چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۵
۰ نفر

وانگ چون، نماینده دائم چین در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین با اشاره به آغاز دور جدید مذاکرات وین در مورد برجام، خواستار پیشدستی آمریکا در لغو تحریم‌های ایران شد.

وانگ یی

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، وانگ روز چهارشنبه با اشاره به برگزاری تازه‌ترین جلسه کمیسیون مشترک برجام در روز سه‌شنبه به خبرگزاری شینهوا گفت: مذاکرات کمیسیون مشترک در مورد ازسرگیری تعهدات آمریکا و ایران وارد هفته چهارم شده است، این هفته بسیار مهم خواهد بود. در حال حاضر، پیشرفت‌های مهمی در مذاکرات به دست آمده، اما هنوز اختلافات مهمی وجود دارد.

وی در مورد ترتیب ازسرگیری اجرای تعهدات آمریکا و ایران در مورد برجام گفت: این دولت سابق آمریکا بود که به طور یکجانبه از برجام خارج شد و فشار حداکثری علیه ایران اعمال کرد که منجر به بروز بحران کنونی هسته‌ای ایران شد. ازاین‌رو آمریکا ابتدا باید همه تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی علیه ایران و طرف‌های ثالث را لغو کند.

نماینده دائم چین در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین ادامه داد: لغو تحریم‌های ایران کلید موفقیت مذاکرات است همه طرف‌ها باید ابتدا روی این موضوع اساسی تمرکز و آن را حل کنند. درعین‌حال، کمیسیون مشترک باید نحوه تایید لغو تحریم‌ها توسط آمریکا را بررسی کند. چین امیدوار است که همه طرفه‌ای ذینفع به روند فعلی مذاکرات ادامه دهند. بر مسیر درست و توافق نظر حاصل شده اصرار و برای رسیدن به هدف کلی مذاکرات به‌طور خستگی‌ناپذیر تلاش کنند.

دور تازه نشست کمیسیون مشترک برجام عصر روز سه‌شنبه با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ در گراند هتل وین برگزار شد. در این جلسه حاضرین تصمیم به تسریع روند گفت‌وگوها گرفتند و توافق شد فعالیت گروه‌های کارشناسی در دو حوزه لغو تحریم‌ها و هسته‌ای به صورت فشرده و سریع ادامه یابد. همچنین تصمیم گرفته شد گروه کارشناسی سوم با نام «ترتیبات اجرایی» با هدف گفت‌وگو درباره ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریم‌ها و سپس بازگشت آمریکا به برجام تشکیل شود.

سیدعباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیات ایرانی نیز فضای کلی نشست را مثبت و رو به جلو ارزیابی کرد و گفت: فکر می‌کنیم که در روند درستی قرار داریم، با این حال هنوز هم چالش‌ها و جزییات سختی وجود دارد. ما یک اصل داریم، هم تعجیل نداریم و شتاب‌زدگی نمی‌کنیم و هم اجازه نمی‌دهیم بحث‌ها فرسایشی شود.

کد خبر 597910

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha