به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس بر اساس ارقام دانشگاه جانز هاپکینز شمار موارد عفونت کرونا در جهان نیز از ۱۸۵ میلیون مورد گذشته است. کارشناسان میگوید هم رقم عفونتها و هم رقم تلفات کرونا به علت اهمال در ثبت موارد یا پنهانکاری عمدی بسیار کمتر از میزان واقعی است.
آمریکا با ۶۰۰۰۰۰ مورد بیشترین میزان تلفات گزارششده در جهان را دارد یعنی حدود یک هفتم موارد و در رده بعدی برزیل با بیش از ۵۲۰۰۰۰ مورد قرار دارد. اما واکسنهای کرونا که تا به حال ۳ میلیارد دوز آنها تزریق شدهاند، به کاهش شمار موارد و مرگهای کرونا در سراسر جهان انجامیدهاند.
یک بررسی جدید منتشر شده بوسیله دانشگاه ییل در آمریکا نشان میدهد برنامه واکسیناسیون در این کشور تا به حال از حدود ۲۷۹۰۰۰ مرگ اضافی و تا ۱.۲۵ میلیون بستری شدن اضافی جلوگیری کرده است. بر اساس آخرین آمار مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا (CDC) حدود ۵۰ درصد آمریکاییها تا به حال به طور کامل واکسینه شدهاند.
در مقاله این بررسی آمده است: «اگر هیچ برنامه واکسیناسیونی در کار نبود، شمار مرگهای روزانه کووید-۱۹ در آمریکا به تقریبا ۴۵۰۰ مورد مرگ در روز افزایش مییافت.»
اما از طرف دیگر CDC پیشبینی میکند که واریانت بسیار واگیر دلتای کروناویروس که در ابتدا در هند شناسایی شد، اکنون به سویه غالب ویروس در آمریکا بدل شده است. دادههای CDC نشان میدهد که تا ۵۱.۷ درصد همه عفونتهای جدید به واریانت دلتا مربوط میشوند.
در حال حاضر بیش از شش ماه پس از در دسترس قرار گرفتن واکسنهای کرونا، شمار مرگهای کرونا در جهان که در ماه ژانویه (بهمن) به بیش از ۱۸۰۰۰ مورد در روز رسیده بود، اکنون به حدود ۷۸۰۰ مورد در روز کاهش یافته است. سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته اندکی کمتر از ۵۴۰۰۰ مرگ ناشی از کرونا در هفته را ثبت کرد که پایینترین میزان شمار تلفات هفتگی از ماه اکتبر گذشته (مهر) است.
در حالیکه کارزارهای واکسیناسیون عمومی در آمریکا و بخشیهایی از اروپا به کاهش محدودیتها انجامیده و کودکان هم واکسینه میشوند تا بتوانند به مدرسه بازگردند، میزانهای عفونت در بسیار از بخشهای آمریکای جنوبی و آسیای جنوبشرقی همچنان بالا مانده است. همچنین بسیاری از کشورهای آفریقا به علت کمبود شدید واکسن بدون حفاظت باقی ماندهاند.
گونه بسیار واگیر دلتای کروناویروس نیز به سرعت در جهان در حال گسترش است و باعث شده است افزایش شمار عفونتها برخی از مناطق شده و است و به طور فزایندهای بحران کرونا را به مسابقهای میان واکسن و این گونه جهشیافته بدل کرده است.
این واریانت در دست کم ۹۶ کشور شناسایی شدهاست و کشورهای و مناطق بسیاری از جمله استرالیا، هنگکنگ و مالزی برای مهار کردن آن دوباره محدودیتهای قرنطینهای را برقرار کردهاند.
ژاپن روز پنجشنبه پس افزایش تدریجی موارد عفونت در این کشور با اعلام وضعیت اضطراری اعلام کرد بازیهای آتی المپیک توکیو بدون تماشاگر برقرار میشود. تماشاگران خارجی از ماهها پیش از سفر به ژاپن منع شده بودند، اما اینک تماشاگران داخلی هم از حضور در ورزشگاهها منع میشوند. بازیها در ۲۳ ژوئیه (اول مرداد) افتتاح میشوند.
آن لیندستراند، کارشناس ارشد ایمنسازی در سازمان جهانی بهداشت گفت شیوع گونههای جهشیافته، دسترسی نابرابر به واکسنها و کاهش اقدامات احتیاطی بهداشتی در برخی از کشورهای ثروتمندتر باعث ایجاد «ترکیبی سمی شده است که بسیار خطرناک است.»
او گفته به جای برخورد با این بحران به عنوان یک مشکل «من و خودم و کشورم» لازم است آن را مشکلی جهانی دانست که نیاز به راهحلهای جهانی دارد
نظر شما