به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس بیش از نیمی از تلفات ناشی از کووید-۱۹ گزارش شده در هند – که از این لحاظ در رده سوم جهان قرار دارد- در طول دو ماه گذشته رخ داده است، یعنی هنگامی که گونه دلتا کروناویروس سراسر این کشور را فراگرفت و نظام مراقبت بهداشتی کشور را که از قبل هم زیر فشار بود، از پا انداخت.
موارد جدید عفونت در هند پس از رسیدن به نقطه اوج ۴۰۰۰۰۰ مورد در ماه مه (اردیبهشت)، در حال کاهش بوده است، اما مقامات دارند آماده مواجهه با موج دیگر احتمالی شیوع میشوند و در تلاش هستند که سرعت واکسیناسیون را بالا ببرند.
وزارت بهداشت هند روز جمعه اعلام کرد ۸۵۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته در این کشور به علت کرونا درگذشتهاند و به این ترتیب رقم کل تلفات به ۴۰۰۳۱۲ مورد رسید.
هند همچنین روز جمعه ۴۶۶۱۷ مورد جدید عفونت گزارش کرد و رقم کلی عفونتها در این کشور از ۳۰.۴ میلیون نفر گذشت.
هند با جمعیت حدود ۱.۴ میلیارد نفریاش، سومین کشور پس از آمریکا و برزیل است که رقم تلفات در آن از ۴۰۰۰۰۰ مورد عبور میکند.
کارشناسان معتقدند که شمار واقعی مرگها و عفونتها در هند بسیار بیش از میزان اعلام شده است. به گفته آنها شمار نامعلومی از افراد در طول اوجگیری کرونا در ماههای آوریل و مه (فروردین و اردیبهشت) در خارج از بیمارستانها و پیش از آنکه کسی بتواند آنها را آزمایش ویروسی کند، درگذشتند.
یک مدلسازی بوسیله پژوهشگران موسسه سنجهها و ارزیابی بهداشتی در دانشگاه واشنگتن آمریکا تخمین میزند که شمار واقعی مرگهای ناشی از کرونا در هند بیش از ۱.۱ میلیون نفر باشد.
در مقابل وزارتهای دولت فدرال هند که در دست حزب حاکم «بهاراتیا جاناناتا» است، گزارشها را درباره کمشماری آمار عفونتها و تلفات را اغراقشده و گمراهکننده خواندهاند.
با وجود کاهش موارد عفونت در هفتههای اخیر در هند، کارشناسان نگران هستند که هند ممکن است در معرض خطر موج دیگر شیوع کرونا باشد، چرا که کمتر از ۵ درصد از جمعیت آن به طور کامل واکسینه شدهاند.
دولت فدرال هند امیدوار است با اجرای سیاست جدیدش که در آن این دولت ۷۵ درصد همه واکسنهای مورد استفاده در این کشور را میخرد و به رایگان در اختیار دولتهای ایالتی میگذارد، بتواند سرعت واکسیناسیون در این کشور را بالا ببرد. بیمارستانهای خصوصی نیز ۲۵ درصد بقیه واکسنها را با قیمتهای کاهش یافته میخرند و میتواند آنها را به مردم بفروشند.
رئیس کارگروه کووید-۱۹ هند ماه پیش به خبرنگاران گفت با تکیه افزایش تولید دو عرضهکننده عمده واکسن در هند یعنی انستیتو سرم هند و شرکت بهارات بیوتک و پنج واکسن بالقوه دیگر در ماههای آینده در دسترس قرار میگیرند، انتظار میرود تا ماه دسامبر (آذر) دو میلیارد دوز واکسن در اختیار قرار گیرد.
اما برخی از ناظران درباره عملی شدن این برنامه ابراز تردید میکنند، چرا که هر دو عرضهکننده عمده واکسن در هند در بالا بردن میزان تولیدشان دچار مشکل شدهاند.
هند این هفته به واکسن شرکت مدرنا نیز به عنوان چهارمین واکسن کرونا در این کشور پس از واکسنهای آسترازنکا، بهارات بیوتک (با نام کواکسین) و واکسن اسپوتنیک روسیه مجوز مصرف داد.
شرکت هندی «زیدوس کادیلا» (Zydus Cadila) نیز برای گرفتن مجوز مصرف اضطراری واکسن کرونایش که بر اساس DNA است، درخواست داده است. این شرکت میگوید این واکسن را میتوان هم برای بزرگسالان و هم برای نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ ساله به کار برد.
نظر شما