پنجشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۱
۰ نفر

 نباید فراموش کنیم که دولت سیزدهم امروز قرار است در شرایطی اداره کشور را تحویل بگیرد که اقتصاد کشور با مشکلات زیادی مواجه است، نابسامانی در بازار و اقتصاد مردم را با مشکل مواجه کرده و رکود و تورم بی‌سابقه‌ای در کشور حاکم است. 

عکس رسمی رئیسی با پرچم ایران

 به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، بعد از برگزاری انتخابات، نور امیدی برای گره گشایی از مشکلات کشور در دل مردم زنده شد، برای همین لازم است وزرا و مسئولانی برای دولت سیزدهم انتخاب شوند که بتوانند شبانه روزی برای سامان دادن به وضعیت معیشتی مردم بکوشند. 

پرونده انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، چند روز بعد از ۲۸ خرداد با شمارش آرا و مشخص شدن رئیس جمهور منتخب بسته شد تا بزودی با انتقال قدرت، پرونده و فصل جدیدی در مدیریت اجرایی کشور آغاز شود. 

آنچه در این انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ مورد توجه قرار گرفت؛ حضور میلیونی مردم در پای صندوق‌های رای بود. با همه تبلیغاتی که علیه حضور مردم در انتخابات صورت گرفت و در شرایطی که کرونا همچنان جولان می‌داد و عملکرد دولت فعلی و کم کاری‌های مسئولان مشکلات اقتصادی زیادی را برای مردم به همراه داشت، می‌توان گفت مردم استقبال خوبی از انتخابات داشتند و نتیجه بررسی‌ها و همچنین بررسی انتخابات کشورهای دیگر نشان می‌دهد که اگر شرایط کرونایی وجود نداشت، حداقل ۱۰ درصد دیگر به مشارکت مردمی اضافه می‌شد. 

نکته مهمی که هم اکنون دولت جدید و رئیس جمهور منتخب باید به آن توجه کند این است که بعد از برگزاری انتخابات و مشخص شدن منتخب مردم، نور امیدی برای گره گشایی از مشکلات کشور در دل مردم زنده شد، لذا باید وزرا و مسئولانی برای دولت سیزدهم انتخاب شوند که بتوانند شبانه روزی برای خدمت به مردم و سامان دادن به وضعیت معیشتی و اقتصادی تلاش کنند. 

یکی از مباحث مهم دیگر بحث رویکرد دولت آینده به بحث سیاست خارجی است. سخنان و رویکرد آیت الله رئیسی نشان می‌دهد ایشان برای ادامه مسیر مذاکرات و استفاده از ظرفیت‌های همسایگان برنامه‌هایی دارد که اگر به درستی اجرا شود، در این حوزه هم می‌توان شاهد گشایش‌هایی به نفع ملت بود. 

آقای رئیسی در نشست خبری خود با خبرنگاران بعد از پیروزی در انتخابات به نکات مهمی درباره بحث سیاست خارجی و برجام و استفاده از ظرفیت‌های همسایگان کشورمان اشاره کرد ولی نکته مهم و به نوعی ضربه کوبنده این نشست همان «خیر» ی بود که در پاسخ به سوالی درباره دیدار بایدن داد. شاید خیلی وقت بود که دلسوزان منافع ملی منتظر چنین برخوردی بودند ولی به هرحال رویکرد منفعلانه روحانی موجب شد واکنش بایدن تا پیروزی آقای رئیسی بی‌پاسخ بماند.

البته این خیر به معنای به‌عدم ادامه رایزنی‌ها برای برداشتن تحریم‌ها نیست و مطمئنا دولت جدید همه تلاش‌هایش را برای برداشتن تحریم‌ها به کار خواهد بست، اما برنامه دولت سیزدهم آنچنان که از سخنان آیت الله رئیسی برداشت می‌شود این است که تنها منتظر رفع تحریم نخواهد ماند و در کنار مذاکرات، حل مشکلات مردم از طریق داخل و استفاده از کشورهای همسایه و کشورهایی که در هشت سال اخیر به آن‌ها توجهی نشده را در دستور کار قرار خواهد داد. 

