رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در گفت‌وگو با یک شبکه اسپانیایی بار دیگر از آمادگی همکاری کشورهای قفقاز جنوبی با ایران، روسیه و ترکیه خبر داد.

علی‌اف

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان درگفت‌وگو با یک رسانه اسپانیایی بر همکاری با کشورهای منطقه از جمله ایران و روسیه تاکید کرد.

 به گزارش خبرگزاری «ترند نیوز» الهام علی اف در مصاحبه با شبکه اسپانیایی «افه» در پاسخ به پرسشی در زمینه امکان همکاری منطقه‌ای فعال بین سه کشور قفقاز جنوبی و سه کشور همسایه روسیه، ترکیه و ایران گفت: «بله. ما از پیشنهاد رئیس جمهور ترکیه برای این بستر همکاری منطقه‌ای حمایت کردیم. گروه 3+3. ارمنستان البته هنوز پاسخی نداده است. آنچه شما می‌بینید دوباره موضع غیرسازنده از جانب ارمنستان است. اما ما کاملاً از آن حمایت می‌کنیم و این نه تنها برای ترتیبات پس از جنگ، بلکه به طور کلی برای توسعه منطقه‌ای در منطقه ما بسیار مهم خواهد بود. زیرا اگر بتوانیم این قالب همکاری را بین شش کشور منطقه ایجاد کنیم، این ضامن اصلی برابر هر نوع خصومت جدید  و عامل مهمی برای همکاری‌های منطقه‌ای خواهد بود و مزایای زیادی را به همراه خواهد داشت. به دلیل گشایش ارتباطاتی که  جمهوری آذربایجان به شدت از آن حمایت می‌کند  و ما می‌توانیم بلافاصله گردش تجارت بین کشورهای منطقه را افزایش دهیم، تنها با باز کردن ارتباطات می‌توانیم 10 هزار شغل جدید ایجاد کنیم. اما اگر تجارت متقابل را تقویت کنیم، اگر بر پویایی مثبت تمرکز کنیم، منطقه ما از منطقه تنش به منطقه ثبات و صلح تبدیل می‌شود.»

وی در زمینه دیدار با نخست وزیر ارمنستان نیز گفت: «همانطور که گفتم ما آماده‌ایم و در واقع مذاکرات و تماس‌ها آغاز شده است. یک قالب همکاری در سطح معاونان نخست وزیر  جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه وجود دارد. این قالب به مسائل مربوط به باز شدن ارتباطات اختصاص داده شده است. همچنین اخیراً در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد وزرای خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان دیدار کردند. این برای اولین بار از زمان پایان جنگ بود. من فکر می‌کنم که آن جلسه تا آنجا که من از وزیرمان مطلع شدم بسیار سازنده و امیدوار کننده بود. موضع ما بدون تغییر است، از زمان پایان جنگ، ما می‌خواهیم روابط عادی با ارمنستان بر اساس شناخت متقابل تمامیت ارضی هر دو کشور برقرار کنیم. ما آماده‌ایم که بلافاصله روند تعیین مرزهای خود را آغاز کنیم. و البته، پس از پایان این روند مرزبندی. ما همچنین آمادگی خود را برای شروع همکاری با ارمنستان در مورد توافقنامه صلح آینده اعلام می‌کنیم. همه این ابتکارات بارها توسط من و سایر مقامات بیان شده است، اما متأسفانه هنوز از سوی ارمنستان پاسخ مثبت داده نشده است. بنابراین موضع ما بدون تغییر است و مراحل خاصی وجود دارد، اما من فکر می‌کنم در طول این سال ما می‌توانستیم پیشرفت‌های بزرگتری داشته باشیم.»

کد خبر 630046

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • خسرو FR ۰۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۱
    3 0
    آقای علی اف به قراردادهای کشورهای سواحل خزر احترام بگذارد و کشورهای غیر عضو را نباید به منطقه بیاورد برای مانور ممکن است فردا پای آمریکا را هم برای مانور به منطقه بکشاند جالب است چرا کشورهای ساحلی خزر اعتراض نمیکنند از جمله روسیه که سکوت کرده است شاید از ترکیه می ترسد
  • مجید IR ۱۸:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۱
    0 0
    ازهمون قیافه اش مشخصه که هم ترسیده وهم دروغ میگه. الهام جون تو رو چی به راه بندانی وگردن کلفتی