۱۹ باشد.

پاسخ ایمنی ضعیف در کودکان به نحوی متناقض ممکن است بیانگر ان باشد که ویروس پیش از آنکه فرصتی برای تحریک دستگاه ایمنی داشته باشد، از بین رفته است و همچنین ممکن است توضیح دهد که چرا کودکان عمدتا ازعلائم شدید بیماری کووید-۱۹ در امان می‌مانند. همچنین این یافته‌ها ممکن است علت احتمال کمتر انتشار ویروس از کودکان به دیگران باشد.

دونا فاربر، ایمنی‌شناس در دانشگاه کلمبیا در نیویورک که سرپرست این بررسی منتشر شده در ژٰورنال Nature Immunology است، می‌گوید: «ممکن است کودکان برای مدت کوتاهتری واگیر باشند.»

کارشناسان دیگر می‌گویند داشتن آنتی‌بادی‌های ضعیف‌تر و کمتر به معنای آن نیست که کودکان در معرض خطر بیشتر عفونت دوباره هستند.

دیپتا بهاتاچاریا، ایمنی شناس از دانشگاه آریزونا در توسان می‌گوید: «واقعا نیازی نیست که شما واکنش ایمنی شدید و بسیار قوی داشته باشید تا برای مدتی در مقابل ویروس مصون بمانید. من درباره اینکه کودکان پاسخ آنتی‌بادی کمتری دارند، چندان نگران نیستم.»

این بررسی میزان آنتی‌بادی‌ها را در کودکان در یک نقطه زمانی اندازه‌گیری کره بود و شمار افراد مورد بررسی بیش از حد کوچک بود که موضوع تغییر میزان آنتی‌بادی با سن را روشن کند. اما می‌تواند این پرسش را مطرح کند که برخی از آزمایش‌های آنتی‌بادی ممکن است نتوانند برخی از کودکان دچار کروناویروس را تشخیص دهند.

این بررسی نشان داد که آنتی‌بادی‌ها ضد کروناویروس در کودکان با آنتی‌بادی‌ها در بزرگسالان متفاوت است. کودکان عمدتا یک نوع آنتی‌بادی به نام IgG را تولید می‌کنند که پروتئین‌های گل‌میخی را در سطح ویروس شناسایی می‌کند.

بزرگسالان برعکس چند نوع آنتی‌بادی بر ضد پروتئین‌های گل‌میخی و سایر پروتئین‌های ویروسی دیگر می‌سازند و این آنتی‌بادی در خنثی‌کردن این ویروس بسیار قدرتمندتر هستند. هیچکدام از کودکان مورد بررسی آنتی‌بادی‌های ضد یک پروتئین ویروسی به نام نوکلئوکپسید یا N را که به ماده ژنتیکی ویروس متصل هستند، نداشتند. از آنجایی که این پروتئین درون ویروس است و در سطح آن قرار ندارد، دستگاه ایمنی فقط هنگامی می‌تواند پروتئین را شناسایی کند و بر ضد آن آنتی‌بادی تولید کند که ویروس به طور گسترده‌ای در بدن انتشار یافته ابشد.

یافته‌های این بررسی ممکن است دقت نتایج به دست آمده از آزمایش‌های بر اساس آنتی‌بادی بر ضد پروتئین N ویروس را زیر سوال ببرد. بسیاری از آزمایش‌های آنتی‌بادی از جمله آزمایش‌های ساخته شده بوسیله شرکت‌های ابوت و روش برای آنتی‌بادی‌های N اختصاصی هستند  و بنابراین ممکن است عفونت ویروسی در کودکان را شناسایی کنند.

کد خبر 562964

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha