به گزارش همشهری آنلاین، واکسیناسیون کادر درمان بهعنوان نخستین اولویت تزریق واکسن کرونا در حوزههای درمانی دولتی و بخشی از مراکز درمانی خصوصی پایان یافته است و حسین کرمانپور، مدیرکل روابطعمومی و امور بینالملل سازمان نظام پزشکی، به روزنامه همشهری میگوید بین کادر درمانی که واکسن دریافت کردهاند، مرگ جدیدی بهدلیل ابتلا به کرونا گزارش نشده است. البته طی یکماه اخیر همچنان مرگ ناشی از کرونا در میان آن دسته از کادر درمانی که از واکسیناسیون جا مانده یا به هر دلیلی واکسن دریافت نکردهاند گزارش شده است.
شنبه هفته جاری گزارشی با عنوان «یکماه بدون مرگ» با بررسی وضعیت کادر درمان واکسینهشده در روزنامه همشهری منتشر شد که بازتابهای بسیاری داشت. در این بین برخی کاربران فضای مجازی تصاویر سه فر از کادر درمان که طی یکماه اخیر جانشان را بر اثر کرونا از دست دادهاند منتشر کردند. پیگیریهای همشهری از وضعیت یکی از این جانباختگان به نام دکتر س.م در شهرستان رضوانشهر، نشان میدهد این مدافع سلامت که هنوز واکسن کرونا دریافت نکرده بود، در تاریخ 21اردیبهشت بهدلیل ابتلا به کرونای حاد جان خود را از دست داده است. مسئول دفتر شبکه بهداشت و درمان شهرستان رضوانشهر که این مدافع سلامت در این مرکز مشغول به فعالیت بود، در اینباره به همشهری میگوید: «تمام پرسنل این مرکز درمان واکسینه شدهاند اما مرحوم مایل به دریافت واکسن نبودند و متأسفانه بهدلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.»
حسین کرمانپور هم عنوان میکند: «تزریق واکسن کرونا اختیاری است و کسی مجبور نیست آن را دریافت کند اما درباره کادر درمان این مسئله باید به شکلی دیگر دیده شود. برخی از اعضای کادر درمان تمایلی به دریافت واکسن ندارند اما متأسفانه پس از مدتی بهدلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست میدهند.» به گفته این مسئول با وجود اینکه تزریق واکسن مسئلهای کاملا فردی است و اگر کسی تداخلی در جمع نداشته باشد که موجب انتقال ویروس شود میتواند آن را دریافت نکند اما درباره کادر درمان وضعیت فرق میکند و اگر آنها با افراد دیگر مواجهه دارند عدمدریافت واکسن از سوی آنها خطرآفرین بوده و به نوعی بینظمی رقم خواهد زد.» وی تأکید کرد: «در اینباره مراکز درمانی و شبکههای بهداشت و درمان باید گزارش کامل بدهند و نباید بینظمی وجود داشته باشد که هرکسی برای خودش روشی انتخاب کند یا خودسرانه از دریافت واکسن جلوگیری کند.» به تأکید این مسئول باید ستاد ملی کرونا برای آن دسته از کادر درمانی که تمکین نمیکنند، بخشنامهای صادر شود و با آنها برخورد لازم صورت بگیرد. البته که این ضرورتها شامل همه کادر درمان نیست و تنها آنهایی که با بیماران مواجهه دارند به تشخیص مراجع ذیربط باید الزام واکسنزدن داشته باشند.
کرمانپور از رقمخوردن سه اتفاق پس از واکسیناسیون کادر درمان خبر داد و گفت: «مهمترین اتفاقی که پس از واکسیناسیون کادر رخ داد بالارفتن اعتمادبهنفس آنها بوده چراکه وضعیتشان با گذشته که هر لحظه احساس خطر ابتلا داشتند فرق کرده است. بین کادر درمانی که واکسن دریافت کردهاند، مرگ جدیدی بهدلیل ابتلا به کرونا گزارش نشده و آمار ابتلای کادر درمان به کرونا هم پس از واکسیناسیون کاهش یافته است.»
او در ادامه میگوید: «من هیچ گزارشی از مرگ کادر درمان بهدلیل تزریق واکسن هم دریافت نکردهام. البته کسانی هستند که ادعا میکنند سه نفر پس از تزریق واکسن فوت کردهاند اما ما گزارش تأییدشدهای از پزشکی قانونی مبنی بر مرگ این افراد پس از تزریق واکسن و گزارشهای کالبدشکافی نداشتیم. یک نفر از این افراد پزشک داروساز جوانی بوده که پس از دریافت واکسن دچار عوارضی شد و بهدلیل مراجعه دیرهنگام جان خود را از دست داد. فرد دیگر هم گزارش شد که پس از تزریق واکسن با عوارض بستری شده اما فوت کرده است. اما برای این موارد هم هنوز اعلام نشده که فوت آنها قطعا بهدلیل تزریق واکسن کرونا بوده باشد. ضمن اینکه در این شرایط احتمال هر خطایی وجود دارد و ممکن است فرد حتی قبل از دریافت واکسن به کرونا مبتلا بوده باشد. البته در کل دنیا میتواند این اتفاق رخ بدهد که کسی بر اثر تزریق واکسن فوت کند. اما درنظر بگیرید که کرونا روزانه مرگ 400 تا 500 نفر را هم رقم زده و اگر واکسن در هر 4میلیون نفر، مرگ یک نفر را رقم بزند، آمار کسانی که از مرگ نجات پیدا میکنند واقعا قابلتوجه است.»
او ادامه داد: «نهتنها در ایران بلکه شفافترین آمار واکسیناسیون را میتوان در بریتانیا بررسی کرد که تا دوماه قبل 65هزار ابتلا و نزدیک به 2هزار کشته روزانه داشت. با همین واکسیناسیون و سختگیریهای دولت بهواسطه حمایتهای اقتصادی که از مردم صورت گرفت اکنون این آمارها در فوتیها به زیر 10 نفر و درباره مبتلایان به زیر 3هزار نفر در روز رسیده است و این نشاندهنده اهمیت واکسیناسیون است و بیان میکند که واکسیناسیون در ایران و جهان تأثیر بسیار زیادی داشته و خواهد داشت.» رئیس بخش اورژانس بیمارستان سینا در پایان عنوان کرد: «از نیمه فروردین و پس از واکسیناسیون کادر درمان طبق آماری که ما داشتیم 80 تا 85درصد کادر درمان پس از تزریق هیچ عارضهای نداشتهاند، نزدیک به 4درصد بستری شدند و بقیه افراد هم عوارض کم یا بهبودی با درمان دارویی را گزارش کردهاند. مرگ هم تا این لحظه بهصورت رسمی اعلام نشده است.»
نظر شما