استارتاپ فضایی «رلتیویتی اسپیس» به تازگی یک موشک کاملاً قابل استفاده مجدد را که به وسیله فناوری چاپ سه بعدی تولید شده است، معرفی کرده که می‌تواند رقیب موشک فالکون ۹ شرکت «اسپیس‌ایکس» باشد.

موشك

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از آی‌ای، شرکت "رلتیویتی اسپیس" (Relativity Space) که یک شرکت هوافضایی چاپ سه بعدی موشک است، موشک جدید خود را پس از معرفی موشک "تران ۱"(Terran ۱) که یک موشک کوچک با قابلیت پرتاب بوده و قرار است اواخر امسال پرتاب شود، معرفی کرد.

این موشک جدید "تران آر"(Terran R) نام دارد و بسیار بزرگتر از موشک قبلی است. این موشک یک موشک مداری با تقریباً ۲۰ برابر ظرفیت حمل بار موشک «تران ۱» است که همچنین کاملاً قابل استفاده مجدد خواهد بود، به این معنی که هم مرحله اول و هم مرحله دوم این موشک قابل استفاده مجدد هستند، در حالی که تنها مرحله اول موشک "فالکون ۹" متعلق به شرکت اسپیس‌ایکس قابل استفاده مجدد است.

این موشک در حال حاضر در مراحل تأمین بودجه و اخذ مجوز و تاییدیه از کاخ سفید و مجمع جهانی اقتصاد و حتی مقامات ناسا است.

تیم الیس، بنیان‌گذار و مدیرعامل «رلتیویتی اسپیس» گفت: هنگامی که این شرکت را پنج سال پیش تأسیس کردم، همیشه مشاهده پرتاب و فرود موشک‌های اسپیس‌ایکس و اخیرا اتصال سفینه سرنشین‌دار دراگون به ایستگاه فضایی بین‌المللی برایم الهام‌بخش بود. ایده رفتن به مریخ برای آینده بشریت بسیار مهم است و واقعاً امکانات تجربیات انسانی را در زمین و فراتر از آن گسترش می‌دهد.

در حالی که شرکت "رلتیویتی اسپیس" در حال حاضر یکی از با ارزش‌ترین شرکت‌های فضایی روی زمین است،

پرتاب ۲ مأموریت استارلینک دیگر در روزهای آینده

الیس می‌گوید که موشک قابل استفاده مجدد «تران آر» به راستی یک تکامل واضح نسبت به موشک قبلی این شرکت موسوم به «تران ۱» است.

وی افزود: این موشک دارای همان معماری، همان پیشرانه، همان کارخانه، همان چاپگرهای سه بعدی، همان "الکترونیک هوانوردی"(Avionics) و همان تیم سازنده است.

الیس همچنین گفت که او همیشه طرفدار بزرگ استفاده مجدد از موشک‌ها بوده است و می‌گوید که علاوه بر کاهش هزینه ساخت موشک با فناوری چاپ سه بعدی و خودکار سازی وسایل پرتابی، استفاده مجدد از آن نیز باید بخشی از آینده پرتاب‌های فضایی باشد.

این شرکت از زمان تاسیس در پنج سال پیش تاکنون بیش از ۶۸۰ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است.

طبق گزارش‌ها، مانند موشک "تران ۱"، حدود ۹۰ درصد از موشک "تران آر" نیز با استفاده از بزرگترین چاپگرهای سه بعدی روی کره زمین ساخته می‌شود.

شرکت "رلتیویتی اسپیس" هم اکنون ۲.۳ میلیارد دلار ارزش گذاری شده است که آن را به یکی از با ارزش‌ترین شرکت‌های خصوصی فضایی دنیا تبدیل کرده است.

برخلاف صف فالکون‌های اسپیس ایکس، شرکت "رلتیویتی" قصد دارد اولین موشک خود یعنی "تران ۱" را در طولانی مدت در خدمت نگه دارد. "الیس" می‌گوید: این یک محصول عالی است. ما مثل "اسپیس‌ایکس" از "فالکون ۱" تا "فالکون ۹" پیش نمی‌رویم.

کد خبر 587472
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha