به گزارش همشهری آنلاین، مشکلات در توزیع و ضعف در نظارتها در بازار مرغ همچنان ادامه دارد و متولیان بازار سعی دارند تا با کاهش قیمت جوجه یک روزه و قیمت نهادهها و همچنین واردات بیشتر مرغ، تعادل را به بازار برگردانند. کمبود نظارتها سبب شده که بازار مرغ دستخوش تحولات گوناگون شود در حال حاضر در برخی مراکز فروش شاهد فروش مرغ به بالای ۳۰ هزار تومان هستیم. اکنون برخی مسئولان در جهاد کشاورزی اعلام کردهاند که نظارت کامل بر توزیع و عرضه صورت میگیرد و اگر گرانفروشی در این زمینه رخ داده باشد پیگیری خواهند کرد.
سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص به ایسنا گفت: قیمت جوجه یکروزه در سامانه سماصط ۴۲۰۰ تومان است و اکثر مرغداریها هم با همان قیمت مصوب جوجه خریداری کردهاند. اینکه کسی خارج از سامانه با قیمتهای گران تر خریده مبنای ما نیست.
حسن عباسی معروفان افزود: همچنین اگر کسی مدعی است که جوجه یکروزه را گران خریده میتواند اعلام کند و دستگاههای نظارتی حتما پیگیری خواهند کرد.
وی اعلام کرد: قیمتهای ۸۰۰۰، ۹۰۰۰ تومان برای جوجه یکروزه بازار گرمی توسط برخی افراد است.
عباسی معروفان با بیان اینکه صفر تا صد تولید مرغ در سامانه مدیریت اطلاعات صنعت طیور رصد میشود، افزود: سامانهای به نام سماصط(سامانه مدیریت اطلاعات صنعت طیور) در وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد که همه اطلاعات مرغداریهای از جوجه ریزی تا مصرف دان و میزان مرغی که باید تحویل داده شود، ثبت میشود و معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی نیز از صفر تا صد آن را رصد میکند.
وی ادامه داد: مرغداریهایی که مجوز و پروانه بهرهبرداری نداشته باشند در این سامانه ثبت نمیشوند و سهمیه نهاده دولتی به آنها تعلق نمیگیرد.
سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: نشت نهاده دولتی هم امکان پذیر نیست، زیرا تخصیص نهاده از صفر تا صد مشخص است. البته شاید قبلا در سایه نبود نظارت شدید این اتفاق رخ میداد ولی در حال حاضر نشتی نهاده وجود ندارد. اگر مواردی هم باشد در صورت اعلام قابل پیگیری و برخورد خواهد بود.
وی تصریح کرد: در سامانه سماصط به طور دقیق مشخص است که هر مرغداری چقدر نهاده گرفته، به چه میزان جوجه ریزی انجام داده و چقدر مرغ باید تحویل کشتارگاه دهد. این سامانه برای همه استان ها بوده و ورودی و خروجی کنترل میشود.
عباسی معروفان در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه آیا در فروردین ماه دستگاههای مربوطه با توجه به افزایش قیمت جوجه یکروزه و نهاده و... قیمت مرغ را اصلاح کردند، گفت: در کشور سازمانی به نام سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان وجود دارد که مکانیزم تعیین قیمت با آنها است. یعنی قیمت همه مولفههای تولید را استخراج و سپس قیمت محصول نهایی را اعلام میکنند. زمانی که قیمت مرغ به ۲۴هزار و ٩٠٠ تومان تغییر یافت همه افزایش هزینهها در نظر گرفته شد.
این در حالی است که بررسی وضعیت قیمت مرغ براساس گزارش مرکز آمار نشان میدهد که در اردیبهشتماه امسال نسبت به سال گذشته قیمت این محصول مصرفی مردم ۱۳۴.۱ درصد افزایش دارد؛ به طوری که هر کیلو مرغ در اردیبهشتماه پارسال به طور متوسط ۱۱ هزار تومان بوده و در فروردینماه امسال به حدود ۲۷ هزار و ۴۰۰ تومان رسیده است، ولی در اردیبهشتماه متوسط قیمت ۲۵ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام شده که نشان میدهد ۵.۵ درصد در فاصله این دو ماه کاهش دارد.
توزیع روزانه ۶ هزار و ۵۰۰ تن مرغ در کشور
اما نایب رئیس انجمن صنفی مرغداران گوشتی نیز از توزیع روزانه ۶ هزار و ۵۰۰ تن مرغ در کشور خبر داد و گفت: مشکلی در تامین و عرضه مرغ نداریم.
حبیب اسداله نژاد به باشگاه خبرنگاران گفت: هم اکنون مرغ مورد نیاز بازار از طریق واحدهای مرغداری به نرخ مصوب تامین میشود، درحالیکه قیمت تمام شده تولید بالاتر از قیمت مصوب است.
وی با بیان اینکه تامین نهاده همانند قبل در حال انجام است، گفت: گرچه در شرایط فعلی ۱۰۰ درصد نهاده مورد نیاز از سامانه بازارگاه تامین میشود، اما همچنان با تاخیر به مرغداران عرضه میشود که با این وجود باید منتظر ماند و دید که دولت بعد در ارتباط با تامین نهاده چه تصمیمی اتخاذ میکند و آیا راهکاری برای اصلاح سیستم وجود دارد یا خیر؟
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ به بازار وجود ندارد، بیان کرد: در حال حاضر مرغ در تمامی فروشگاهها و مغازههای پروتئینی وجود دارد، اینکه برخی واحدها به تخلف با نرخ مصوب عرضه نمیکنند، هیچ ارتباطی به میزان تولید ندارد.
وی ادامه داد: با توجه به آنکه واحدهای مرغداری مرغ را با نرخ مصوب در اختیار کشتارگاهها قرار میدهند، به نظر می رسد بعد از کشتارگاه تخلف رخ میدهد که دستگاههای مسئول وظیفه نظارت از کشتارگاه به بعد تا واحد صنفی را عهده دار هستند تا التهابی در بازار رخ ندهد که منجر به نارضایتی مردم شود.
وی با اشاره به میزان جوجه ریزی واحدهای مرغداری در خرداد گفت: با توجه به واردات بخشی از جوجه مورد نیاز از طریق واردات و کاهش عطش بازار برای جوجه ریزی مازاد بر ظرفیت پیش بینی میشود که ۱۲۰ میلیون قطعه تا پایان این ماه جوجه ریزی صورت گیرد که این میزان جوابگوی نیاز داخل است.
به گفته وی، در فصول گرم سال، میزان جوجه ریزی واحدهای مرغداری همانند ماه های خنک سال نیست به طوریکه مرغداران تقاضایی مبنی بر مازاد جوجه ریزی از مجوز خود را ندارند که این امر منجر به کاهش عطش بازار شده است.
نایب رئیس کانون انجمنصنفی مرغداران گوشتی تصریح کرد: با توجه به مشکلات تاخیر در توزیع نهادههای دامی به واحدهای مرغداری به نظر میرسد که عزم و اراده جدی برای حل مشکل سامانه بازارگاه و تخصیص دان به کارخانجات برای توزیع به مرغدار وجود ندارد که امیدواریم دولت آینده این مشکل را حل کند.
نظر شما