جوزف رابینت بایدن در یکی از حساس‌ترین، رقابتی‌ترین و جنجالی‌ترین انتخابات ریاست جمهوری تاریخ آمریکا رقیب خود دانلد ترامپ را شکست داد و چهل و ششمین رئیس جمهوری ایالات متحده لقب گرفت.

Biden

به گزارش همشهری آنلاین، چهار روز پس از پایان رای‌گیری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ و در شرایطی که شمارش آرا در چند ایالت هنوز به پایان نرسیده، سیاستمدار ۷۷ ساله و کهنه‌کار آمریکایی توانست از مرز ۲۷۰ رای الکترال برای قطعی کردن پیروزی خود بگذرد و حالا باید برای ورود به کاخ سفید در ۲۰ ژانویه آماده شود. هر چند انتظار می‌رود اقدام‌های حقوقی کارزار انتخاباتی ترامپ برای به چالش کشیدن این پیروزی همچنان ادامه داشته باشد.

در حالی که در نخستین ساعت‌های بامداد چهارشنبه پدیده موسوم به «سراب سرخ» توهم پیروزی را به اردوگاه رئیس جمهوری آمریکا برده بود اما به نظر می‌رسید امسال آنچه سرنوشت انتخابات را تعیین می‌کند، حدود ۹۸ تا ۱۰۰ میلیون رای پستی و غیابی است؛ موضوعی که ترامپ روز چهارشنبه بدون توجه به آن نشست خبری برگزار کرد و خود را پیروز انتخابات با فاصله بسیار زیاد آرا خواند. گرچه این اقدام او با نکوهش و انتقاد شدید حتی بین جمهوریخواهان روبه‌رو شد.

با شمارش آرای پستی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه، پیشتازی ترامپ در چند ایالت کلیدی به خطر افتاد و نخستین مورد آن در ویسکانسین رخ داد؛ جایی که بایدن رقیب را پشت سر گذاشت و ایالتی را که تصور می‌شد قرمز شده است، سراسر آبی کرد. با کسب ۱۰ رای الکترال ویسکانسین، نوبت به میشیگان و ۱۶ الکترال کالج آن رسید. به این ترتیب، بایدن فاصله خود را در آرای الکترال با ترامپ افزایش داد و با مجموع ۲۵۳ در آستانه پیروزی قرار گرفت.

اما کند بودن شمارش آرا در پنج شش ایالت کار را به روز جمعه کشاند. با اینکه برخی رسانه‌های آمریکایی ۱۱ الکترال کالج آریزونا را سهم بایدن می‌دانستند اما گروهی دیگر معتقد بودند فاصله آرای دو نامزد آنقدر نزدیک است که شاید در شمارش ۱۲ درصد آرای باقیمانده فرد پیروز جابه‌جا شود. در این میان، ترامپ و دار و دسته‌اش هم به واریز آرای الکترال آریزونا به حساب بایدن بارها اعتراض کردند و کار به شکایت تلفنی رئیس جمهوری آمریکا به رئیس شبکه فاکس هم رسید.

در نهایت پیشتازی ترامپ در ایالت‌ کلیدی جرجیا در حساس‌ترین و سرنوشت‌سازترین لحظه از دست رفت تا با پیش افتادن بایدن در نوادا و آریزونا، او از مرز ۲۷۰ رای الکترال بگذرد و چهل و ششمین و در عین حال سالخورده‌ترین رئیس جمهوری تاریخ ایالات متحده شود. پیش از بایدن، لقب پیرترین رئیس جمهوری آمریکا در دست رونالد ریگان بود که وقتی در ۱۹۸۹ از کاخ سفید رفت، ۷۷ ساله بود. بایدن ۲۰ نوامبر امسال ۷۸ ساله می‌شود و دو ماه بعد دوران ریاست جمهوری خود را آغاز می‌کند.

تئودور روزولت دوران ریاست جمهوری خود را در ۱۹۰۱ با ۴۲ سال سن آغاز کرد تا جوان‌ترین رئیس جمهوری آمریکا لقب بگیرد. او هشت سال در کاخ سفید ماند. بیل کلینتن و یولیسیز سایمن گرنت هم ۴۶ ساله بودند که وارد کاخ سفید شدند.

کد خبر 563269

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha