به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، سرزمین ایران از دیرباز مهد مفاخری بزرگ در عرصههای گوناگون بوده که نام و آوازه آنان بعضاً از حدود و ثغور این خاک فراتر رفته است. اما دریغا که گاهی بسیاری از این نامآوران در میان مردمان سرزمین خود ناشناخته باقی میمانند و بسیاری از افراد و اقشار جامعه یا شناختی از این شخصیتهای نامدار ندارند و یا اینکه شناخت آنان بسیار سطحی و جزئی است. مرکز اسناد انقلاب اسلامی با وقوف به این نقیصه، در تازهترین اثر خود تلاش کرده با رویکردی بدیع و نو، در راستای معرفی و شناساندن بیش از صد تن از چهرههای برجسته ایران در قرن چهارده شمسی، گام موثر و استواری در این مسیر بردارد. این مجموعه دو جلدی با عنوان «رجال ایرانی قرن چهاردهم شمسی» زیر نظر محمدمهدی اسماعیلی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و توسط تورج افشاری تدوین شده است.
دغدغه اصلی دستاندرکاران تدوین این مجموعه آن است تا با شناساندن الگوهای ایرانی – اسلامی به جوانان، با هجمههای فرهنگی غرب مقابله کنند. چراکه یکی از دسیسهها و توطئههای پیچیده معاندان، طرح کردن اسطورهها و الگوهای دروغین است، الگوها و اسطورههایی که منطبق با ارزشها و فرهنگ غربی بوده و با ارزشها و فرهنگ اصیل جوامعی چون ایران در تضاد هستند؛ لذا پروژههایی با ماهیت و جوهره رجال ایرانی قرن چهاردهم شمسی، میتوانند با رویکرد و نگاهی جدید و عامه پسند حربههای رسانهای و فرهنگی دشمن را خنثی کنند.
اسماعیلی در بخشی از مقدمه، در معرفی این اثر مینویسد: «این مجموعه درصدد است با درج زندگینامه کامل و استحصال خردهروایتهای داستانی برای هر یک از شخصیتها و چهرههای برجسته کشور در قرن ۱۴ شمسی، به منظور برجسته نمودن ویژگیهای اخلاقی و شخصیتی آنان، گامی در مسیر الگوسازی این شخصیتها بردارد. در این بین ماهیت و جوهره اصلی پروژه همان خردهروایتهای داستانی یا داستانکها هستند که تلاش دارند ابعاد مختلف شخصیتی و ویژگیهای اخلاقی چهرههای شاخص کشورمان در صد سال اخیر را برجسته نمایند.» از این رو در مجموعه دو جلدی «رجال ایرانی قرن چهاردهم شمسی» زندگینامه بیش از صد تن از شخصیتهایی که میتوانند به مثابه الگویی برای جوانان باشند، درج شده است.
از ویژگیهای این اثر، تنوع در معرفی شخصیتهاست؛ به طوری که در فهرست کتاب، در کنار نامهایی چون امام خمینی(ره)، حضرت آیتالله خامنهای، آیتالله سیدعلی قاضی طباطبایی، اسامی شخصیتهایی چون سیامند رحمان، شهرام ناظری و ناصر حجازی به چشم میخورد.
این مجموعه با نثری روان که برآیند درهمتنیدگی متن با خردهروایتهاست، میتواند برای تولید و تهیه آثار گرافیکی، سمعی و بصری مورد استفاده قرار گیرد.
نظر شما