به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز شرکت فایزر و شرکتهای دارویی رقیبش از جمله شرکت آمریکایی مرک و شرکت سوئیسی روش در حال رقابت برای ساختن یک قرص ضد ویروسی هستند که به آسانی قابلمصرف باشد.
این کارآزمایی بالینی مرحله میانی تا نهایی داروی PF-07321332 شرکت فایزر در ۲۶۶۰ فرد داوطلب بزرگسال سالم ۱۸ ساله و بالاتر آزمایش خواهد کرد که در خانوارشان فردی مبتلا با عفونت ثابتشده علامتدار کووید-۱۹ حضور دارد.
این داروی تجربی که برای مهار کردن یک آنزیم کلیدی مورد نیاز برای تکثیر کروناویروس لازم است، طراحی شده است، در این کارآزمایی به همراه دوز پایین داروی ریتوناویر، یک داروی قدیمیتر مورد استفاده برای درمان عفونت اچآیوی تجویز خواهد شد.
در حال حاضر فقط داروی رمدسیویر ساخت شرکت گیلئاد که به طور داخلوریدی تجویز میشود، در آمریکا برای درمان ضدویروسی کرونا مجوز گرفته است.
شرکت فایزر همچنین یک بررسی دیگر درباره داروی تجربی PF-07321332 را در بیماران کووید-۱۹ بزرگسال علامتدار غیربستری شروع کرده است.
شرکت مرک و شرکت همکارش، ریجبک بیوتراپیوتیکز نیز کارآزمایی مرحله نهایی داروی تجربیشان به نام مولناپیرواویر را برای پیشگیری از عفونت کووید-۱۹ آغاز کردهاند.
مولناپیراویرو همچنین در حال بررسی در یک کارآزمایی دیگر مرحله نهایی در بیماران غیربستری است تا معلوم شود آیا خطر بستری شدن یا مرگ را کاهش میدهد یا نه.
نظر شما