به گفته محققان استفاده طولانی‌مدت از آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.

3302616.webp

به گزارش همشهری آنلاین، مهر به نقل از هلث دی نیوز، «سوفیا هارلید»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه اومئو سوئد، در این باره می‌گوید: «در حالی که در بسیاری از موارد درمان با آنتی بیوتیک ضروری است و جان فرد را نجات می‌دهد، اما در بیماری‌های کمتر جدی، که به هر حال احتمال بهبودشان وجود دارد، بهتر است این گونه داروها استفاده نشود.»

وی در ادامه می‌افزاید: «علاوه بر بروز مقاومت آنتی بیوتیکی، نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها با افزایش خطر سرطان روده بزرگ در آینده مرتبط است.»

البته وی تاکید می‌کند که هیچ دلیلی برای ترس وجود ندارد چراکه افزایش این ریسک، نسبی است.

نوشیدن هر نوع قهوه می‌تواند خطر سرطان روده بزرگ را کاهش دهد

بر اساس این مطالعه، این ارتباط با سرطان روده بزرگ ممکن است ناشی از تأثیر آنتی بیوتیک‌ها بر میکروبیوم‌های روده یا باکتری‌های روده باشد.

محققان داده‌های مربوط به ۴۰ هزار بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ را در سوئد مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و آنها را با یک گروه کنترل متشکل از ۲۰۰ هزار فرد عاری از سرطان در جمعیت عمومی سوئد مقایسه کردند.

آنها دریافتند که هم زنان و هم مردان که بیش از شش ماه آنتی بیوتیک مصرف کرده بودند، ۱۷ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به سرطان روده بزرگ قرار داشتند.

افزایش خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ ۵ تا ۱۰ سال پس از مصرف آنتی بیوتیک‌ها مشهود بود. بر اساس این مطالعه، افرادی که بیشترین مصرف آنتی‌بیوتیک را داشتند با بیشترین خطر ابتلاء به این سرطان روبرو بودند.

کد خبر 624553
منبع: مهر

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha