به گزارش همشهریآنلاین به نقل از مهر، سردار مجید کریمی رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با گرامیداشت هفته ناجا و تقدیر از خانوادههای ناجا بهعنوان پشتیبان در کنار همکاران هستند اظهار داشت: در یک سال گذشته پلیس جمهوری اسلامی بهعنوان پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در دنیا شناخته شده که حدود یک میلیون کیلوگرم یا هزار تن انواع مواد مخدر را همکاران در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی اسلامی متوقف، کشف و از ورود به بازار مصرف جلوگیری شد.
وی افزود: در کنار این مسائل بحث شناسایی عناصر اصلی، انهدام شبکهها و دستگیری باندها و جمعآوری معتادان متجاهر در دستور کار و درحال انجام است
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا بیان کرد: با توجه به اینکه وضعیت معتادان در سطح کلانشهرها، بزرگراهها و بوستانها باعث رنجش خاطر مردم شده و احساس امنیت خاطر را خدشه دار کرد حتماً این مهم را پیگیر و در دستور کار داریم و در حال جمعآوری معتادان هستیم.
این مسئول با بیان اینکه قانون سرلوحه کار پلیس است، تصریح کرد: بر اساس قانون اگر معتادی ترک آمد بیمار محسوب میشود اما در غیر این صورت مجرم محسوب میشود و باید تحویل مراجع قضائی شود.
کریمی بیان کرد: معتادان بعد از جمعآوری توسط پلیس به مراکز ترک اعتیاد و بازتوانی تحویل داده میشود و سازمانهای بهزیستی و وزارت بهداشت بحث ترک و بازتوانی را برعهده دارند.
وی ادامه داد: معمولاً این افراد فقط اعتیاد ندارند بلکه تعدادی از آنان خرده فروش مواد مخدر، بخشی مالخر بوده و سرقتهای خرد را انجام میدهند بلکه کسی که فقط معتاد باشد ترسی از ترک ندارد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا تصریح کرد: یکی از مشکلات این بوده بعد از سالها و باوجود جمع آوری و تحویل به کمپ، ترک واقعی صورت نمیگیرد و از لحاظ روحی و روانی وابسته به مواد مخدر هستند و باید بگوییم فرآیند ترک مواد مخدر نیاز به بازنگری و تغییر دارد و همچنان حلقههای مفقوده است که باید بازنگری شود.
کریمی با اعلام اینکه دلیل عمده مشکلات در کشور این بوده که اعتیاد در کشور متولی مشخص ندارد، تصریح کرد: سر لوحه کار دولتی و حکومتی قانون است و ستاد مبارزه مواد مخدر با دبیری جناب آقای مؤمنی و رئیس ستاد رئیس دولت فعالیت میکند که در دولت یازدهم خود حجتالاسلام روحانی دو یا سه جلسه شرکت کردند ولی نماینده حضور داشتند. در دولت جدید قرار است اولین جلسه ستاد تشکیل شود.
وی تصریح کرد: اینکه مردم از طریق سامانههای ۱۱۰ و ۱۹۷ تماس میگیرند و مطالبه میکنند که حضور چهرههای نامطلوب و زشت اعتیاد مواجه شده که شهر را از زیبایی خارج کرده برای همین ساماندهی و جمع آوری معتادان در دستور کار قرار دارد و امیدواریم این مهم به درستی انجام شود.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در پاسخ به میزان مصرف مواد مخدر گفت: بخشی از مصرف مواد مخدر ریشه سنتی دارد و بیشترین مصرف مواد مخدر در کشور همچنان تریاک است و در کنار آن نیز افرادی هستند که بیشتر از قشر جوان بوده و بیشتر به مصرف مواد صنعتی مثل روان گردان یا شیشه گرایش دارند و متأسفانه آمار دقیقی وجود ندارد.
کریمی افزود: متأسفانه در همسایگی کشور ما، کشوری است که سالی ۱۰ هزار تن مواد مخدر تولید میکند که سهل الوصول ترین مسیر کشور ما است در این راه پلیس برخورد جدی کرده است.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره ۳ هزار و ۸۳۳ شهید نیروی انتظامی، افزود: همچنین ۱۱ هزار نفر از همکاران در این راه جانباز و دچار معلولیت شدند و باید اعلام کنیم ما سربازان در خدمت مردم هستیم وظیفه داریم جلوی دسترسی آسان به مواد مخدر را بگیریم.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در پاسخ به رجزخوانی اروپاییها و آمریکاییها، گفت: بنا به اعلام دبیر اجرایی سازمان ملل اگر ایران یک ماه چشمش را روی ترانزیت مواد مخدر ببندد سونامی هروئین اروپا را فرا میگیرد؛ متأسفانه در این مسیر مبارزه با مواد مخدر نه تنها کمک نمیکنند بلکه در راه مبارزه موانعی ایجاد کردند و حتی تجهیزات فنی که میخواهیم خریداری کنیم سنگاندازی میکنند.
نظر شما