خیلی از عادت‌های ساده در سبک زندگی می‌تواند بار خستگی‌های زندگی را که باعث کمبود انگیزه، کج‌خلقی، خستگی جسمی یا ناامیدی و بی‌علاقگی می‌شود، از بین ببرد بدون اینکه به مرور دچار افسردگی‌های مزمن، مشکل در تمرکز یا احساسات منفی بیشتری شویم.

لجبازی - خانواده

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، در زندگی همه افراد روزهایی می‌آید که دچار کج‌خلقی، کمبود انرژی، خستگی یا احساس‌های منفی دیگری می‌شوند که علتش را یا نمی‌دانند یا برای رفعش کاری نمی‌توانند انجام دهند به مرور این احساس‌ها به حالت روانی و جسمی بدتری تبدیل می‌شوند که بخش‌هایی از زندگی را مختل می‌کنند.

در واقع خستگی عاطفی به وضعیتی گفته می‌شود که بر اثر استرس جمع شده از زندگی شخصی، شغلی یا ترکیبی از هر دو، شخص از نظر احساسی، احساس خستگی و خالی شدن انرژی بودن می‌کند. خستگی عاطفی یکی از علامت‌های فرسودگی شغلی هم به گفته کارشناسان محسوب می‌شود.

نشانه‌های خستگی عاطفی چیست؟

اشخاص گوناگون خستگی عاطفی را به صورت متفاوتی تجربه می‌کنند، ولی به طور کلی نشانه‌های آن عبارتند از: کج‌خلقی، کمبود انگیزه، اختلالات خواب، خستگی جسمی، افزایش بدگمانی یا بدبینی، حس ناامیدی، تغییر در اشتها، حواس‌پرتی، بی‌علاقگی، سردرد، افسردگی، عصبی بودن، مشکل در تمرکز، خشم غیر منطقی، حس ترس هستند.

اما از جمله مواردی که باعث این خستگی عاطفی می‌شوند می‌توان به استرس‌ها و اضطراب‌های زندگی روزانه اشاره کرد به ویژه شرایط شغلی پراسترس باعث مزمن شدن آسیب‌ها می‌شود و خستگی عاطفی را در طولانی مدت زیاد می‌کند حال این استرس ممکن است در محیط منزل هم دیده شود.

البته نکته مهم این است که خستگی عاطفی برای هر فردی به یک شکل و علائمی خود را نشان می‌دهد چرا که منابع استرس‌زا برای افراد متفاوت است آنچه ممکن است برای من استرس‌زا محسوب شود برای فرد دیگری قابل کنترل است.

راهکارهای از بین بردن خستگی عاطفی چیست؟

مهمترین نکته در این رابطه این است که بدانید تغییر سبک زندگی برای هر فردی می تواند مشکلات ناشی از خستگی را از بین ببرد شاید این تکنیک‌ها ساده به نظر نیاید اما با شروعش قدمی در این رابطه برداشته و عادت‌های ناسالم کم‌کم ترک می‌شوند. تغییرات کوچک در این رابطه می‌تواند از فرسودگی شغلی و روحی جلوگیری کند.

۱- عامل استرس‌زا را از بین ببرید

اگر با علائمی که درباره آنها صحبت شد، متوجه شدید که دچار خستگی عاطفی هستید، اولین قدم این است که عامل استرس‌زا را پیدا کرده و از بین ببرید. اگر این عامل در محل کار شما هست بهتر است به فکر تغییر محیط یا سمت و وضعیت کاری خود حتی انتقال به بخش دیگر بدهید اما همیشه هم اینطور نیست که بتوان شرایط استرس زا را تغییر داد گاه لازم است مدتی این شرایط دوام داشته باشد. در این وضعیت بهتر است که به فکر برداشتن گام‌های دیگر هم باشید.

۲- ورزش کنید و غذای سالم بخورید

فعالیت بدنی مثل ورزش می‌تواند سطح اندروفین و سروتونین بدن را متعادل کند و احساس بهتری به شما بدهد  و در همان چند دقیقه ورزش کردن حس و حال بهتری داشته باشید حتی یک پیاده روی ساده با یک غذای مناسب و تعادل در مصرف میوه‌جات و سبزیجات تازه استرس را از شما دور می‌کند تغذیه‌ای که به همراه مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی، غلات و رعایت خواب مناسب باشد، وضعیت عاطفی شما را تضمین می‌کند.

در شرایط کرونایی که افراد شاید برای حضور در مجامع عمومی یا شرکت در باشگاه‌ها امکان کمتری داشته باشند یک پیاده‌روی و رژیم غذایی سالم به همراه خواب کافی در شبانه روز (هشت تا نه ساعت) با کم کردن مصرف کافئین می‌تواند اثر مثبتی در خستگی عاطفی داشته باشد.

۳- ذهن آگاهی داشته باشید

ذهن آگاهی یا مایندفولنس تکنیک قوی وموثر برای تمرکز و از بین بردن استرس‌ها و اضطراب‌هاست این تکنیک به معنای زندگی در زمان حال می‌تواند شما را از افکار منفی دور کند. برای چنین چیزی مراقب های مذهبی، تمرینات تنفسیف پیاده‌روی در طبیعت، نوشتن احساسات و افکار، خواندن قران و ادعیه، نماز و نیایش پیشنهاد می‌شود.

۴- با دوستانتان در ارتباط باشید

شرایط کرونا در سطح جهان و افزایش انزوای اجتماعی خیلی از مردم را دچار خستگی عاطفی زیاد و افسردگی کرد سعی کنید در این مدت اگر ارتباطاتتان را با دوستان کم کرده‌اید دو مرتبه به دوستانتان پیام دهید و با آنها صحبت کنید، داشتن شخصی که به حرف‌هایتان گوش دهد، لزوما نه حل کردن مشکلات بلکه یک شنونده خوب بدون قضاوت حال شما را خوب می‌کند، حال این شخص می‌تواند هر کسی برای شما باشد از اقوام یا دوستان و یک مشاور.

۵- به یک متخصص مراجعه کنید

اگر پس از انجام همه این روش‌ها و استراحت کافی شرایط روحی‌تان بهبود پیدا نکرد به یک متخصص روانشناس مراجعه کنید چرا که نیاز هست یک دوره درمانی برای رفع استرس‌هایتان داشته باشید که می‌تواند شامل تکنیک‌های آرام‌سازی یا حتی تجویز دارو باشد.

کد خبر 608670

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha