داروی تجربی ساخت شرکت آسترازنکا حاوی آنتی‌بادی‌های ضد ویروس کرونا در یک کارآزمایی مرحله نهایی باعث کاهش خطر بیماری شدید یا مرگ در افراد شده است.

AZD7442

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز این دارو  به نام AZD7442 که آمیزه‌ای از دو آنتی‌بادی است، خطر بیماری شدید کووید-۱۹ یا مرگ ناشی زا آن را در بیماران بستری‌نشده که برای هفت روز یا کمتر علائم بیماری را نشان می‌دادند تا ۵۰ درصد کاهش داد و هدف اصلی این بررسی را برآورده کرد.

این داروی ساخت شرکت آسترازنکا از طریق تزریقی تجویز می‌شود، نخستین دارو در نوع خود است که در چند کارآزمایی نتایج امیدبخشی هم به عنوان داروی پیشگیری‌کننده و هم درمان‌کننده داشته است. این دارو برای افرادی طراحی شده است که پاسخ ایمنی قوی به واکسن‌ها نشان نمی‌دهند.

درمان‌های مشابه  با داروی شرکت آسترازنکا، به نام آنتی‌بادی‌های مونوکلونال یا پادتن‌های تک‌دودمانی بوسیله شرکت‌های داروسازی رجنرون، الای لیلی و گلاکسواسمیت‌کلاین (GSK) هم ساخته شده است و در آمریکا برای درمان موارد خفیف تا متوسط کووید-۱۹ مجوز مصرف اضطراری گرفته است.

آسترازنکا که واکسن کرونای ساخت آن هم در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است، هفته پیش از سازمان غذا و داروی آمریکا درخواست به داروی AZD7442 به عنوان یک درمان پیشگیری‌کننده مجوز مصرف اضطراری بدهد.

سخنگوی این شرکت گفته داده‌های مربوط به بررسی‌های گوناگون  AZD7442 برای سازمان‌های ناظر دارویی در کشورهای دیگر جهان هم فرستاده شده است.

این کارآزمایی در ۱۳ کشور جهان انجام شدو شامل ۹۰۰ شرکت‌کننده بزرگسال می‌شد که نیمی از آنها AZD7442 و نیمی دیگر دارونما دریافت کردند. به گفته آسترازنکا، نتایج کامل کارآزمایی برای انتشار در یک ژورنال پزشکی دارای داوری همتا (بازبینی کارشناسان مستقل) فرستاده خواهد شد.

داروی AZD7442 حاوی آنتی‌بادی‌های ساخته‌شده در آزمایشگاه است که طوری طراحی شده‌اند که برای ماه‌ها در بدن باقی بمانند و در صوت بروز عفونت کرونا ویروس را مهار کنند. در مقابل، اثربخشی واکسن‌های کرونا وابسته به آن است که فرد دستگاه ایمنی سالمی داشته باشد که بتواند انتی‌بادی‌های هدف‌گیری‌شده ضد ویروس و سلول‌های ایمنی مقابله‌کننده با عفونت را بسازد.

در حالیکه نتایجی که روز دوشنبه منتشر شد، مربوط به استفاده از AZD7442 در بیماران بستری‌نشده است، یک کارآزمایی جداگانه نیز در جریان است تا اثربخشی این دارو را در درمان بیماران بستری‌شده کووید-۱۹ معین کند.

داروهای دیگر حاوی آنتی‌بادی ساخت شرکت‌های داروی دیگر میزان‌های اثربخشی گوناگونی در درمان کووید-۱۹ نشان داده‌اند. داروی شرکت رجنرون حفاظتی ۷۲ درصدی در برابر عفونت علامت‌دار در هفته اول و حفاظتی ۹۳ درصدی پس از آن. داروی شرکت GSK کاهش ۷۹ درصدی خطر بستری‌شدن یا مرگ و داروی شرکت لیلی کاهش ۷۰ درصدی بارویروسی را در روز هفتم نسبت به دارونما نشان داده‌اند.

کد خبر 631582

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha