یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که برخی از آلاینده‌ها بر نسبت جنسی نوزادان موثرند؛ برخی با تولد پسران و برخی دیگر با تولددختران ارتباط دارند.

نوزادان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، یک مطالعه نشان داد طیف وسیعی از شاخص‌ها از جمله آلودگی و استرس با نسبت جنسی نوزادان ارتباط دارد، اما هنوز پیوندهای علّی این ارتباط مورد بررسی قرار نگرفته است. در این پژوهش مشخص شد که مجموعه‌ای از آلاینده‌ها و شاخص‌های فقر باعث تغییر در نسبت نوزادان پسر به دختر متولد شده از میلیون‌ها والد شده است.

این مطالعه بر روی نیمی از جمعیت ساکن در ایالات متحده و کل جمعیت سوئد انجام شده و بیش از ۱۰۰ عامل احتمالی را مورد بررسی قرار داده است؛ به عنوان مثال آلودگی جیوه، کروم و آلومینیوم با تولد پسران بیشتر مرتبط است، در حالی که آلودگی سرب نسبت دختران را افزایش می‌دهد.

از دیگر عوامل موثر، نزدیکی به زمین‌های کشاورزی است که احتمالا به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی بیشتر، بر نسبت جنسی نوزادان موثر است. محرومیت، تعداد زیاد رستوران‌های فست‌فود و همچنین شاخص‌های استرس نیز با تغییر جنسیت جنین مرتبط هستند.

با این حال، سایر عواملی مانند فصل تولد، دمای هوا، میزان جرایم خشن و بیکاری همبستگی معنی داری نشان ندادند. به گفته پژوهشگران، مطالعات دیگری برای بررسی اثرات مواد شیمیایی بر سلول‌های انسانی یا مدل‌های حیوانی در آزمایشگاه برای مشخص شدن پیوندهای علّی مورد نیاز است.

جنسیت نوزادان در زمان لقاح مشخص می شود، زمانی که باید دقیقا نیمی از سلول‌ها دختر و نیمی پسر باشند. اما عوامل هورمونی می‌توانند تعداد بیشتری از جنین‌های دختر یا جنین‌های پسر را در طول بارداری شکل دهند. آندری رزتسکی از دانشگاه شیکاگو گفت: «این منطقی است زیرا فیزیولوژی جنین نر و ماده یکسان نیست. آنها زمینه‌های هورمونی متفاوتی دارند.»

افسانه‌های زیادی در مورد نسبت جنسی و تولد وجود دارد، اما با تحقیقات علمی تایید نشده‌اند؛ داده‌های این پ‍ژوهشد در دو قاره آمریکا و اروپا و از میان ۱۵۰ میلیون نفر در ایالات متحده طی هشت سال و ۹ میلیون سوئدی در طول ۳۰ سال جمع‌آوری شده که از قدرت بالای آماری این مطالعه حکایت دارد.

آلودگی جیوه و نزدیکی به کارخانه‌های صنعتی، نسبت جنسیت را تا ۳ درصد در جمعیت ۱ میلیونی تغییر دادند که به معنای ۶۰هزار دختر بیشتر است. آلاینده‌های سمی به نام PCB نیز تعداد پسران را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.

گرت نای، متخصص بارداری دانشگاه چستر، بریتانیا می‌گوید: «آلاینده‌ها ممکن است بر مراحل اولیه لقاح تأثیر بگذارند و منجر به یک جهت جنسیتی شوند. [اما] به تحقیقات سلولی بیشتری نیاز است.» او گفت: «تردیدی وجود ندارد که آلاینده‌ها در سلامت و بیماری نقش دارند و این شکل از تحقیقات محاسباتی به ما کمک می‌کند تا چرایی آن را درک کنیم.» 

کد خبر 641023

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha