یکی از پژوهشگران "دانشگاه شهری نیویورک" باور دارد که "ایلان ماسک" می‌تواند رویای سکونت انسان در مریخ و داشتن تمدن فضایی را تحقق ببخشد.

رویای زندگی در مریخ

به گزارش همشهری، ایسنا به نقل از آی‌ای، "ایلان ماسک"، نخستین شخصی نیست که قصد دارد سکونت‌گاهی را در مریخ بسازد.

"کارل سیگن"، ستاره‌شناس مشهور نیز دهه‌ها پیش تاکید کرد که انسان باید پیش از آن که سیارک‌های منظومه شمسی دوباره به زمین برخورد کنند، به یک گونه چندسیاره‌ای تبدیل‌ شود.

ساگان از دنیا رفته است اما پروفسور "میشیو کاکو"، فیزیکدان و استاد آینده‌پژوه "دانشگاه شهری نیویورک"(CUNY) می‌گوید که اکنون ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت "اسپیس‌ایکس" می‌تواند رویای تمدن فضایی را تحقق ببخشد.

ساگان در سال ۱۹۹۶ درگذشت اما چشم‌انداز او در مورد فراتر رفتن انسان از زمین، جالب‌تر شده‌ است زیرا تهدیدات جهانی مانند تغییرات اقلیمی، همه‌گیری کووید-۱۹ و شرایط حساس این سیاره رو به افزایش هستند.

ایلان ماسک می‌گوید مریخ می‌تواند یک میلیون نفر را در خود جای دهد

وی پیش از درگذشت خود گفت: زمین حداقل پنج دوره بزرگ انقراض را تجربه کرده است و اگر این موضوع به قدر کافی نگران‌کننده نباشد، احتمال این که زمین در قرن بعدی مورد هجوم یک جهان کوچک تهدیدکننده تمدن قرار بگیرد، کمتر از یک در هزار است. احتمال مرگ در یک پرواز تجاری، یک در دو میلیون است.

پروفسور کاکو باور دارد که ایلان ماسک می‌تواند رویای ساگان را با روشی واقع‌بینانه‌تر و خلاقانه‌تر به ثمر برساند. به گفته کاکو، تلاش‌های کنونی ایلان ماسک در برابر تهدیدات رویاروی بشر، کارآمدتر از تلاش‌های صورت گرفته در سال ۱۹۹۶ است.

برای نمونه، ماسک در سال ۲۰۱۹، در یک توئیت نوشت که نهایتا سنگ بزرگی با زمین برخورد خواهد کرد و تاکید داشت که مکانیسم‌های دفاعی زمین برای نجات دادن انسان‌های این سیاره، صفر است.

کاکو گفت: ما باید به عنوان یک سیاست بیمه‌ای، اطمینان حاصل کنیم که انسان، به یک گونه دوسیاره‌ای تبدیل می‌شود. این سخنان کارل ساگان است.

وی افزود: البته اکنون ایلان ماسک با گفتگو در مورد یک گونه چندسیاره‌ای، این دیدگاه را احیا کرده است. او می‌خواهد با استفاده از "موشک‌های فیوژن" که با تلفیقی از بودجه‌های خصوصی و دولتی تامین مالی شده‌اند، تا یک میلیون سکونت‌گاه بسازد و به مریخ بفرستد.

با وجود این، کاکو از چالش‌های بزرگ پیش روی انسان در مسیر ساکن شدن روی مریخ چشم‌پوشی نمی‌کند. یک مانع بزرگ، هزینه سفر به مریخ است. حتی برای ثروتمندترین فرد روی زمین که ایلان ماسک است، سفر به مریخ، یک پروژه مالی جدی به شمار می‌رود.

کاکو باور دارد که بهترین راه برای کاهش هزینه‌ها، ارسال ربات‌ها به مریخ است تا در آنجا زیستگاه‌هایی را برای فضانوردان آینده بسازند.

وی در این باره گفت: با فرستادن ربات‌های دارای قابلیت خودتکثیری به مریخ، به تدریج لشکری از ربات‌ها تشکیل می‌شوند که می‌توانند شهری در سیاره سرخ بسازند. با توجه به این که طبیعت و قوانین فیزیک، سرانجام باعث نابودی بشر خواهند شد، مقصد نهایی ما در فضا خواهد بود.

با گذشت حدود یک سال از شیوع یک بیماری همه‌گیر در اوج فاجعه‌های بزرگ آب و هوایی، عجیب نیست که به یک ناامیدی خفیف دچار شوید و وضع موجود را به عنوان یک وضع عادی جدید بپذیرید، اما به گفته پروفسور کاکو، فشار ایلان ماسک برای تحقق نظریه کارل ساگان مبنی بر تبدیل شدن انسان به گونه‌ای چندسیاره‌ای، اکنون فوریت دارد، زیرا امید به داشتن آینده‌ای روشن‌تر را حداقل برای برخی از گونه‌ها فراهم می‌آورد.

کد خبر 578484
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha