به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از دیلیمیل، این سیستم اختلاگر صوت دستی (AHAD) صدای سوژه را با میکروفن دوربرد خود ضبط میکند سپس آن را تقویت کرده و به صورت دو صوت مجزا بازبخش میکند. یکی از صوتها به طور همزمان و دیگری با چند صد میلیثانیه تاخیر از صوت اصلی منتشر میشوند.
با این کار صدای فرد به خودش باز میگردد و در نتیجه تمرکز فرد از بین رفته و تلاشش برای ادامه صحبت با مشکل مواجه میشود.
به نوشته مجله «نیوساینتیست» این اصوات برای سایرین قابل شنیدن نیستند بنابراین به نظر میرسد که فرد بدون هیچ دلیل مشخصی دچار مشکل در صحبت کردن شده است.
حق اختراع این سیستم متعلق به "کریستوفر براون"، مهندس مرکز تجهیزات جنگی دریایی آمریکا است. اگرچه این اختراع در سال ۲۰۱۹ ثبت شده است اما هنوز مشخص نیست که آیا این سیستم ساخته و آزمایش شده است یا خیر.
محققان موسسه ملی علوم صنعتی و فناوری در توکیو نیز در سال ۲۰۱۲ دستگاه مشابهی را مورد آزمایش قرار دادند و بیان کردند که این دستگاه قادر به کنترل گفتگوها است.
این سیستم بدون وارد کردن آسیب فیزیکی تمرکز فرد را مختل میکند و با قطع صحبت فرد متوقف میشود.
بیمار انگلیسیزبان پس از هوشیاری اسپانیاییزبان شد
مدتها است که از دستگاههای مختل کننده اصوات (AHD) در کشتیها، وسایل نقلیه و ایستهای بازرسی استفاده میشود. اگرچه استفاده از آنها به طور معمول برای هشدار به افراد هنگام نزدیک شدن به مناطق ممنوعه است.
سیستم اختلالگر صوتی آمریکا جدیدترین سلاح غیرکشنده از این دسته است که برای که
ابردهای نظامی طراحی شده است.
در سال ۲۰۱۹ روسیه دو کشتی جنگی را مجهز به سلاح اختلالگر نوری به نام "۵P-۴۲ Filin" کرد که برخورد با آن منجر به استفراغ و حتی توهم میشود.
این سیستم با آزادسازی یک پرتو خیرهکننده، بینایی دشمن را مختل کرده و باعث از دست دادن توانایی هدفگیری میشود علاوه بر آن باعث حالت تهوع و توهم میشود اما اثرات آن موقتی است.
نظر شما