آلبرت بورلا، مدیر عامل شرکت داروسازی فایزر می‌گوید انتظار دارد میزان تولید قرص خوراکی ضد کرونای این شرکت از ۵۰ میلیون دوره پیش‌بینی‌شده قبلی به ۸۰ میلیون دوره افزایش یابد.

Paxlovid

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز فایزر قبلا در ابتدای این ماه اعلام کرده بود که انتظار دارد تا پایان سال میلادی جاری ۱۸۰۰۰۰ دوره درمانی قرص خوراکی تجربی ضد کرونا را تولید کند و تا پایان سال آینده ۲۰۲۲ میلادی این میزان را به دست کم ۵۰ میلیون دوره برساند.

بورلا در مصاحبه‌ای در این باره گفت: «ما اکنون با تکیه بر توان تولیدی‌مان متعهد شویم که میزان تولید این قرص را به ۸۰ میلیون دوز برسانیم.»

بورلا گفت که اطمینان دارد این قرص با نام تجارتی  «پاکسلووید» (Paxlovid) که ترکیبی از دو داروی ضد ویروسی است، بر سویه‌ی جدید اومیکرون کرونا هم موثر خواهد بود.

او افزود که شرکت فایزر در طول چند هفته آینده اطلاعات بیشتری در زمینه این سویه جدید به دست خواهد آورد.

فایزر هفته پیش پس از آنکه داده‌های یک کارآزمالینی بالینی نشان داد که این دارو ۸۹ درصد در پیشگیری از بستری شدن یا مرگ در بیماران در معرض خطر بیماری شدید کووید-۱۹ اثربخشی دارد، از سازمان غذا و داروی آمریکا برای آن تقاضای مجوز مصرف اضطراری کرد.

دوره درمانی این قرص خوراکی شامل مصرف سه قرص دو بار در روز برای پنج روز است.

قرص «پاکسلووید» حاوی ترکیبی از دو دارو است: یک داروی تجربی به نام PF-07321332 از رده داروهای «مهارکننده پروتئاز» و به علاوه داروی داروی قدیمی‌تر از همین رده «مهارکننده پروتئاز» به نام «ریتوناویر» که برای درمان عفونت با ویروس ایدز به کار می‌رود. این داروهای مهارکننده پروتئاز با جلوگیری از فعالیت یک آنزیم کلیدی مانع تکثیر ویروس کرونا می‌شوند.

فایزر در توافق با یک سازمان وابسته با سازمان جهانی بهداشت می‌خواهد امکان ساخت این دارو را در اختیار شرکت‌های دیگر هم قرار دارد تا کشورهای با درآمد کمتر به شکل ژنریک ارزان‌تر این دارو دسترسی پیدا کنند.

کد خبر 640225

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha