سازمان ناظر دارویی آمریکا به داروی ضد التهاب مفصلی (آرتریت روماتوئید) ساخت شرکت داروسازی روش را برای درمان بیماران کووید-۱۹ بستری‌شده مجوز مصرف اضطراری داد.

FDA

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) روز پنجشنبه اعلام کرد به داروی اکتمرا (Actemra) ) (با نام ژنریک توسیلزومب) برای درمان بیماران کودک و بزرگسال مبتلا به کووید-۱۹ که بستری شده‌اند، «مجوز مصرف اضطراری» (EUA) داده است.

این دارو، از ماه‌ها پیش بر اساس «مصرف انسان‌دوستانه» برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شدید به کار می‌رفت‌ها و صدها میلیون دلار درآمد برای شرکت روش ایجاد کرده است.

FDA می‌گوید این دارو را می‌توان برای درمان بیماران کووید-۱۹ که داروهای استروئیدی یا کورتونی دریافت می‌کنند، نیاز به اکسیژن مکمل اضافی دارند، و به طور تهاجمی یا غیرتهاجمی از تهویه مکانیکی (دستگاه تنفس مصنوعی) استفاده می‌کنند یا «اکسیژناسیون غشایی خارج از بدنی» برایشان انجام می‌شود، استفاده کرد و می‌افزاید بررسی‌ها نشان داده‌اند که اکترما خطر مرگ را در این بیماران را کاهش و سرعت بهبودشان را افزایش می‌دهد.

به گفته شرکت روش، این مجوز مصرف اضطراری (EUA) بر اساس بررسی‌های اتفاقی‌شده کنترل‌شده‌ای داده شده است که اکتمرا را برای درمان در بیش از ۵۵۰۰ بیمار بستری کووید-۱۹ ارزیابی کرده بودند.

با وجود اینکه افزایش واکسیناسیون به خصوص در کشورهای اروپایی و آمریکایی باعث کاهش بستری شدن افراد به علت کووید-۱۹ شده است، اما اکتمرا هنوز برای درمان برخی از بیماران که در بیمارستان بستری می‌شوند، به کار می‌رود.

آزمایش داروی اکتمرا برای درمان بیماران کووید-۱۹ با آزمون و خطا همراه بود، چرا که با موجود موفقیت در برخی بررسی‌ها که اساس دادن «مجوز مصرف اضطراری» بوسیله FDA قرار گرفتند، هنگامی این شرکت داروسازی سوئیسی به دنبال ارزیابی این بود که کدام گروه از بیماران بیشترین نفع از این دارو را می‌بردند، چند بررسی هم نتوانستند سودمندی این دارو را نشان دهند.

بیشتر بخوانید:

سازمان غذا و داروی آمریکا می‌گوید اکتمرا برای بیماران سرپایی دچار کووید-۱۹ و نیز به عنوان داروی خاص کووید-۱۹ مجوز نگرفته است.

سال پیش FDA نیز شرکت گیلئاد ساینسز داروی ضدویروسی «رمدسیویر» را برای درمان بیماران بستری دچار کووید-۱۹ تایید کرد، اما یک کارآزمایی بالینی که اکترما را با رمدسیویر همراه می‌کرد، باعث کاهش مدت بستری بیماران کرونا در بیمارستان نشد.

کد خبر 610070

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha