به گزارش همشهری آنلاین، به شکوفه درخت نارنج، بهار نارنج گفته میشود که در تهیه مربا، عرقیجات و دمنوش و چای استفاده میشود. این گیاه سرشار از منیزیم، منگنز، بور، کلسیم، روی، سلنیوم، سدیم، مس، پتاسیم و ویتامینهای گروه B، C و D است، همچنین ترکیبات فعالی از جمله فلاونوئیدها را در خود دارد. تقویت سیستم عصبی بدن و آرامبخشی از خواص چای بهار نارنج است. همچنین این چای سردردهای عصبی و میگرنی را سریع کاهش میدهد. از دیگر خواص چای بهار نارنج میتوان به تقویت معده و رفع اضطراب و استرس و تپش نامنظم قلب اشاره کرد. چای بهارنارنج تشنجها و همچنین حملات قلبی را کنترل میکند. خراسان در مطلبی به خواص این دمنوش اشاره کرده است که در ادامه میخوانید.
آرامش اعصاب
دمنوش بهار نارنج با ایجاد آرامش و کاهش اضطراب و تحریکات عصبی تاثیرات مثبتی روی سیستم عصبی می گذارد. همچنین این دمنوش برای رفع قولنج های عصبی و برطرف کردن غم و افسردگی بسیار مفید است.
بهبود دستگاه گوارش
نوشیدن دمنوش بهار نارنج برای تسکین دردهای پی در پی شکمی، درمان دردهای نفخ معده، اسپاسم، سوءهاضمه و سکسکه مفید است. به طور کلی مصرف منظم دمنوش بهار نارنج اشتهاآور است و تاثیر بسیاری در تقویت معده دارد.
بهبود خواب
برای داشتن خواب آرام و راحت شبانه، مصرف دمنوش بهار نارنج راه حل خوبی است، البته نباید در مصرف آن زیادهروی شود. افرادی که دچار اختلال خواب هستند، با نوشیدن عصاره یا دمنوش بهار نارنج، دو ساعت قبل از خواب، خواب بسیار آرامی خواهند داشت.
رفع سنگ کلیه
مصرف بهارنارنج به همراه آب کرفس، برای استخراج سنگهای کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار مفید است.
تقویت سیستم ایمنی
بهار نارنج سرشار از آنتیاکسیدان است که از بدن در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت میکند و موجب کاهش خطر ابتلای فرد به بیماریهای جدی و مزمن و در نهایت تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
کنترل حمله قلبی
پیشگیری از حمله قلبی و کنترل تشنجهای عصبی از دیگر خواص دمنوش بهار نارنج در طب سنتی است. دمنوش بهار نارنج به برطرف کردن تپش نامنظم قلب کمک میکند.
عوارض
عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشارخون و افزایش ضربان قلب میشود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند.
بهار نارنج در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.
نظر شما