یک بررسی در کشور پرو نشان می‌دهد که تزریق دو دوز واکسن کرونای چینی سینوفارم در پیشگیری از عفونت در کارکنان پزشکی ۵۰.۴ درصد اثربخشی داشته است و تزریق دوز سوم یادآور باید در نظر گرفته شود.

Peru

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز این پژوهش که درباره واکسن شرکت چینی سینوفارم به نام BBIBP-CorV انجام شد، داده‌های به دست آمده در فاصله ماه‌های فوریه تا ژوئن (اسفند تا خرداد) یعنی هنگامی که پرو دستخوش موج دوم شیوع با سویه‌های لامبدا و گامای کروناویروس بود، را بررسی کرده و در حدود ۴۰۰۰۰۰ نفر از کارکنان پزشکی خط مقدم انجام شده است.

اغلب این کارکنان پزشکی دو دوز واکسن سینوفارم را دریافت کرده بودند.

یافته‌های این بررسی که انستیتوی ملی بهداشت پرو با همکاری دو موسسه پژوهشی دیگر آن را ا نجام داده است، نشان می‌دهد: «اثربخشی واکسن سینوفارم در پیشگیری از عفونت چندان بالا نیست و این موضوع با ید هنگامی درصد بالایی از جمعیت دو دوز واکسنشان را دریافت کردند، باید در نظر گرفته شود و تزریق دوزهای سوم یادآور واکسن برای افزایش محافظت کارکنان پزشکی خط مقدم می‌تواند مد نظر قرار گیرد.»

البته این بررسی همچنین نشان داد که دو دوز واکسن سینوفارم در پیشگیری از مرگ ناشی از کووید-۱۹ ۹۴ درصد است.

برخی از کشورها از جمله کامبوج و امارات متحده عربی برای افرادی که دو دوز واکسن چینی سینوفارم را دریافت کرده‌اند، واکسن‌های آسترازنکا یا فایزر را به عنوان دوز سوم یادآور ارائه کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

للی سولاری، یکی از پژوهشگران پرویی در یان باره گفت: «محتمل‌ترین چیز این است که در نقطه‌ای زمان به یک دوز سوم یادآور نیاز خواهیم داشت، پرسش این است که بهترین زمان و بهترین نوع واکسن برای این کار چیست؟.»

سولاری گفت با این که اثربخشی واکسن سینوفارم در برابر عفونت‌ها نسبتا پایین است، اما این میزان بر اساس معیارهای سازمان جهانی بهداشت قابل قبول است. (این سازمان اثربخشی بالای ۵۰ درصد را قابل قبول می‌داند.)

داده‌های کارآزمایی بالینی مرحله سوم یا نهایی واکسن سینوفارم که در اختیار سازمان جهانی بهداشت گذاشته شده است، اثربخشی ۷۸.۱ درصدی آن را در برابر عفونت علامت‌دار کووید-۱۹ نشان می‌دهد. وزارت بهداشت پرو ماه پیش اعلام کرده بود که این واکسن در پیشگیری از مرگ ناشی از کرونا ۹۸ درصد اثربخشی دارد.

پرو بالاترین شمار مرگ سرانه ناشی از کرونا را در جهان دارد و دانشمندان می‌گویند علت این وضعیت شیوع سویه‌ی لامبدای کروناویروس (که سال پیش در پرو شناسایی شد) و نظام مراقبت بهداشتی ضعیف این کشور است.

بیشتر بخوانید:

سویه‌ی لامبدا اخیرا به علت انتشارش در ایالات متحده آمریکا و کشورهای دیگر آمریکای لاتین مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته بود، اما کارشناسان می‌گوید انتشار این سویه‌ی ظاهر در حال فروکش کردن است.

پژوهشگران ژاپنی در مقاله‌ای که هنوز داوری همتا نشده است، نشان داده‌اند که این سویه‌ در بررسی‌های آزمایشگاهی نسبت به ویروس اصلی کرونا در برابر آنتی‌بادی‌های ایجاد شده بوسیله واکسن‌ها مقاومت بیشتری نشان داده است.

با اینکه بررسی پرو شامل عفونت‌های بی‌علامت هم می‌شد، اما به گفته سولاری در این بررسی آزمایش همزمان برای شناسایی همه موارد عفونت انجام نشده بود.

سولاری گفت: «اکثریت موارد ازمایش‌ها به این علت انجام شده بود که کارکنان پزشکی دچار علائم شده بودند. در برخی موارد آزمایش به علت عفونت احتمالی انجام شده بود، اما اکثریت موارد آزمایش‌ها به علت علامت‌دار شدن این افراد بود.»

کارکنان پزشکی پرو به طور انحصاری با واکسن سینوفارم واکسینه شده‌اند، چرا که این واکسن نخستین واکسنی بود که وارد پرو شد و این گروه در صدر اولویت برای واکسیناسیون بودند. پرو همچنین برخی از مردم را با واکسن‌های فایزر و آسترازنکا واکسینه کرده است.

کد خبر 620610

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 6
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
    293 4
    مسئولان ایران یاد بگیرند که هنوز تو واکسیناسیون اول موندن یعنی از کشورهای کامبوج و ویتنام ووو کمتر هستیم بس کنید این غرور و منم منم را که تاوان آن را مردم با جان خودشان دارند می‌دهند شماها واقعا چه جور بشری هستید که از اینهمه رنج ودرد ملت ذره ای ناراحت نمیشوید ؟