به گزارش همشهری آنلاین، مدیریت پسماند گیلان و شهر رشت با راهکارها و بنبستهای متعددی مواجه است که در این میان دو دیدگاه قالب وجود که یکی از این دیدگاهها بیشتر ازسوی مدیران شهری و استانی دنبال میشود و دیدگاه دیگر مربوط به کارشناسان و فعالان زیست محیطی استان است.
مدیران پسماند استان و شهر رشت، نگاهی پروژهای به حل این معضل دارند و معتقدند که با جذب اعتبارات و ایجاد زیرساختهای متعدد مربوط به این حوزه مانند ایجاد لندفیل، راهاندازی کارخانههای زباله سوز و کود آلی میتوان خیلی سریعتر به نتیجه رسید، اما در آن سوی ماجرا فعالان زیست محیطی و برخی کارشناسان این حوزه معتقدند که آموزش و ارائه طرحهای تفکیک زباله از مبدا اهمیت بسیار بیشتری برای حل این معضل دارد و اگر این مساله به درستی انجام شود، ایجاد زیرساختها نتیجه بهتری خواهد داد. با این وجود معاون خدمات شهری شهرداری رشت در روزهای پایانی سال خبر داد که شهرداری رشت امسال حدود ۹۱ میلیارد تومان اعتبار ملی برای رفع مشکلات پسماند دریافت کرد.
بابک رمضانی افزود: برای سال آینده نیز حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای رفع مشکلات پسماند کلانشهر رشت «سایت سراوان و کارخانه کود آلی» در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه روزانه هزار و ۱۰۰ تن زباله در محل دفن زباله در سراوان رشت دفن می شود، اضافه کرد: شهرداری رشت برای کاهش مشکلات ناشی از دفن زباله در سراوان اقداماتی را انجام داده و پروژه هایی نیز در دست اجرا دارد.
رمضانی بیان کرد: تفکیک زباله از مبدا مهمترین اقدامات شهرداری برای کاهش ورودی زباله در محل دفن در این منطقه است، ضمن اینکه از مردم می خواهیم در موضوع تفکیک زباله از مبدا همکاری کرده و به طور جدی به این امر بپردازند.
وی راه اندازی تصفیه خانه سراوان با ظرفیت ۳ لیتر بر ثانیه را از دیگر اقدامات شهرداری رشت عنوان کرد و افزود: این تصفیه خانه میتواند شیرابه تولیدی را تصفیه کرده و بعد از آن این شیرابه به صورت آب تمیز وارد رودخانه شود.
معاون خدمات شهری شهرداری رشت بیان کرد: شن ریزی و سم پاشی نیز روزانه در محل دفن زباله در سراوان رشت انجام میگیرد که این مهم برای کاهش بوی بد و سایر مشکلات ناشی از حجم بالای زباله نقش اساسی دارد.
وی با اشاره به فعالیت کارخانه کودآلی شهرداری رشت بیان کرد: ظرفیت کارخانه کودآلی اکنون ۲۵۰ تن در روز است که ظرفیت آن در مرحله اول تا ۵۰۰ تن در روز و در نوبت دوم تا هزار تن در روز افزایش مییابد ضمن اینکه قراردادی بابت افزایش ظرفیت کودآلی در هر دو مرحله منعقد شده است.
رمضانی با بیان اینکه زباله در کارخانه کودآلی تبدیل به کود میشود، اضافه کرد: زباله در کارخانه کودآلی تبدیل به کود میشود ضمن اینکه مقداری برگشت شده و در سراوان تخلیه میشود، لذا این افزایش ظرفیت موجب میشود که مقدار کمی زباله در سراوان دفن شود.
وی احداث و راه اندازی کارخانه زبالهسوز را از دیگر برنامههای در دست اجرای شهرداری رشت برای کاهش مشکلات در سراوان عنوان کرد و گفت: قرار داد راهاندازی دستگاه زبالهسوز با ظرفیت ۶۰۰ تن منعقد شده است که با راهاندازی این کارخانه از سوزاندن ۶۰۰ تن زباله در روز، انرژی برق تولید می شود که درآمدزایی نیز دارد.
این درحالیاست که معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست در شهریور امسال از اختصاص یکهزار میلیارد تومان اعتبار برای مدیریت پسماند با اولویت استانهای ساحلی خبر داده بود.
احمدرضا لاهیجان زاده اظهارکرده بود: برای صندوق ملی محیط زیست، فعالیتهای گستردهای در نظر گرفته شده که امیدواریم گیلان از این ظرفیت استفاده کند.
رشت در سالی که گذشت شاهد افتتاح و راهاندازی تصفیه خانه شیرابه سایت زباله سراوان که سالها از شروع ساخت آن میگذشته بوده است که این طرح با صرف هزینه ۱۰ میلیارد تومانی به بهره برداری رسید. اما باید توجه داشت که این پروژه پیش از اعلام اختصاص اعتبارات صندوق ملی محیط زیست بوده و باید دید که اعتبار جذب شده ۹۱ میلیارد تومانی در سال ۹۹ چه مشکلات دیگری از حوزه پسماند را رفع کردهاست. البته نباید فراموش کنیم که تعلل در ساخت پروژهها باعث شده، روند ساخت آنها در مواجهه با تورمهای شدید اقتصادی و گرانی، توان اعتبارات را به شدت کاهش دهد. برهمین اساس باید دید که آیا اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی سال آینده با وجود تورمها میتواند گرههای مدیریت پسماند رشت را باز کند یا گره دیگری بر گرهها خواهد افزود.
نظر شما