شهرام کرمی در گفت و گو با همشهری آنلاین با بیان اینکه امسال یکی از کم بارشترین سالهای یک دهه اخیر است، گفت: با توجه به شیوه زندگی، کوچنشینی، دامپروری و نوع معیشت بخشی از جمعیت استان که تحت تاثیر شرایط اقلیمی بوده، کاهش بارندگیها پیامدهایی منفی را برای زندگی آنها به همراه داشته است.
وی افزود: کمبود بارندگیها به شدت میزان پوشش گیاهی و مرتعی مناطق استقرار این جمعیت را کاهش داده تا جایی که طبق آمارها حداقل ۱۲۰ هزار تن تولید علوفه در مراتع و زیر اشکوب جنگل های استان کاهش پیدا کرده که در نهایت میتواند به از بین رفتن دامداری در و افزایش بی رویه قیمت دام در استان نیز منتهی شود.
دادستان کرمانشاه افزود: در این زمینه براساس گزارشهای رسیده کاه و کلش در سطح استان با قیمتهای نامتعارف خریداری شده و به استان خارج میشود که این موضوع موجب بروز مشکلات متعددی برای دامداران شده است.
وی در ادامه گفت: بنابراین تعدادی از افراد غیر بومی از استانهای دیگر با استفاده از دستگاههای مخصوص و ادوات پیشرفته کاه و کلش پسچر مزارع کشاورزی استان را در سطح گسترده و با قیمتهای نامتعارف خریداری و برداشت میکنند و پس از بستهبندی به مقاصد خارج از استان و گاهی خارج از کشور منتقل میکنند.
کرمی گفت: این مسئله باعث شده تا دامپروران استان برای تعلیف دامهای خود با کمبود علوفه مواجه شوند. از سوی دیگر این اقدام بالا رفتن قیمت کاه و کاهش تولیدات دامی و افزایش قیمت این محصول و در نهایت نارضایتی عشایر و دامداران استان را به دنبال دارد.این در حالی است که کرمانشاه به عنوان یکی از قطبهای کشاورزی و دامپروری در سطح کشور بشمار می رود.
وی اضافه کرد: با توجه به موارد گفته شده و با توجه به شیوع و همهگیری بیماری کرونا که منجر به کاهش نیرو در بخش کشاورزی و دامداری و همچنین تغییرات در سیاستهای صادراتی بسیاری از کشورهای جهان شده و این موضوع در کوتاه مدت منجر به برنامهریزی و هشدار بسیاری از کشورهای منطقه در زمینه امنیت غذایی شده و از سوی دیگر با در نظرگرفتن وضعیت کنونی قیمت ارز که منجر به ارزش چند برابری قیمت محصولات مختلف کشاورزی در کشورهای همسایه شده، احتمال قاچاق آن را توسط دلالان و افراد سودجو چند برابر میکند.
دادستان کرمانشاه اعلام کرد: بنابراین بنا به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم حمایت از عشایر به ویژه در مناطق محروم و دستورات رئیس قوه قضائیه مبنی بر لزوم حمایت قرار قانونی از عشایر و همچنین به به منظور صیانت از حقوق عمومی مقرر است تا پایان تابستان سال جاری فرماندهی پلیس راه استان از هرگونه خروج محمولههای کاه و کلش به خارج از استان جلوگیری کند.
وی افزود: همچنین فرماندهی انتظامی استان به پاسگاههای استان ابلاغ کند که اقدامات پیشگیرانه لازم را اجرایی کنند.
کرمی اضافه کرد: تعاونیهای عشایری به همراه یازده شرکت تعاونی عشایر آمادگی دارند تا نسبت به خرید و ذخیره سازی کاه و کلش مکشوفه با قیمتهای مصوب اقدام و آن را در اختیار عشایر قرار دهند.
نظر شما