ائتلافی از سازمان‌های بشردوستانه و حامی سلامت هشدار دادند با توجه به احتکار واکسن کرونا در کشورهای ثروتمند، تقریبا ۹۰ درصد از ۷۰ کشور فقیر جهان از دسترسی به واکسن تا پایان سال ۲۰۲۱میلادی محروم خواهند شد.

واکسن کرونا

به گزارش همشهری‌آنلاین، ایرنا به نقل از یونایتدپرس اینترنشنال نوشت: در حالی که کشورهای ثروتمند واکسن کرونا را به دست آورده و خود را آماده واکسینیه کردن شهروندان خود در مقابل ویروس کرونا می‌کنند، سازمان‌های بین‌المللی هشدار داده‌اند که کشورهای فقیر همچنان درگیر مبارزه با همه‌گیری خواهند بود و این امر تعهدات بین‌المللی کشورهای ثروتمند را نقض می‌کند.

«ائتلاف مردمی واکسن» (The People Vaccine Alliance) متشکل از سازمان‌های بشردوستانه و حامی سلامت که شامل عفو بین‌الملل، سازمان «پیشتاز در مقابله با ایدز»، «عدالت جهانی اکنون» و آکسفام است، اعلام کرد تحلیل داده‌ها نشان می‌دهد: هرچند ده‌ها کشور منتظر واکسن خواهند بود کشورهای غنی‌تر جهان تاکنون به اندازه کافی دوزهای واکسن را به اندازه تقریبا سه برابر نیاز خود برای ایمن‌سازی جمعیتشان تهیه کرده‌اند.

استیو کاک بِرن، رئیس بخش اقتصاد و عدالت اجتماعی عفو بین‌الملل، در بیانیه‌ای اعلام کرد: احتکار واکسن‌ها تلاش‌های جهانی را برای تضمین این‌که هر فردی در هر جایی از جهان در مقابل کوویدـ۱۹ محافظت خواهد شد، تضعیف خواهد کرد.

وی گفت: کشورهای ثروتمند به طور شفاف تعهداتی در قبال حقوق بشر دارند که شامل نه‌تنها خودداری از اقداماتی است که ممکن است به دسترسی به واکسن در کشورهای دیگر آسیب برساند بلکه شامل همکاری و کمک به کشورهای نیازمند است.

آمار شرکت تحلیل و اطلاعات علوم موسوم به «ایرفینیتی» (Airfinity) نشان می‌دهد که کشورهای ثروتمند فقط ۱۴ درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند و ۵۳ درصد از کل واکسن‌ها را به دست آورده‌اند و ۶۷ درصد از کشورهای با درآمد متوسط و کم را در شرایط مبارزه با این بیماری عفونی رها کرده‌اند.

آنا ماریوت مدیر سیاست سلامت اکسفام گفت: در صورتی که تغییر چشمگیری در این وضعیت ایجاد نشود میلیاردها نفر در سراسر جهان تا سال‌ها به واکسن بی‌خطر و موثر کرونا دسترسی نخواهند داشت.

این هشدارها در حالی مطرح شده که بریتانیا ثبت‌نام برای دریافت واکسن را آغاز کرده و اولین واکسن شرکت فایزر و بایوتک را سه‌شنبه تزریق کرد و سازمان غذا و داروی آمریکا در حال بررسی استفاده اضطراری از تولیدات شرکت فایزر و داروهای تولیدی شرکت مدرناست.

سازمان جهانی بهداشت از جامعه بین‌المللی خواسته است به طرح واکسن کوواکس بپیوندند. هدف از این طرح که از ژوئن گذشته راه‌اندازی شده است تولید و دسترسی برابر به واکسن بی‌خطر و موثر در سراسر جهان است.

مقام‌های سازمان جهانی بهداشت از مدت‌ها درباره ناسیونالیسم واکسن هشدار داده‌اند و آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد هفته گذشته گفت این طرح به ده‌ها میلیارد دلار کمک از سوی جامعه بین‌المللی نیاز دارد.

روز سه‌شنبه همچنین سازمان پزشکان بدون مرز خواستار رویکردی جهانی در دسترسی به واکسن شد و بیان کرد همه‌گیری تمام نخواهد شد مگر این‌که واکسن در اختیار همه قرار گیرد.

این سازمان افزود: اکنون در وضعیتی هستیم که سهم بیشتر به تعداد معدودی از کشورها از جمله آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا محدود شده و دیگر کشورها سهم کمتری در یک بازه زمانی کوتاه در دسترسی به واکسن دارند.

دانا گیل مشاور سیاسی آمریکا در کمپین دسترسی به واکسن پزشکان بدون مرز صنایع داروسازی و دولت‌ها را به شانه خالی کردن از تعهدات خود در قبال مالیات‌پردازان متهم کرده است.

وی گفت هیچ شرکتی نباید اجازه داشته باشد از این همه‌گیری نفعی حاصل کند.
 

کد خبر 571542

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha