سه کشور اروپایی عضو برجام طی بیانیه‌ای مشترک در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران خواستند که هرچه زودتر تولید اورانیوم با درصد خلوص بالا (۲۰ درصد و بالاتر) را متوقف کند.

تروئیکای اروپایی

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از تسنیم، کشورهای اروپایی عضو برجام (انگلیس،‌ فرانسه و آلمان) چهارشنبه شب با صدور بیانیه‌ای مشترک در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار توقف فوری تولید اورانیوم با درصد خلوص بالا در ایران شدند.

اعضای اروپایی برجام در این بیانیه ضمن تکرار ادعاهای بی‌اساس خود علیه برنامه هسته‌ای ایران و زیر سؤال بردن ماهیت صلح‌آمیز آن، اعلام کردند: «ایران هیچ دلیل موجه غیرنظامی برای چنین فعالیت‌هایی که دانش مورد نیاز برای استفاده در ساخت سلاح هسته‌ای را در اختیارش قرار می‌دهد، ندارد. ایران باید فوراً تولید فلز اورانیوم را متوقف کند. ایران همچنین بعد از نشست گذشته شورای حکام سرعت تولید اورانیوم با درصد خلوص بالا [20 درصد و بالاتر] را 2 برابر کرده است.»

آنها در ادامه این بیانیه اقدامات هسته‌ای ایران را عمیقاً نگران‌کننده خوانده و اظهار داشتند: «ما امیدواریم که شورای حکام بتواند به‌طور هماهنگ و متحد از ایران بخواهد که فوراً تولید اورانیوم با درصد غنای بالا را متوقف کند.»

طرف‌های اروپایی برجام که با کوتاهی‌های مکرر در اجرای تعهدات برجامی خود باعث واکنش ایران در قالب کاهش تعهدات هسته‌ای خود طبق حقوق تصریح شده در بندهای 26 و 36 برجام شده‌اند، در بخش دیگری از این بیانیه خاطرنشان کردند: «توسعه مداوم سانتریفیوژهای قدرتمند و پیشرفته در ایران باعث پیشرفت دائمی توانمندی‌های غنی‌سازی این کشور می‌شود. ایران در مقیاس گسترده اقدام به نصب و به‌کارگیری سانتریفیوژهای پیشرفته کرده است. ما قویاً از ایران می‌خواهیم که این اقدامات را متوقف کند.»

انگلیس، آلمان و فرانسه در ادامه این بیانیه مشترک مدعی شدند: «ما به عنوان E3 [تروئیکای اروپایی] همچنان به طور کامل حامی برجام هستیم، به فرآیند مذاکره‌ای که در وین با حضور همه مشارکت‌کنندگان در برجام و ایالات متحده در پیش گرفته شده است، متعهدیم و بر تسهیل بازگشت ایالات متحده به این توافق و بازگرداندن ایران به اجرای کامل تعهداتش در برجام و احیای منافع برجام برای همه تمرکز داریم. ما قویاً به ایران توصیه می‌کنیم که فوراً از این فرصت دیپلماتیک استفاده کند.»

کد خبر 627024

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha