همشهری آنلاین: بسیاری از کارشناسان معتقدند که در دیدار نهایی جام ملت‌های اروپا، دو مکتب متفاوت فوتبال رودروی یکدیگر قرار می‌گیرند: فوتبالی زیبا و سریع با توانایی‌های بالای فردی و فوتبالی منضبط با کار ‌جمعی و قدرت بدنی.

یکشنبه 9تیر دیدار نهایی فوتبال جام ملت‌های اروپا میان آلمان و اسپانیا برگزار خواهد شد.

آلمان و اسپانیا تا رسیدن به بازی نهایی، راه‌های متفاوتی را پیمودند. تیم ملی فوتبال آلمان فراز و نشیب زیادی داشت. این تیم در دیدارهای این دوره عملا دو چهره‌ متفاوت به نمایش گذاشت: چهره‌ای با انضباط و تهاجمی و چهره‌ای آشفته و بی‌برنامه. ولی یکی از ثابت‌های فوتبال آلمان در همه‌ دیدارها، تسلیم‌ناپذیری تا واپسین لحظات و نیز روحیه‌ جنگندگی بود. این‌ها همواره جزو شاخص‌های فوتبال آلمان بوده است.

راه رسیدن آلمان به فینال

آلمان در نخستین دیدار گروه خود در برابر لهستان قرار گرفت و این تیم را با دو گل شکست داد. در آن بازی آلمان فوتبال حساب‌شده‌ای را به نمایش گذاشت و گام نخست را استوار برداشت. بسیاری پس از این بازی، آلمان را جزو مدعیان قهرمانی به شمار می‌آوردند. ولی این تیم در بازی دوم چهره‌ پیشین را نداشت. آلمان در برابر کرواسی سردرگم و بی‌برنامه بود. خط دفاعی آن آسیب‌پذیر و خط میانی و حمله‌ این تیم، بی‌رمق و غیرخلاق بود. آلمان علیرغم تلاش، دریک بازی دستپاچه، پیکار در برابر کرواسی را با نتیجه‌ دو بر یک واگذار کرد. بازی سوم در برابر اتریش برای آلمان برای صعود به دوره‌ بعد سرنوشت‌ساز بود. آلمان در آن دیدار توانست با تک گل زیبای بالاک بر میزبان غلبه کند. ولی ترس از شکست و حذف شدن، بر بازی‌آلمان سایه افکنده بود و این تیم در مجموع چهره‌ موفقی نداشت.

آلمان در دیدار یک چهارم نهایی رودرروی پرتغال، یکی از تیم‌های نیرومند این دوره از مسابقات قرار گرفت و در همین بازی درخشان‌ترین چهره‌ خود را به تماشا گذاشت. فوتبال آلمان در این دیدار، برنامه‌ریزی ‌شده، دقیق و چون همیشه با اشتها برای پیروزی و روحیه‌ جنگندگی همراه بود. فوتبال زیبا و تهاجمی پرتغال در این دیدار، اسیر فوتبال مقتدر و حساب‌شده‌ آلمان بود و این تیم با نتیجه‌ سه بر دو مغلوب شد.

آلمان در نیمه‌نهایی به مصاف ترکیه رفت. در حالی که همگان از این تیم انتظار بازی روان و پرقدرتی چون پیکار یک چهارم نهایی را داشتند، بار دیگر آلمان با چهره‌ای ضعیف و سردرگم ظاهر شد. آلمان در این دیدار اگر چه پیروز شد، ولی بسیاری از انتظارات را برای تیمی که به دیدار نهایی صعود می‌کرد برنیاورد.

راه رسیدن اسپانیا به فینال

تیم ملی فوتبال اسپانیا به خلاف آلمان در این دوره از مسابقات چهره‌ نسبتا ثابتی داشت. این تیم بازی نخست را پرقدرت و توفانی آغازی کرد و حریف خود روسیه را با نتیجه‌ چهار بر یک درهم کوبید. با این ‌همه، هیچ کس این تیم را جدی نگرفت. چرا که این از ویژگی‌های فوتبال اسپانیاست که غالبا زیبا ولی ناموفق بازی می‌کند و خیلی زود از دور مسابقات خارج می‌شود. اسپانیا در تاریخ فوتبال خود تنها یک بار در سال ۱۹۶۴ به فینال جام ملت‌های اروپا رسید و قهرمان شد. این تیم در رقابت‌های جام جهانی نیز هرگز جزو  چهار تیم نخست نبوده است.

ولی اسپانیا در بازی دوم در برابر سوئد نشان داد که این بار عزم خود را جزم کرده است که جزو بهترین‌ها باشد. این تیم در یک بازی خوب و حساب شده سوئد را دو بر یک شکست داد. در سومین بازی گروهی نیز اسپانیا در حالی که با بازیکنان ذخیره‌ خود در میدان ظاهر شد، یونان قهرمان دوره‌ پیش را با نتیجه‌ دو بر یک شکست داد و به مرحله‌ بعدی صعود کرد.

اسپانیا در یک چهارم نهایی به مصاف ایتالیا، قهرمان جهان رفت. این تنها دیداری بود که در آن اسپانیا نتوانست فوتبال زیبا و تهاجمی خود را به نمایش بگذارد. با این همه، این تیم در ضربات پنالتی بر قهرمان جهان پیروز شد. حریف اسپانیا در نیمه‌نهایی بار دیگر تیم روسیه بود. به دلیل بارندگی شدید و وضعیت سخت زمین بازی، کار دو تیم دشوارتر شده بود. ولی اسپانیا در نیمه‌ دوم با ارائه‌ یک فوتبال سریع و تهاجمی بار دیگر بر روسیه چیره شد و به دیدار نهایی راه یافت.

اکنون دو تیم با چنین کارنامه‌ای در برابر یکدیگر صف‌آرایی می‌کنند تا قهرمان این دوره‌ جام ملت‌های اروپا را تعیین کنند.  بدین‌سان، دو مکتب و دوفلسفه‌ گوناگون فوتبال در برابر یکدیگر قرار می‌گیرند. راستی کدام تیم پیروز خواهد شد؟ آیا اسپانیا خواهد توانست با بازیکنان سریع و تکنیکی خود آلمان را مغلوب کند؟ یا این آلمان‌ها هستند که با ارائه‌ یک فوتبال حساب شده‌ تاکتیکی و با نظم و قدرت بدنی جام را به خانه می‌برند؟ باید منتظر شد و دید.

منبع : دویچه‌وله 
 

کد خبر 56423

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فوتبال ايران

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز