پارلمان ارمنستان اعلام کرد در درگیری‌های مرزی امروز بین این کشور با جمهوری آذربایجان، ۱۵ سرباز ارمنستانی کشته شدند.

ارمنستان

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، بعد از گزارش‌های اولیه امروز در خصوص تداوم درگیری در مرز شرقی ارمنستان با جمهوری آذربایجان و اتهام‌زنی‌های متقابل دو طرف، خبرگزاری «اینترفاکس» روسیه به نقل از پارلمان ارمنستان گزارش داد ۱۵ سرباز ارمنستانی در درگیری‌ها در مرز این کشور با آذربایجان کشته شده‌اند.

اینترفاکس همچنین گزارش داد وزارت دفاع ارمنستان امروز اعلام کرد که ۱۲ سرباز این کشور توسط جمهوری آذربایجان اسیر شده‌اند. وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای جداگانه اعلام کرد که ارمنستان را در تشدید عمدی تنش‌ها در مرز دو کشور مقصر می‌داند.

پیش از آن، وزرات دفاع ارمنستان اعلام کرد از ساعت ۴ بعدازظهر (به وقت محلی) وضعیت در مرز شرقی این کشور بسیار متشنج باقی مانده است.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد در نتیجه درگیری‌هایی که در پی حمله ارتش جمهوری آذربایجان به مواضع ارمنستان آغاز شد، طرف ارمنستانی متحمل تلفات شامل کشته و زخمی شده است. 

وزارت دفاع ارمنستان افزود اطلاعات تلفات هنوز در حال بررسی است، اما از دست دادن دو موضع رزمی خود را تایید می‌کند.

وزارت دفاع جمهوری ارمنستان همچنین از وارد کردن خسارات سنگین به طرف مقابل خبر داد و اعلام کرد: «اقدامات متقابل ارتش ارمنستان خسارات سنگین پرسنلی و مادی به نیروهای آذربایجانی وارد کرده است. نبردهای شدید همچنان ادامه دارد.» طرف ارمنستانی پیش‌تر از زخمی شدن چهار نفر در جریان درگیری‌ها خبر داده بود. 

امروز همچنین رسانه‌ها خبر دادند که ارمنستان از روسیه برای دفاع از حاکمیت این کشور برابر جمهوری آذربایجان بعد از درگیری‌های امروز که سخت‌ترین درگیری پس از جنگ سال گذشته بر سر قره‌باغ کوهستانی بوده، درخواست کمک کرده است. 

به گزارش خبرگزاری «تاس» روسیه، تنش‌ها در منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی و نواحی مرزی منطقه «سیونیک» ارمنستان در اوایل ماه میلادی جاری شروع شد. طرفین به طور مداوم درگیری‌های مسلحانه را گزارش می‌کنند که باعث تلفات می‌شود.

طبق این گزارش، سه روز پیش ایروان و باکو یکدیگر را به حملات مرزی متهم کردند. همچنین تنش‌ها در امتداد بزرگراه بین‌المللی که ارمنستان را به ایران وصل می‌کند به وجود آمده که بر اساس توافق آتش‌بس سه‌جانبه نوامبر ۲۰۲۰ سران روسیه، ارمنستان و آذربایجان به باکو تحویل داده شد و در آن یک پاسگاه مرزی روسیه برای تضمین تردد آزادانه افراد و وسایل نقلیه ایجاد شده است.

توافق مذکور به جنگ ۴۴ رزه سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی پایان داد. در تاریخ نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) توافق آتش‌بس به امضای نیکول پاشینیان رئیس‌جمهور ارمنستان، الهام علی‌اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه رسید و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش‌آفرینی کرد.

اما مسئولان جمهوری آذربایجان مدتی پس از امضای توافق آتش‌بس قره‌باغ اظهاراتی جعلی را برای زمینه‌سازی ایجاد کریدور «زنگه‌زور» بر اساس توافق مذکور مطرح کردند. این در حالی است که در هیچ کجای این توافق از چنین کریدوری سخنی به میان نیامده است. 

کد خبر 637999

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha