عضو کمیته پایش انستیتو پاستور ایران گفت: برای اجرای مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای کنژوگه تولید شده در انستیتو پاستور بیش از ۶ هزار سهمیه به مازندران اختصاص داده شد.

واكسن كرونا - ايران و كوبا

به گزارش همشهری آنلاین، فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای مشترک ایران و کوبا قرار است تحت نظارت انستیتو پاستور ایران در هشت شهر کشور اجرا شود که شهرهای بابل و ساری نیز در بین این شهرها قرار دارند.

عضو هیأت علمی انستیتو پاستور مازندران در سفر به مازندران برای بازدید از محل اجرای فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن مشترک ایران و کوبا گفت: فاز سوم این کارآزمایی و مرحله مطالعاتی قرار است در هشت شهر ساری، بابل، کرمان، همدان، یزد، زنجان، اصفهان و بندرعباس اجرا شود.

دکتر ثنا عیب‌پوش اظهار کرد: در این فاز قرار است واکسن به ۲۴ هزار داوطلب بین ۱۸ تا ۸۰ سال از سراسر کشور در هشت شهر انتخاب شده تزریق شود که بیش از ۶ هزار واکسن قرار است در مازندران تزریق شود. ۸۰ درصد از این واکسن‌ها واکسن کرونای تولید شده مشترک ایران و کوبا است و ۲۰ درصد دیگر نیز شبه‌واکسن است.

وی افزود: در این مطالعه قصد داریم میزان اثربخشی واکسن را ارزیابی کنیم. البته نتایج ارزیابی‌های اولیه که در کوبا انجام شد نشان دهنده شواهدی از اثربخشی این واکسن برای کنترل کووید۱۹ است و این ارزیابی تکمیلی برای بررسی واکسن در ایران است. در صورتی که نتایج کاملا موفقیت‌آمیز بود واکسن برای تزریق گسترده در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

 ۶ هزار سهمیه برای مازندران در فاز سوم کارآزمایی واکسن کنژوگه

 عضو هیأت علمی انستیتو پاستور مازندران خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد افرادی که در این واکسیناسیون شرکت می‌کنند به صورت تصادفی واکسن کنژوگه را دریافت خواهند کرد و به ۲۰ درصد دیگر هم به صورت تصادفی شبه‌واکسن تزریق می‌شود. هیچ کدام از این دو گروه نیز اطلاعی از دریافت واکسن یا شبه‌واکسن ندارند. شبه واکسن یک مایع بی اثر است که اثری روی ایمنی ندارد.

عیب‌پوش تصریح کرد: هدف تزریق شبه واکسن این است که چنانچه افراد صرفا به دلیل تلقین عوارضی را در بدن خود احساس کنند وضعیت جسمی و عوارض واکسن را بین دو گروه مقایسه کنیم. از طرفی گروهی که شبه‌واکسن دریافت می‌کنند چون نمی دانند واکسن گرفتند یا نه رفتارهای پیشگیرانه یکسانی خواهند داشت و با توجه به این یکسانی رفتارها، میزان بروز کرونا در دو گروه را می‌توانیم ارزیابی کنیم.

به گفته عضو کمیته پایش انستیتو پاستور ایران در طول اجرای فاز سوم کارآزمایی بالینی هیچ کدام از شرکت‌کنندگان اطلاع نخواهند داشت که واکسن یا شبه‌واکسن را دریافت کرده‌اند. هیچ اجباری برای شرکت کردن یا نکردن در این مطالعه وجود ندارد و هر زمانی از فرآیند مطالعه داوطلب تمایل به ادامه نداشت آزاد است که از کارآزمایی خارج شود. اطلاعات نیز در این مطالعه کاملا محرمانه خواهد ماند.

به گفته وی داوطلبانی که به بیماری زمینه‌ای مبتلا هستند در صورتی که در گروه شبه‌واکسن قرار بگیرند و ایمنی برای آن‌ها ایجاد نشود، اگر در طول مطالعه از طریق سیستم بهداشتی کشور در اولویت دریافت واکسن قرار بگیرند از طرف تیم پژوهش به آن‌ها اطلاع داده می‌شود که شبه‌واکسن دریافت کرده‌اند و نسبت به دریافت واکسن اصلی طبق اولویت اقدام کنند.

داوطلبان شرکت در این کارآزمایی می‌توانند از طریق مراجعه به پزشکان خانواده شهری و ثبت‌نام از این طریق، تماس تلفنی با شماره ۳۴۴۰۷ و همچنین مراجعه به نشانی اینترنتی http://pasteurcovac.ir برای شرکت در این فاز از کارآزمایی ثبت‌نام کنند.

طبق آخرین آمارهای اعلام شده تا امروز ۲۸۰۰ نفر در مازندران برای شرکت در کارآزمایی بالینی واکسن مشترک ایران و کوبا ثبت‌نام کردند.

کد خبر 597537

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار استان‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha