تورج فرهادی شهردار منطقه ۶ تهران در گفتگو با همشهری آنلاین با اعلام این خبر گفت: انتخاب معبر رنگی از طریق فراخوان انجام میشود تا این کار با رضایت و رغبت مالکان اماکن مسکونی و غیرمسکونی معبر منتخب صورت گیرد. با صدور فراخوان و با اعلام آمادگی خود شهروندان، خیلی راحتتر میتوان به جلب مشارکت آنها در پیادهسازی چنین ایدهها و طرحهایی پرداخت.
وی افزود: به نظر میرسد اجرای این طرح اگر در یک معبر با بافت قدیمی آغاز شود، بهتر نتیجه میگیریم چراکه نماهای سیمانی و آجری در معبر قدیمی بیشتر است و اجرای معبر رنگی در این نوع معابر به زیباسازی منظر شهری نیز کمک میکند. ضمن اینکه مقاومت برخی مالکان ساختمانهایی که نمای سنگ دارند را نیز نخواهیم داشت.
فرهادی خاطرنشان کرد: در ناحیه یک و ناحیه دو شهرداری منطقه ۶ تهران که دارای بافت قدیمی هستند چنین معابری وجود دارد و اکنون در حال شناسایی خیابانی هستیم که بتوانیم طرح معبر رنگی را اجرا کنیم و در ادامه، این طرح را به سایر خیابانهای اطراف نیز توسعه داده و محله رنگی در سطح منطقه ۶ تهران خواهیم داشت. پس از صدور فراخوان و انتخاب معبر مناسب، شهرداری از شهروندان ساکن در املاک آن معبر حمایت خواهد کرد تا با مشارکت خود آنها گامی برای تغییر مثبت در منظر شهر برداریم.
وی در پاسخ به اینکه آیا امکان تسری این رویکرد به کل منطقه و انتخاب ۲۲ رنگ برای ۲۲ منطقه تهران وجود دارد، اظهار کرد: برای اجرای طرح هر منطقه یک رنگ، لازم است محدودیتهایی که ساختمانهای نوساز و چند سال ساخت که تا قبل از اجرای این طرح احداث شده و به بهرهبرداری رسیدهاند هم در نظر گرفته شوند. برخی خیابانها و معابر هستند که درصد بالایی از پارسلهای آنها نوساز هستند، بافت آنها شکل گرفته، زمین خالی و ملک کلنگی دیگر کمتر در آنها وجود دارد و مقوله رنگ در نماهایشان یکسان نیست. بنابراین میتوان گفت این ایده هر زمان که به مصوبه و الزام تبدیل شود، حداقل تا ۱۵ سال زمان میبرد تا گام به گام و به تدریج به نتیجه برسد.
شهردار منطقه ۶ تهران در بررسی این موضوع به لحاظ هویتی و منظر شهری، گفت: در آمریکای لاتین، نماها اغلب سیمانی است که رنگ گلبهی یا نارنجی زدهاند و فرهنگشان هم همین بوده است. امروز بر اساس آنچه که در فرهنگ ما دیده میشود، نمای سیمانی رنگی رایج نیست و سخت است به سازندهها بگوییم نمای سیمانی بزنند و از یک رنگ خاص استفاده کنند. نظر شخصی و کارشناسی من این است که اجرا طرح هر منطقه یک رنگ، هم زمانبر بوده و هم بخاطر کم بودن تنوع رنگ مصالح نیاز به بررسی بیشتر دارد. اما این ایده را میتوان از یک جا شروع کرد و ایجاد محله رنگی میتواند نقطه شروع باشد.
- رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران در گفتوگوی مشروح با همشهری آنلاین مطرح کرد: جزئیات تصمیم جدید برای جلوگیری از آشفتگی بصری پایتخت | انتخاب ۲۲ رنگ برای نمای ساختمانهای تهران
-
بازدید شهردار تهران از کوچه رنگی پایتخت | شهر رنگی به روایت پیروز حناچی
-
طرح رنگآمیزی «کوچه رنگی» به معبر شهید خسرو قدیانی رسید | ضیافت رنگها
-
گپی با هنرمندانی که نقاشی و نمادهای حجمی را به محله آوردهاند | پیشکشهای رنگین به اهالی
نظر شما