رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ با تاکید بر اینکه مردم باید مفقود شدن افراد را در سریع‌ترین زمان به پلیس اطلاع دهند، گفت: ۹۹ درصد پرونده‌های مفقودی در ۲۴ ساعت اول کشف می‌شوند.

سردار علیرضا لطفی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، سردار علیرضا لطفی رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در پاسخ به این سوال که آیا آمار سارقان سرقت اولی بالاست، گفت: آمارها در این زمینه متفاوت است و آمار پلیس آگاهی نمی‌تواند در این زمینه ملاک عمل باشد. نوع دستگیری‌های ما دستگیری‌های باندی و حرفه‌ای است. یعنی ما در پلیس آگاهی اساسا تمرکزمان بر باندهای حرفه‌ای است. در طرحی که روزهای گذشته اجرا شد (طرح کاشف)، ۶۳ درصد افرادی که دستگیر شده‌اند، دارای سابقه هستند.

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ خاطرنشان کرد: از ۲۸۸ متهمی که اخیرا بازداشت کرده‌ایم، ۶۳ درصد دارای سابقه بوده‌اند و بقیه فاقد سابقه هستند، اما عرض من این است که این آمار نمی‌تواند ملاک عمل باشد. چراکه ما در پلیس آگاهی تهران بزرگ تمرکزمان بر مجرمان سابقه‌دار و باندی است و این آمار باید از سوی ناجا یا پلیس تهران بزرگ اعلام شود.

گرایش مجرمان به سلاح

سردار لطفی در پاسخ به این سوال که آیا فعالیت مجرمان حرفه‌ای در تهران افزایش داشته است، خاطرنشان کرد: افزایش مشهود و قابل توجهی در این زمینه نداشته‌ایم، اما همانطور که گفتم تمرکز ما در پلیس آگاهی بر مجرمان باندی و حرفه‌ای است، اما در بحث تجری مجرمان و گرایش مجرمان به سلاح می‌طلبد که برخورد سختی با مجرمان صورت بگیرد.

وی ادامه داد: اگر برخوردها با این افراد سخت نباشد، در کمال تأسف باید منتظر وقایعی مانند اتفاقاتی که در هفته های گذشته برای نیروهای ما افتاد، باشیم. البته ما با تمام توان این موضوعات را پیگیری می‌کنیم، اما عقبه و لازمه اش این است که با مجرمانی که با سلاح سرد یا گرم با پلیس و مردم مواجه می‌شوند، باید به شکلی برخورد شود که جرات و جسارت این کار از آنها گرفته شود و برای این اقدامات‌شان هزینه پرداخت کنند. در دستگیری‌های اخیر مواردی داشتیم که از سلاح استفاده کرده بودند.

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ تصریح کرد: اگر با این افراد برخورد جدی نشود و هزینه آن را نپردازند، ممکن است چنین اتفاقاتی دوباره تکرار شود. البته پلیس با جدیت این موضوع را دنبال و پیگیری می‌کند.

سردار لطفی در پاسخ به این سوال که آیا قانون به گونه‌ای هست که با این افراد برخورد جدی صورت گیرد، گفت: قانون ظرفیت کافی در این زمینه را دارد که باید از آن استفاده شود. اگر اصلاحاتی هم نیاز باشد، باید قوه‌ قضاییه و دولت در خصوص آن اقدام کنند، اما به نظر من همین قانون هم ظرفیت‌های کافی برای برخورد با این نوع مجرمان را دارد.

لزوم اعلام بلافاصله مفقود شدن افراد 

سردار لطفی درباره پرونده‌های مفقودان گفت: در پلیس آگاهی تهران بزرگ، کار بزرگی در این خصوص انجام شده است؛ یک اداره ویژه به نام «اداره 4» را در پلیس آگاهی تهران بزرگ برای موضوعات مرتبط با فقدانی‌ها مدنظر قرار داده‌ایم.

وی ادامه داد: در گذشته برای گزارش یک مفقودی، اول باید به کلانتری‌ها و پس از آن به پایگاه‌ها مراجعه می‌کردند و چرخه‌ای را باید دور می‌زدند، اما در حال حاضر اگر کسی بخواهد مورد فقدانی/مفقودی را گزارش دهد، می‌تواند مستقیم به پلیس آگاهی تهران بزرگ مراجعه کند.

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ خاطرنشان کرد: پرونده همه فقدانی‌ها در این اداره بررسی می‌شود و ما درحال حاضر در این زمینه وضعیت خوبی داریم. البته آمار آن متفاوت است. یعنی در برخی از هفته‌ها با افزایش مواجه هستیم و در برخی از هفته‌ها مشکل خاصی نداریم. اما موضوع مهم این است که ما در ۹۹ درصد موارد این پرونده‌ها را در ۲۴ ساعت اولیه با روش‌های مختلفی پیدا می‌کنیم.

وی ادامه داد: یک درصد پرونده‌ها می‌ماند که البته ما نگران همین یک درصد هم هستیم که منجر به جنایت شود و مشکلاتی را ایجاد کند. از مردم درخواست می‌کنیم هرگونه مفقودی را با حساسیت زیاد و اعلام اولیه به کلانتری و مراجعه به اداره چهارم پلیس آگاهی اطلاع دهند. ما به صورت شبانه روزی در این پلیس خدمت ارائه می‌دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مفقودی باید پس از ۲۴ ساعت اعلام شود، گفت: خیر، بلافاصله پس از اینکه متوجه مفقود شدن شخصی شدند، باید به کلانتری مراجعه کنند و در کلانتری پس از انجام مراحل به اداره چهارم پلیس آگاهی راهنمایی می‌شوند. در کلانتری هم به این دلیل مراجعه می‌شود که اگر تصادفی در همان محدوده اتفاق افتاده باشد، بررسی و اعلام کنند.

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ درباره بازدید دادستان از تحت نظرگاه‌های پلیس آگاهی گفت: دادستان رضایتمندی کامل را داشتند و هیچ مشکل خاصی وجود نداشت. خوشبختانه به دلیل رعایت پروتکل‌ها ما هیچ مورد کرونایی نداشتیم. در برخی از کلانتری‌ها و پایگاه‌های آگاهی ما به صورت پایلوت دادگاه‌های آنلاین را نیز راه‌اندازی کرده ایم و متهم به صورت آنلاین در دادگاه شرکت می‌کند.

برچسب ایمنی سرقت برای ساختمان‌ها

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در ادامه درباره صدور برچسب آگاهی برای ساختمان‌هایی که دارای ایمنی سرقت هستند، گفت: با انتخابات شورای شهر کمی در این زمینه با تاخیر مواجه شدیم. به این دلیل که شورای شهر  باید این طرح را بررسی کند. چرا که ممکن است بار مالی برای مردم یا سازنده ایجاد کند.

وی ادامه داد: ما در حال پیگیری هستیم و دوباره اعلام آمادگی می‌کنم که به مردم داوطلبانه پیرامون شرایط ایمنی ساختمان مشاوره بدهیم. البته منتظریم تا کار شورای شهر جدید شروع شود و شهردار جدید استقرار پیدا کند و ما دوباره ادامه پیگیری‌ها را داشته باشیم.

کد خبر 623526

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار حوادث

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha