رییس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی کشور اعلام کرد که برابر توافق گروه خودروسازی سایپا و وزارت بهداشت و درمان قرار است ۲۰۰ هزار دوز واکسن که احتمالاً از نوع «برکت» است به قیمت هر دز ۲۰۰ هزار تومان به خودروسازان برای واکسناسیون کارکنان و کارگران مجموعه‌ شرکت‌های خودروسازی تحویل داده شود.

واکسن برکت - خط تولید

به گزارش همشهری آنلاین، در حالی طرح چندی پیش اتاق بازرگانی تهران برای واردات ۶ میلیون دوز واکسن و واکسیناسیون کارگران واحدهای تولیدی، با کارشکنی‌های صورت گرفته از سوی نهادهای دولتی، ناکام ماند که محمدرضا نجفی‌منش، رئیس کمیسیون «بهبود محیط کسب‌وکار و رفع موانع تولید» اتاق تهران، از جزئیات تفاهم‌نامه گروه خودروسازی سایپا و وزارت بهداشت برای اجرای واکسیناسیون پولی کارکنان و کارگران شرکت‌های خودروسازی و قطعه‌سازی خبر داد.

 رئیس کمیسیون «بهبود محیط کسب‌وکار و رفع موانع تولید» اتاق تهران و رییس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی کشور اعلام کرد که برابر توافق گروه خودروسازی سایپا و وزارت بهداشت و درمان قرار است ۲۰۰ هزار دوز واکسن که احتمالاً از نوع «برکت» است به قیمت هر دز ۲۰۰ هزار تومان به خودروسازان برای واکسناسیون کارکنان و کارگران مجموعه‌ شرکت‌های خودروسازی تحویل داده شود.

خبر این تفاهم در حالی منتشر می‌شود که پیشتر نهادهای دولتی در برابر طرح اتاق بازرگانی تهران برای واردات واکسن و اجرای واکسیناسیون خطوط تولید با هزینه کارفرمایان و صاحبان کسب‌وکارها به بهانه «پولی شدن» واکسیناسیون مخالفت کردند و اکنون خود مجری این طرح شده‌اند.

در فروردین سال جاری و در جریان نخستین نشست هیات نمایندگان در سال ۱۴۰۰، رئیس اتاق تهران از تکاپوی بخش خصوصی برای واردات ۶ میلیون دوز واکسن خبر داد. مسعود خوانساری در این باره توضیح داد که شرکت‌های خصوصی موفق به امضای قرارداد خرید ۶ میلیون دوز واکسن شدند و واردات این واکسن‌ها بعد از پشت سر گذاشتن مراحل اداری، عملیاتی می‌شود.

او با بیان اینکه بخش تولید به دلیل ارتباط مستقیم با معیشت مردم، حتی در اوج اپیدمی نیز امکان تعطیلی نداشته است، گفت که هدف از واردات واکسن توسط بخش خصوصی، واکسیناسیون کارگران در بخش تولید  و جلوگیری از بروز اختلال در خطوط تولید است. خوانساری این را هم گفت که شرکت‌های واردکننده واکسن هیچ سود و منفعتی از واردات واکسن نخواهند داشت و این واکسن‌ها به قیمت تمام‌ شده خرید عرضه خواهد شد. ضمن این که هزینه آن را کارفرمایان و صاحبان کارخانه‌ها تقبل می‌کنند و برای کارگران و پرسنل واحدهای تولیدی این واکسن رایگان خواهد بود و برابر ضوابط وزارت بهداشت تزریق صورت خواهد گرفت.

این خبر با وجود آنکه در میان بنگاه‌های تولیدی بارقه‌ای از امید ایجاد کرده بود، با هجمه‌ای از انتقاد از سوی دولتی‌ها مواجه شد. سخنگوی سازمان غذا و دارو در اظهارنظرهای مختلف در فضای مجازی اعلام کرد که «در وزارت بهداشت چیزی به عنوان واکسن کرونای پولی نداریم.». در نهایت با کارشکنی‌های صورت گرفته از سوی نهادهای دولتی، واردات واکسن از سوی بخش خصوصی تاکنون توفیقات مورد نظر را کسب نکرده است. اما حالا خبر رسیده است که خودروسازها و قطعه‌سازان قرار است، واکسن مورد نیاز برای کارکنان خطوط تولید خود را به قیمت هر دز ۲۰۰ هزار تومان خریداری کنند.

محمدرضا نجفی منش، رئیس کمیسیون «بهبود محیط کسب وکار و رفع موانع تولید» اتاق تهران و رییس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی کشور با اعلام این خبر به روابط عمومی اتاق تهران گفت: پیرو تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت سایپا با وزارت بهداشت برای واکسیناسیون فوری کارکنان شرکت‌های قطعه‌سازی و خودروسازی کشور، قرار است ۲۰۰ هزار دز واکسن به این بخش تخصیص داده شود.

او گفت: واکسن‌های تزریقی در این بخش احتمالاً از نوع واکسن برکت بوده و کارفرمایان قرار است هر دز واکسن برکت را به قیمت ۲۰۰ هزار تومان از وزارت بهداشت خریداری کنند تا به طور رایگان به کارکنان آنها تزریق شود.

 به گفته نجفی منش، قرار است تا ۲۴ مردادماه لیست‌های ارسالی از سوی انجمن‌ها و شرکت‌ها به وزارت بهداشت ارائه شود.

این در حالی است که در طرح اتاق بازرگانی تهران نیز مقرر بود، صاحبان مشاغل، کارخانه‌ها و مدیران هزینه‌های برای واکسیناسیون به کارگران تحمیل نکنند و هزینه آن توسط خود کارفرمایان پرداخت شود.  اما بوروکراسی کند و سنگین وزارت بهداشت و سازمان‌های تابعه با مانع‌تراشی اجرای این طرح را متوقف کردند اما اکنون خود طرح مشابهی را کلید زده و واکسیناسیون پولی را در دستورکار قرار داده‌اند.

کد خبر 620116

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha