به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، طی روزهای اخیر، خبر برخورد صاعقه و آتش سوزی یک مدرسه کانکسی در ساعت ۲۲ روز سه شنبه ۳۰ دی ماه، در منطقه عشایری استان خوزستان که منجر به سوختگی سه معلم شده بود منتشر و افکار عمومی را جریحه دار کرد و فوت یکی از معلمان در صبح امروز بر عمق درد این حادثه افزود.
دو روز گذشته وزیر آموزش و پرورش سوختن سه معلم در این آتش سوزی را یک حادثه دانست که ممکن است در هر زمانی و در هر نقطه از کشور چنین حادثه ای اتفاق بیفتد و گفت: اولویت اولمان این است که همه دانش آموزان از امکان آموزش برخوردار باشند، حتی اگر در چادر یا کانکس و واحد استیجاری باشد. در درجه اول باید اطمینان یابیم هیچ دانش آموزی از آموختن محروم نخواهد شد؛ در گام دوم باید برای اصلاح فضای آموزشی اقدام کنیم.
حاجی میرزایی این را هم اضافه کرد که سال گذشته و امسال تمام مدارس خشت و گلی را جمع آوری کردیم و مدارس کانکسی و سنگی کاهش یافته و به تدریج متناسب با اولویت ها پیش می رویم.
اظهارات خالی از همدردی و قبول مسئولیت وزیر آموزش و پرورش و عدم ملاقات با این معلمان در سفر استانی اش به خوزستان انتقاداتی را از سوی جامعه فرهنگیان به دنبال داشت.
مهراله رخشانیمهر، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در گفتوگو با ایسنا، درباره حادثه رخ داده برای کانکس منطقه کنگرستان توضیح داد و گفت: این کانکس محل اسکان یک معلم بوده است و مدیر بحران استانداری خوزستان هم اعلام کرده است که آتش سوزی به علت صاعقه نبوده و گویا معلمی در آنجا ساکن بوده و دو معلم دیگر در آن شب مهمانش بوده اند.
وی افزود: مدیر بحران استانداری خوزستان همچنین گفته است که حادثه ساعت ۱۰ شب اتفاق می افتد و هیچ گونه اثری از برخورد صاعقه با سقف کانکس یا آنتن تلویزیون نیست و در داخل کانکس یک گاز پیک نیکی روشن کرده بودند. همچنین چون سه وعده غذای گرم در روز به معلم می رساندهاند نیازی به پیک نیک برای گرم کردن غذا هم نبوده و برای گرمایش از آن استفاده نمیکردند.
رخشانی مهر با بیان اینکه حادثه رخ داده در این کانکس ارتباط مستقیمی با مدارس و سازمان نوسازی مدارس ندارد گفت: کانکس اخیر هم قاعدتا کاربری آموزشی نداشته چون محل اسکان معلم بوده اما به هر صورت اتفاق بدی بود و ما بابت اتفاقی که افتاده بسیار متاسفیم، این معلم ها همکاران ما بودند؛ اگرچه میگوییم آنجا دانش آموز و مدرسه نبوده، اما این اتفاق برای هرکس و به هر علتی بیفتد جای تاثر و تاسف دارد.
وی در ادامه درباره وضعیت مدارس کانکسی نیز اظهار کرد: ناچاریم در مناطق صعب العبور که امکان حمل مصالح و ساخت مدرسه نیست و جمعیت دانش آموزی ۳، ۵ و حداکثر ۱۰ نفر است، مدارس کانکسی داشته باشیم.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور دربار ه ایمنی کانکس ها گفت: کانکس مصالح پیش ساخته است و عمر مفیدش ۱۰ تا ۱۵ سال است. شاید یکی از روشها این باشد که کانکس را بعد از اتمام عمر مفید جایگزین کنیم، اما مهمتر استفاده از کانکسهای استاندارد آموزشی است. البته چون افراد و خیرین در بخشهای مختلف در مواقع بحران همچون سیل و زلزله در گیر تامین کانکس میشوند ممکن است شماری از مدارس کانکسی ما هم کاربری آموزشی نداشته باشند و ابعاد و جنس ورقشان مناسب نبوده و برای آموزش طراحی نشده باشند.
رخشانی مهر تاکید کرد: کانکسهای کلاس درسی که خود سازمان نوسازی تهیه کرده ایمن هستند، استاندارد آموزشی دارند، عایق صوت و حرارت هستند و استانداردهای لازم برای ایمنی در برابر صاعقه را دارا هستند. منتها همانطور که گفته شد برخی از این کانکس ها را یا اداره کل آموزش و پرورش استان تهیه کرده یا خیرین تامین کرده اند. ممکن است آنهایی که اینگونه هستند شرایطشان متفاوت باشد.
وی ادامه داد: امسال یک محور همایش معماری ایرانی مدرسه ایرانی را به همین موضوع مدارس عشایری اختصاص داده ایم و اگر پیشنهادات خوبی از مجموعه دانشگاهی بگیریم شاید مسئله مدارس عشایری را هم حل کنیم. قبلا کلاسها، چادر بود و استاندارد را بالا بردیم به کانکس رسیدیم و اگر ایدههای خوب برسد به سمت ایدههای جدید میبریم.
نظر شما