شاید این سوال خیلی از مردم باشد که سرنوشت برجام در دولت جدید چه خواهد شد؟ اگرچه برجامی که نفعی برای ملت نداشته باشد به اندازه رسید کارتخوان بانک هم ارزش ندارد ولی با شناخت و عملکردی که از آقای رئیسی وجود دارد، احساس می‌کنیم چه با برجام چه بی‌برجام، شرایط به نفع مردم تغییر خواهد کرد. مسلما برجام هم حتما از موضع قدرت و عزت پیگیری خواهد شد. 

مطمئنا ایران مانند آمریکا نیست که با تغییر یک رئیس جمهور عهدها و توافقات بین المللی زیرپا گذاشته شود. فقط آنچه تفاوت خواهد داشت روش مواجهه دولت با طرف‌های مقابل است و بی‌شک رویکرد آقای رئیسی این خواهد بود که در مذاکرات منافع ملت و نظام تامین شود، و این گونه نخواهد بود که دولت فقط وعده رفع تحریم به مردم بدهد و در عمل اتفاقی رخ ندهد. 

مردم در دولت تدبیر و امید بارها وعده رفع تحریم‌ها را شنیده‌اند ولی در عمل آنچه رخ داده این بوده که سفره آن‌ها روز به روز کوچک‌تر شده است. برای همین به نظر می‌رسد دولت جدید همزمان با پیگیری رفع تحریم، مسئله خنثی‌سازی تحریم‌ها و پیگیری امورات داخلی را مورد توجه قرار دهد و برای رفع مشکلات تمام توان و نیرویش را روی مذاکره نخواهد گذاشت، موضوعی که در دولت روحانی به آن بی‌توجهی شد و نتیجه آن بهم ریختن اقتصاد و فراموشی ظرفیت‌های کشورهای همسایه و در نتیجه ایجاد مشکلات اقتصادی و معیشتی برای مردم بود. 

نباید فراموش کنیم که دولت سیزدهم امروز قرار است در شرایطی اداره کشور را تحویل بگیرد که اقتصاد کشور با مشکلات زیادی مواجه است، نابسامانی در بازار و اقتصاد مردم را با مشکل مواجه کرده و رکود و تورم بی‌سابقه‌ای در کشور حاکم است. اما رئیس جمهور منتخب با به کار گیری نیروهای جوان، با تجربه، کارآمد و انقلابی می‌تواند اوضاع را سامان دهد. 

رئیس جمهور براساس اختیار بالایی که دارد ضمن معرفی وزرا و کابینه نسبت به انتخاب و انتصاب هزاران نفر از استانداران، فرمانداران و روسا و مدیران ادارات هم مسئول است، اگرچه مسئولان ادارات و استانداران و مسئولان استانی مستقیم از سوی رئیس جمهور انتخاب نمی‌شوند، ولی اگر وزرا و کابینه از افراد شایسته، کارآمد و متدینی که دغدغه حل مسائل مردم و انقلاب را دارند، انتخاب نشوند، قطعا این زنجیره ناصواب تا انت‌ها ادامه خواهد داشت و این هم نتیجه‌ای جزعدم کارآمدی برای حوزه مربوطه و اعتراض مردم نسبت یه‌عدم تحقق مطالبات خودنخواهد داشت، لذا در انتخاب کابینه باید ضمن دوری از سهم خواهان، به استفاده از نیروهای توانمند و نظرات کارشناسان حوزه‌های مربوطه توجه کرد که کارنامه آیت الله رئیسی در گذشته نشان می‌دهد چنین رویکردی در دولت آینده اتخاذ خواهد شد.

کد خبر 611467

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha