به گفته محققان، برخی بیماران کرونایی با ریسک بالاتر بروز مشکلات نورولوژیکی نظیر خونریزی مغزی و سکته مغزی مواجه هستند.

مغز و کرونا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرنگار مهر، محققان دانشکده پزشکی پنسیلوانیا دریافتند بروز عوارض مغزی ناشی از کووید ۱۹ در افراد مبتلا به فشارخون بالا و دیابت شایع‌تر است.

«کولبی فریمن» سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «تاثیرات کووید ۱۹ فراتر از قفسه سینه و ریه‌ها است. با وجودی که مشکلات ناشی از این بیماری بر مغز نادر هستند اما گزارش پدیدار شدن این عوارض در بیماران کرونایی در حال افزایش است.»

در این مطالعه، ۱۳۵۷ بیمار کرونایی موردبررسی قرار گرفتند. از بین این تعداد، ۱۸ بیمار به خاطر تغییر در حالات روانی‌شان و بروز مشکلات گفتاری و بینایی، تحت اسکن مغزی قرار گرفتند.

کروناویروس چه اثراتی بر افراد دچار فشار خون بالا می‌گذارد؟

محققان مشاهده کردند از بین این ۸۱ نفر، ۱۸ بیمار دچار سکته، خونریزی مغزی و انسداد عروق خونی شده بودند. حداقل نیمی از این افراد دارای سابقه فشارخون بالا یا دیابت نوع۲بودند.

فریمن در ادامه می‌افزاید: «کووید ۱۹ با مشکلات عصبی مرتبط است و فشار خون بالا و دیابت نوع ۲ در افرادی که به این مشکلات دچار می‌شوند شایع است. این گروه از افراد ممکن است در معرض خطر بیشتر عوارض عصبی باشند. از این رو باید از نزدیک تحت کنترل و مراقبت قرار گیرند.»

مکانیسم دقیق تأثیرات مضر عصبی کووید ۱۹ مشخص نیست و ممکن است عوامل مختلفی در آن دخیل باشند، اگرچه عمدتاً محققان بر این باورند که التهاب مرتبط با عفونت در این زمینه دخیل است.

به گفته محققان، بدن برای کمک به مقابله با التهاب، مولکول‌های موسوم به سیتوکین تولید می‌کند. اما اگر این سیتوکین ها بیش از اندازه تولید شوند واکنش سیستم ایمنی شروع به آسیب رساندن می‌نماید.

کد خبر 567139
منبع: مهر

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha