به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران در جلسه ستاد استان گفت: گزارشها نشان می دهد با شروع هفته جاری کاهشی در مراجعان سرپایی را تجربه می کنیم که نویدبخش کاهش تعداد بستری و مرگ و میر در هفته های آینده است. البته در تهران میزان رسیدن به کاهش تعداد بستری و مرگ و میر و کاهش مراجعان سرپایی بر اساس تجربه در پیک های قبلی به طور متوسط با ۱۲ روز تاخیر اتفاق می افتد.
زالی افزود: کاهش میزان یا ثبات بیماران در بخش مراقبت های ویژه نیز در پی این موضوع اتفاق خواهد افتاد. رشد میزان شاخص ترخیص نیز به گونه ای است که تراز بستری و تراز بیماران ترخیصی در استان تهران تغییراتی را تجربه کرده است. موضوعی که باید مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد.
کرونای لامبدا سوش غالب نشود
رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران در بخش دیگری از صحبت های خود به سوش «لامبدا» اشاره و اظهار کرد: خاستگاه این جهش، کشور پرو است و در حال حاضر ۵۲ کشور در آمریکای مرکزی و آمریکای لاتین گرفتار این سوش شده اند. هرچند تعدادی ابتلا در کشور ایتالیا و فرانسه نیز گزارش شده است که نشان می دهد این سوش از مرزهای آمریکای لاتین و آمریکای مرکزی خارج شده است. لذا باید مراقبت کرد. چرا که سوش لامبدا متفاوت با سایر سوش ها است.
او تاکید کرد: باید مراقبت کرد که این سوش سوش غالب کشور ما نشود. متاسفانه این سوش واکسنگریزی و پاسخ به درمان های معمول را بیش از ۵۰ درصد نسبت به درمان متعارف و واکسن های موجود دارد و سرایت پذیری بسیار بالاتری دارد.
زالی گفت: سوش لامبدا در حال حاضر از مرزهای آمریکای مرکزی و آمریکای لاتین عبور کرده که باید به آن توجه بسیاری داشت. این سوش سرایت پذیری و درگیری بالای نوجوانان، طولانی تر شدن دوران نقاهت و علائم اعصاب مرکزی، گوارشی و حس بویایی را به همراه دارد.
وی ادامه داد: در مورد سوش دلتا وقتی نقاط داغ کشور در هرمزگان گرفتار این سوش شدند، اگر محدودیت های بیشتری بود گسترش آن با شیب کمتری اتفاق می افتاد. جا دارد از نیروی انتظامی به دلیل سختی هایی که برای اجرای محدودیت های اخیر متحمل شده است، قدردانی کنم. به صورت متوسط در کشور در تعطیلاتی که منتهی به پایان ساعت اداری روز شنبه بود، ۴۵ تا ۴۸ درصد تردد بین استانی در کل کشور کاهش پیدا کرد. در استان تهران نیز در مسیر قم – تهران این عدد به ۷۳ درصد کاهش نسبت به سال قبل رسید. در مسیر تهران – قزوین – رشت هم این عدد به ۷۰ درصد رسید.
زالی تاکید کرد: باید از اصناف هم در تعطیلات اخیر به علت همکاری قابل توجهشان تقدیر کنیم. همچنین به دلیل رشد چشمگیر واکسیناسیون در تهران باید از معاونان بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی هم تقدیر و تشکر کنیم.
مشکل ازدحام در مراکز واکسیناسیون
رئیس ستاد کرونای استان تهران در ادامه اظهار کرد: در حوزه واکسیناسیون مشکلاتی وجود دارد از جمله اینکه بخشی از مراجعان به مراکز افرادی هستند که در نوبت دوم دریافت واکسن قرار گرفتند و برای این افراد ساعتی مشخص وجود ندارد. لذا ممکن است این موضوع موجب ازدحام در مراکز شود که پیشنهاد داده شد برای افرادی که نوبت دوم را دریافت می کنند نیز ساعت مشخص شود. اگر این موضوع حل نشود، ممکن است در روزهای آینده مشکل جدیتر شود. بسیاری از مشاغل پرخطر تا آخر این هفته واکسیناسیون شان به پایان می رسد. هرچند گروه های جدیدی اعلام می شوند. بنابراین باید برای این مسئله تصمیمی گرفته شود.
زالی به اجرای طرح شهید سلیمانی در استان تهران اشاره کرد و افزود: در طرح شهید سلیمانی باید خیزش نوینی را شاهد باشیم. در جلسه ای با مسئولان مراکز بهداشتی و سپاه نواحی تهران مقرر شد هماهنگی هایی که در دور اول اجرای این طرح وجود داشت، با همان مدل حرکت ادامه پیدا کند. کار بسیار خوبی انجام شده است و به اسناد ستاد ملی کرونا نیز توجه شده تا راهبردهای جدید در دستور کار قرار گیرد.
آمار کرونا در تهران
رئیس ستاد مقابله با کرونا در تشریح آمار شیوع کرونا در استان تهران نیز گفت: در حوزه کل مراجعان ۳.۲ درصد کاهش را شاهد هستیم و در حوزه مراجعان سرپایی ۲.۷ درصد کاهش را مشاهده می کنیم. همچنین در حوزه بستری ها ۸ درصد کاهش و در حوزه بستری در بخش مراقبت های ویژه نیز کاهش ۷ درصدی را شاهد هستیم. با این وجود کماکان شهر تهران قرمز است و در حال حاضر ۹۷۲۵ بیمار در استان تهران بستری هستند که از این تعداد ۲۵۰۰ بیمار در بخش مراقبت های ویژه قرار دارند.
وی ادامه داد: ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۲۴۴۲ بیمار جدید بستری شده اند که از این تعداد ۲۴۳ نفر در بخش مراقبت های ویژه هستند. همچنین ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۱۸۴۰ بیمار ترخیص شدند که عدد ترخیصی ها به عدد بستری های جدید نزدیک شده است.
زالی تاکید کرد: واکسیناسیون در تهران در ۱۱۴ مرکز فعال پیگیری می شود و روزانه از تزریق ۱۰۰ هزار دوز واکسن عبور کرده ایم. در مورد اثربخشی واکسیناسیون نیز در تهران به طور محسوس شاهد کاهش بستری و مرگ و میر در گروه سنی بالای ۶۰ سال هستیم. بالاترین میزان فوتی ما در گروه سنی ۵۵ تا ۶۰ سال و بعد از آن ۵۰ تا ۵۵ سال در پیک پنجم است. بیشترین میزان مرگ و میر نیز در روز ۲۰ مرداد ماه با تعداد ۲۱۶ نفر به ثبت رسید و از این تاریخ به بعد با شیب اندکی در حال کاهش است.
نظر شما