همشهریآنلاین - ساسان شادمانمنفرد: دو منبع دولتی در هندوستان پس از صحبت وزیران خارجه این کشور و ایالاتمتحده اعلام کردند که هندوستان امیدوار است، آمریکا بهزودی ممنوعیت صادرات مواداولیه واکسن را که تولید در این کشور را تهدید میکند، لغو کند. به گزارش رویترز، آمریکا اعلام کرده که دولت بایدن به هندوستان گفته است که درخواستش برای رفع این ممنوعیت در حال بررسی بوده و «در نخستین فرصت» به آن عمل خواهد شد. هند هماکنون با بدترین موج ویروس کرونا در جهان روبهرو شده که منجر به درخواست شدید برای واکسن شده است. به همین دلیل کشوری که بیشترین ظرفیت تولید واکسن در جهان را دارد، صادرات را برای تامین تقاضای داخلی متوقف کرده است. در عین حال واشنگتن نیز برای حفظ مواداولیه واکسن برای شرکتهای خود به «قانون مصوب تولید دفاعی» متوسل شده، اما مؤسسه سرمسازی هند (SII)، بزرگترین تولیدکننده واکسن در جهان گفته که این امر خلاف هدف جهانی تقسیم عادلانه واکسن است. در مقابل جنیفر ساکی، سخنگوی کاخ سفید، این موضوع را کاملا غیرقابلقبول خواند.
قانون مصوب تولید دفاعی
در نتیجه تصمیم دولت جو بایدن برای استناد به قانون «مصوب تولید دفاعی» ایالاتمتحده در اوایل سالجاری، صادرات مواداولیه حیاتی مورد استفاده در تولید برخی از واکسنهای کووید-۱۹ مسدود شده است. قانون مذکور در سال ۱۹۵۰ و برای کمک به تامین تجهیزات در طول جنگ کره تصویب شد. امروز اما دامنه آن فراتر از ارتش آمریکا رفته است تا خطرات طبیعی، حملات تروریستی و سایر موارد اضطراری ملی را پوشش دهد. براساس گزارشی از سرویس تحقیقات کنگره، این قانون رئیسجمهوری را موظف میکند تا به مشاغل و شرکتهای داخلی دستور دهد قراردادهای فدرال را در چنین مواردی در اولویت قرار دهند. احکام دیگر شامل اعطای اختیاراتی به رئیسجمهوری برای ایجاد انگیزه در صنعت داخلی بهمنظور افزایش تولید و عرضه مواد و کالاهای «مهم» میشود.
تولید بالا، مواد اولیه کم
بهطور کلی نهتنها هیچ فهرست جامعی از شرکتهایی که روی تولید واکسن در ایالات متحده متمرکز شدهاند، وجود ندارد، بلکه فهرستی از تمامی مواداولیهای که در نتیجه استناد به قانون ذکر شده نمیتوانند به کشورهای دیگر صادر کنند نیز موجود نیست. روزنامه ایندیا اکسپرس در این خصوص نوشته است، براساس گزارش منتشر شده توسط سازمان تجارت جهانی، در یک کارخانه تولید واکسن معمولی، حدود ۹ هزار ماده مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این مواد از ۳۰۰ تامینکننده در ۳۰ کشور جهان تهیه میشود. درحالیکه برخی از کارشناسان گفتهاند که میتوان بخشی از مواداولیه خاص را از کشورهای دیگر نیز تهیه کرد، اما ایالاتمتحده سهم عمدهای در تولید و صادرات این مواد برای ساخت واکسن کووید-۱۹ دارد.
در همین رابطه خانم دکتر گاگاندیپ کانگ، استاد دانشگاه و نایبرئیس ائتلاف نوآوریهای آمادگی همهگیر میگوید: «واکسن جانسون اند جانسون یک واکسن تحت ویروس آدنوویروس است که به آن شرکت گفته شده است که بهصورت ۲۴ ساعته و در تمامی طول هفته برای تولید کار کند؛ به همین دلیل میتوان تصور کرد که منابع مورد استفاده برای کشت سلولها که برای سایر واکسنهای ناقل ویروسی، واکسنهای غیرفعال و واکسنهایی که مبتنی بر سیستم تولید پروتئین هستند، مهم است، قطع شود. بیشتر تجهیزات تولید در مناطقی مانند اروپا انجام میشود، اما برای پلاستیکها و عمده معرفهایی که در هر آزمایشگاه استفاده میکنیم، شرکتهای آمریکایی تأمینکنندههای اصلی محسوب میشوند. ممکن است برخی از این مواد در کشورهای دیگری ساخته شده باشند، اما بیشتر آنها توسط شرکتهای متعلق به ایالات متحده در آنجا تولید میشود.»
شرکتهای معتبر در راه تهیه مواداولیه
فیلترهای استریل مورد استفاده برای تصفیه پروتئین بیشتر توسط شرکتهایی مانند Pall Life Sciences مستقر در نیویورک و Merck Millipore آلمانی که دفتر مرکزی آن در ماساچوست است، تأمین میشود. عمدهترین تأمینکنندگان سیستمهای بیورآکتور یکبار مصرف که از کیسههای یکبار مصرف برای کشت سلول و تخمیر استفاده میکنند، شامل شرکت آمریکایی چند ملیتی Baxter Healthcare و شرکتهای ThermoFisher و Cytiva است. شرکت HyClone متعلق به Cytia و Merck Millipore محیط کشت سلولی و سرمهای مورد استفاده در آنها را تأمین میکنند، اما این مواد توسط شرکت آلمانی CellGenix، شرکت هندی HiMedia و شرکت سوئیسی Lonza Group AG نیز ساخته میشوند که همچنین برخی از راهحلهای بستهبندی یکبار مصرف را برای محیطهای کشت، ذخیره و معرفها فراهم میکند.
نظر شما