به گزارش همشهری آنلاین به نقل از پایگاه خبری شهر، پیروز حناچی در آیین گشایش کوشک باغ هنر، مرکز نمایش، معرفی، ترویج و آموزش هنر ایرانی با گرامی داشتن یاد افرادی که در حفظ اراضی باارزش عباسآباد تلاش کردند، گفت: همانطور که معماری هخامنشی از دوران همعصر و پیش از خود و معماری ساسانی از دوره هخامنش تاثیر پذیرفتهاند، معماری اسلامی نیز از چنین ویژگی اما با یک تفاوت جدی برخوردار است.
او با بیان اینکه در اولین اثر ایرانی در قرن دوم، سوم و چهارم حداکثر ترکیب هنری و اثر هندسی را مشاهده میکنید، توضیح داد: در دوران معماری ایرانی اسلامی این معماری بسیار کاملتر شد.
حناچی با بیان اینکه این سوال همواره مطرح میشود که معماری ایرانی اسلامی یک مفهوم است یا یک مصداق، اضافه کرد: بسیاری معماری و سازههایی که در ایران ساخته شده را یک مصداق میدانند و معتقدند حتما باید این مصادیق معماری و اجرای آن را در معماریها ببینیم.
شهردار تهران ادامه داد: از نظر استاد پیرنیا، معماری ایران بر پایههایی مثل مردم داری، نیارش، گریز از بیهودگی و استفاده از مصالح بوم آورد استوار است و هر مجموعهای که این اصول را رعایت کند میتواند جزو آموزههای معماری ایرانی اسلامی باشد.
او گفت: نقطه نظری که معتقد است هر اثر جدیدی که این اصول در آن اجرا شود میتواند با مفاهیم معماری ایرانی اسلامی منطبق باشد.
شهردار تهران افزود: در این زمینه هر چقدر شناخت عمیقتر شود تأثیرگذاری بیشتر میشود. اما نکته مهم این است که چگونه این مفاهیم را به زندگی امروز و آینده ببریم.
حناچی عنوان کرد: در معماری دوران اسلامی در کشورهای مختلف آثار معماری و صنایع ظریف و آثار مکتوب ایران را میبینید. اما باید دید چگونه میتوان این مفهوم را تداوم داد؟
شهردار تهران یادآوری کرد: بسیاری از صنایع ظریف گذشته ایران که فراموش شده، از طریق آموزش و نوآوری میتواند تداوم پیدا کند.
او با بیان اینکه عباس آباد تبدیل به یکی از جاذبههای فرهنگی، هنری و گردشگری تهران شده است، اضافه کرد: خیلی از اتفاقات و مصادیق معماری در شهرها به دلیل رعایت نکردن نکات معماری ایرانی اسلامی تبدیل به اهانت فرهنگی میشود به عنوان مثال وقتی در استفاده از سنگ بر خلاف روندی که در گذشته و دورههای تاریخی از آن استفاده میشد، اقدام میکنیم در واقع به صورت غیر مستقیم به فرهنگ گذشته اهانت میکنیم.
حناچی گفت: شهرداری تهران تلاش کرد به این ظرافتها و نکات توجه کند نکاتی که از طریق ضوابطها قابل تداوم نیست و از طریق آموزش و بالا بردن سطح دانش و سلیقه مردم میتوان آن را تداوم بخشید.
نظر شما