دوشنبه ۱ مهر ۱۳۸۷ - ۱۶:۴۵
۰ نفر

گروه سلامت: محققان آمریکایی به ارتباط شیمیایی احتمالی بین نوعی باکتری موجود در روده‌های انسان با سرطان روده پی برده‌اند.

به گفته این محققان، باکتری «انتروکوک فکالیس» که تاکنون بی‌ضرر شناخته می‌شد، می‌تواند باعث بروز سرطان در روده‌های انسان شود.

به نوشته بی‌بی‌سی، براساس گزارشی که در مجله میکروبیولوژی پزشکی منتشر شده است، این باکتری‌ها می‌توانند با کمک به جهش ژنتیک، بروز سرطان را تسهیل کنند.

محققان انگلیسی احتمال ارتباط این باکتری با بروز سرطان را محتمل می‌دانند ولی می‌گویند باکتری‌های دیگر نیز از این توانایی برخوردار هستند.

ده‌ها نوع باکتری مختلف در روده‌های انسان زندگی می‌کنند و بسیاری از آنها به هضم مواد قندی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

محققان تنها چند سال است که متوجه خواص زیان‌آور بعضی از این باکتری‌ها شده‌اند. باکتری انتروکوک فسالیس که از آن به‌عنوان استرپتوکوک گروه دی ب هم نام برده می‌شود یکی از این باکتری‌هاست.

محققان آمریکایی در شهر اوکلاهما می‌گویند انتروکوک فکالیس هنگام تخمیر مواد قندی با تولید مولکول سوپراکسید اکسیژن، باعث آسیب‌دیدگی ژنتیک سلول‌های روده می‌شود.

به گفته پروفسور مارک هایک، سرپرست گروه محققان آمریکایی، سوپر اکسید اکسیژن علاوه بر این باعث تحریک گروهی از سلول‌های سیستم ایمنی به نام ماکروفاژها، باعث سرعت بخشیدن به تقسیم سلولی و تشدید سرطان می‌شود.

به‌طور کلی، انتروکوک فکالیس بر ۴۲ خصوصیت سلولی در بافت روده تاثیر منفی می‌گذارد.
دکتر بری کمپل از محققان دانشگاه لیورپول در بریتانیا می‌گوید علاوه بر انتروکوک فکالیس، انواع دیگر باکتری‌های موجود در روده مانند ‌ای‌کولای و همچنین عوامل ارثی و محیطی هم در بروز سرطان روده نقش دارند.

کد خبر 64012

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز