یکشنبه ۶ تیر ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۰
۰ نفر

روند تزریق واکسن کرونا در کشور کند است و سالمندان که گروه هدف هستند، برای دریافت آن باید ساعت‌ها در صف انتظار بمانند. این انتظار گاهی به ۱۲ ساعت هم می‌رسد و برخی باید شب را در صف بخوابند. اما برای آنهایی که نمی‌توانند، راهکاری وجود دارد. آنها می‌توانند نوبت واکسن را بخرند.

صف واكسن كرونا در شمال تهران

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از تجارت‌نیوز، صف‌های طولانی تزریق واکسن کرونا کسب‌وکار جدیدی ایجاد کرده است. افرادی هستند که جای سالمندان و خانواده آنها در صف می‌ایستند و برای ایستادن در صف واکسن پول می‌گیرند؛ حدودا ساعتی ۱۰۰ هزار تومان.

یکی از مراجعان می‌گوید چند روز است که برای تزریق واکسن کرونای مادرم به یکی از مراکز می‌روم. آنجا در صف واکسن افرادی هستند که جای شما در صف می‌مانند و پول می‌گیرند. کاری که حداقل در تهران رایج است.

فرید می‌گوید من دو بار مجبور شدم در صف بمانم و این مدت چند نفری هم از من سوال کردند که چند می‌گیرم تا جای آنها در صف بمانم و برای آنها نوبت واکسن بگیرم.

احمد فرد دیگری است که می‌گوید واکسن مادرش را همین دیروز زده است. می‌گوید برای من مشکلی پیش نیامد چون به اندازه کافی وقت داشتم که چند ساعت در صف واکسن بمانم. اما چند نفر از دوستانم مجبور شدند ساعتی ۱۰۰ هزار تومان بدهند تا فردی به جای آنها در صف بماند.

۱۲ ساعت صف انتظار واکسن کرونا

م. امیدوار یکی از افرادی است که جای مردم در صف می‌ماند. قیمت مشخصی نمی‌دهد و می‌گوید بسته به مرکزی که می‌خواهید واکسن بزنید، قیمت متفاوت است. بعضی از مراکز منظم است و با یک بار مراجعه و دو سه ساعت در صف ماندن واکسن می‌زنند. اما برخی مراکز اذیت می‌کنند.

او می‌گوید برای یکی از مشتری‌ها دو سه روز پیش در شمال شرق تهران نوبت گرفتم. یک بار ساعت یک شب رفتم و اسم نوشتم. یک بار هم صبح ساعت ۶ رفتم آنجا و کمی منتظر ماندم و مدارک را دادم و کارها را آماده کردم. اما وقتی مشتری برای زدن واکسن آمد، گفتند ما در این مرکز این واکسن را نمی‌زنیم و مجبور شدم بروم به مرکزی در شمال تهران و دوباره نوبت بگیرم.

برای همین او می‌گوید برای گرفتن نوبت و تعیین دستمزد اول باید کارت ملی و کارت واکسن را ببیند. بسته به مرکز درمانی قیمت می‌دهد. او می‌گوید اگر کارت ملی و واکسن را بفرستید، امشب یا فردا شب می‌توانم بروم و نوبت بگیرم. اما تاکید می‌کند که باز هم باید انتظار یکی دو ساعت معطلی را داشته باشید. چون تزریق واکسن دقیقا سر ساعت انجام نمی‌شود. اما بهتر از این است که ۱۲ ساعت معطل شوید.

هفته گذشته تزریق دوز دوم واکسن کرونا بعد از چند روز دوباره از سر گرفته شد. مراکز تزریق واکسن شاهد صف‌های طولانی مردم بود. در یکی از این مراکز یکی از مراجعان می‌گفت برخی از مردم ساعت ۸ شب آمده‌اند مقابل مرکز که نامشان را در لیست بنویسند. برخی ساعت ۱۲ شب آمده‌اند.

یکی دیگر از افراد گفته بود که از ساعت ۴ صبح با پدر و مادرش در صف واکسن بوده و روز اول ۸ ساعت انتظارشان بی‌فایده بوده و نتوانسته‌اند واکسن بزنند.

اما همه افراد امکان و توان ماندن در صف را ندارند و ترجیح می‌دهند در قبال پرداخت پول، کسی جای آنها در صف بماند و برای آنها نوبت بگیرد.

ناتوانی وزارت بهداشت در مدیریت تزریق واکسن حالا این کاسبی جدید را ایجاد کرده است.

۸۰۰ هزار تومان هزینه ماندن در صف

یکی از این افراد می‌گوید قیمت را بعد از دیدن کارت واکسن و مشخص شدن نام مرکزی که دوز اول را زده‌اید، می‌گویم. اگرچه تاکید می‌کند خودش نرخ مشخصی ندارد و مشتری‌ها هرکدام هر چقدر بخواهند می‌دهند. او می‌گوید نوبت گرفتن از یک مرکز کار راحتی است و ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان می‌گیرد. اما برخی مراکز سخت می‌گیرند و مجبور می‌شود دو شب در رفت و آمد باشد. آن وقت گران‌تر می‌شود. مثلا حدود ۸۰۰ هزار تومان.

اما این اولین باری نیست که ایستادن در صف و گرفتن نوبت به منبع درآمدزایی تبدیل می‌شود. پیش از این زمانی که قیمت دلار صرافی ملی و بازار آزاد اختلاف زیادی داشت، برخی از افراد کارت ملی خود را اجاره می‌دادند و ساعت‌ها در صف صرافی ملی می‌ایستادند تا بتوانند با کارت ملی خود برای فرد دیگری سهمیه دلار بخرند. کاری که برای این افراد درآمد ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومانی داشت. اما مشکل این بود که این افراد فقط یک بار چنین امکانی را داشتند.

اما گزارش‌ها نشان می‌داد همان زمان هم افرادی بودند که کارت ملی خود را اجاره نمی‌دادند. بلکه در صف صرافی می‌ایستادند و نوبت خود را می‌فروختند.

اسفند سال ۹۷ هم برخی از ایستادن در صف خرید گوشت درآمد کسب می‌کردند؛ زمانی که اختلاف قیمت گوشت در بازار آزاد و دولتی زیاد بود. همان زمان باشگاه خبرنگاران جوان گزارشی منتشر کرده بود که نشان می‌داد ایستادن در صف‌های گوشت تنظیم بازار و خرید آن برای فروش مجدد به قیمت بالاتر در سطح شهر به مراکز خدماتی و گردشگری تبدیل به یک شغل موقت شده است.
 

کد خبر 610494

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha