به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مجید تخت روانچی روز پنجشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع مینزدایی برگزار شد، افزود: مینها و سایر ادوات انفجاری باقیمانده از جنگ چالشی برای امنیت و توسعه پایدار برخی کشورها به شمار میروند و حفاظت از جان انسانها و فراهم آوردن شرایط امن برای فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی در اینگونه دولتها مستلزم برخوداری از برنامه جامع در زمینه مینزدائی است.
وی ادامه داد: مینزدائی نیز به نوبه خود نیازمند نیروی انسانی متخصص و منابع مالی لازم و تجهیزات و امکانات فنی کافی است که متأسفانه بسیاری از کشورهای در معرض تهدید مینها و سایر ادوات انفجاری باقیمانده از جنگ، از آن برخوردار نیستند. بنابراین همکاری با آنها از جمله برای تأمین منابع مالی و انتقال تجهیزات و فنآوری مرتبط ضروری است.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد در نتیجه تجاوز صدام به جمهوری اسلامی ایران، پنج استان کشورمان به مینها و سایر ادوات انفجاری باقیمانده از جنگ آلوده شد که موجب تأخیر در بازسازی، توسعه اقتصادی اجتماعی شهرها و روستاهای آسیب دیده از جنگ و بازگشت امن آوارگان و نیز شهادت یا مجرو ح شدن بسیاری از شهروندان ما شد.
تخت روانچی اظهار کرد: با این وجود و برخلاف تحریمهای غیرقانونی آمریکا که مانع انتقال تجهیزات مینزدائی به ایران می شود، کشورمان با اتکا به نیروی انسانی غیرتمند خود و تجهیزات بومی و روشهای نوین مینزدائی، نه تنها توانست اکثر مناطق آلوده را پاکسازی کند، بلکه شرکتهای ایرانی فعال در زمینه مینزدائی، در حال همکاری با سایر کشورهای منطقه هستند.
وی همچنین از ایجاد مرکز بینالمللی آموزش در زمینه مینزدائی به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای ایران در این زمینه یاد کرد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه تحریمها ظرفیت ملی مینزدائی در کشورهای آلوده به مینها و سایر ادوات انفجاری باقیمانده از جنگ را تضعیف میکنند، آنها را ناعادلانه و ناپذیرفتنی خواند و خواستار لغو فوری تحریمها و در عوض، تسهیل دسترسی به ماشین آلات و فناوری لازم برای عملیاتهای مینزدائی شد.
تخت روانچی تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش همکاری خود با کشورهای منطقه و فراتر از آن در زمینه مینزدائی، انتقال تجربیات و تبادل کارشناس، برگزاری دورههای آموزشی و اجرای طرحهای مینزدایی است.
نظر شما