به گزارش همشهریآنلاین بهنقل از باشگاه خبرنگاران جوان، جلسه ۳۴۹ شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی به ریاست منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و با حضور سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
در این جلسه ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور گفت: به جهت آنکه بخشی از قوانین مربوط به موضوع کنکور در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و بخش دیگری از آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده است، گاهی تناقضهایی در اجرای مصوبات مربوطه به وجود میآید.
او افزود: در لایحه پیشنهادی که تدوین شده است با توجه به سیاستهای کلی علم و فناوری مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و راهبردهای کلان نقشه جامع علمی کشور و دیگر اسناد مرتبط تلاش شده تا مواردی، چون تجمیع و بهینهسازی سهمیهها، ایجاد توازن و تعادل در توان علمی ورودی آموزش عالی، ملاحظه مصالح علمی و جلب اعتماد عمومی جامعه، برقراری عدالت آموزشی، حمایت از مناطق کم برخوردار، ایجاد رقابت سالم و مواردی از این قبیل مورد توجه باشد.
رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور ادامه داد: در لایحه پیشنهادی تلاش شده است تا ابتدا حذف بومی گزینی در کنکور روی داده و چنانچه براساس نیازهای اعلامی استانها سهمیهای مصوب شد به شکل خاص آن سهمیه مدنظر قرار گیرد.
او افزود: یکی دیگر از پیشنهادهای این لایحه این است که سهمیههای مصوبی نظیر سهمیههای ایثارگران به عنوان سهمیههای مازاد بر ظرفیت دانشگاهها در نظر گرفته شود.
خدایی افزود: در لایحه پیشنهادی تنها حفظ چهار گروه از سهمیهها شامل سهمیه مناطق، سهمیه ایثارگران، سهمیه استعدادهای درخشان و سهمیه منطبق با نیاز مناطق کمبرخوردار مدنظر بوده و پیشنهاد ما این است که سایر سهمیهها حذف شوند.
ابراهیم سوزنچی معاون خط مشیگذاری ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه جلسه با اشاره به فرایند تدوین پیشنویس لایحه بومیگزینی کنکور گفت: در مجموع میتوان دو رویکرد برای موضوع سهمیهها در نظر داشت و آن اینکه یا به فراخور زمان، سیاستها و مصوبات مرتبط برای اجرا تدوین شود (چنان که در بحث سهمیهها تاکنون چنین بوده است) یا اینکه به صورت حسابشدهای فرایند سهمیهها را به صورت یکپارچه مهندسی کرد.
نظر شما