به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران صبح امروز یکشنبه ۳۰ آذر ماه در جلسه شورا، بررسی یک فوریت طرح «الزام شهرداری تهران به حفظ بافت ارزشمند معاصر و هویت معنوی محله جماران و جبران عدمالنفع مالکان قدیمی محدوده» را روی میز بررسی قرار دادند و محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران در دفاع از این یک فوریت، گفت: خوشبختانه اعضای شورای شهر با تعداد امضای زیاد به ارائه این طرح با قید یک فوریت رای مثبت دادند و جا دارد از نامه شهردار تهران که در مورد بافت جماران روز پنجشنبه به وزیر راه و شهرسازی ارسال شده است نیز تشکر کنم. چراکه بعد از جلسه هماندیشی با اعضای شورا، متنی تهیه شد که همه دغدغه شورا نیز در آن گنجانده شده بود.
وی با بیان این که بر اساس مصوبه سال ۸۰ دولت به خصوص وزارت راه و شهرسازی و مابقی دستگاههای ذیربط مکلف شدند که با همکاری شهرداری تهران نسبت به صیانت و حفاظت از بافت جماران اقدام کنند و حتی مقرر شد به شهرداری کمک شود تا برای پرداخت عدمالنفع مالکان قدیمی اقداماتی انجام دهد، گفت: در این سالها شهرداری بیشتر از اقداماتی که میبایست، انجام داده و حتی نسبت به بهسازی محیط و تملک باغات در این محدوده اقدام کرده است. اما متاسفانه دولتیها در طول این مدت به وظایف خود عمل نکردهاند.
سالاری با اشاره به ورود مدیریت شهری به عدم ساخت نیم طبقه اضافه در ساختمانی متعلق به نهاد ریاست جمهوری، گفت: بعد از ورود مدیریت شهری به اتفاق ساختمان موسوم به نهاد ریاست جمهوری، موضوع رفع محدودیت ارتفاع از بیش از ۱۷۰ پلاک مطرح شد و وقتی به نتیجه نرسیدند با دستگردان کردن صورت جلسه، این رفع محدودیت را تصویب کرده و مشاوری برای بررسیهای بیشتر انتخاب شد که باید بگویم هر چند نظرات مشاور خوب بوده است اما اشکالات متعددی در آن وجود دارد.
وی با بیان این که اعضای شورای اسلامی شهر تهران معتقدند که ذینفعان پشت مردم قایم شدند و با رویکرد حمایت از مردم و احیای حق آنها، محدودیت ارتفاع را لغو میکنند، گفت: جالب است اجرای این لغو محدودیت برای مردم بخش شرقی و بافت قدیمی نیست و به درد بخش شمالی و شمال غرب میخورد.
وی با بیان این که بر اساس سخنان اعضای شورایاری کمتر از ۳۰ درصد این بیش از ۱۷۰ پلاک، ساکنین قدیمی هستند، اظهار کرد: شهرداری برای جبران عدمالنفع این مالکان چند مدل پیشبینی کرده است که به عنوان مثال شهرداری میتواند در مقام مشارکت نسبت به نوسازی رایگان خانههایشان اقدام کند و یا ملک را بر اساس قیمت املاک محلات مجاور خریداری کند و ما اعضای شورای شهر نیز به عنوان نماینده مردم، بحثمان این است که به شهرداری اجازه میدهیم همه اقدامات لازم برای جبران عدمالنفع مالکان قدیمی را انجام دهد و از اجرای هر گونه مصوبه غیرقانونی به موجب نامه محرمانه سازمان بازرسی به وزارت راه و شهرسازی در این مورد نیز تذکر میدهیم.
محسن هاشمی در واکنش به این سخنان گفت: آمدیم جلوی نیم طبقه را بگیریم اما کل جماران را از دست دادیم و به خاطر نیم طبقه در حالی که کنارش یک ساختمان چهار طبقه ساخته بودند، کل اتوبوس و مترو را از دست دادیم.
در نهایت، اعضای شورای اسلامی شهر تهران با رای بالای خود به یک فوریت طرح «الزام شهرداری تهران به حفظ بافت ارزشمند معاصر و هویت معنوی محله جماران و جبران عدمالنفع مالکان قدیمی محدوده» رای مثبت دادند.
نظر شما