نیکوتین یکی از مضرترین ترکیبات در بخار تولید شده توسط سیگارهای الکترونیکی است، بنابراین افرادی که از این سیگارها استفاده نمی‌کنند باید تا حد امکان از تنفس آن خودداری کنند.

حسگر

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از وب‌سایت نیواطلس، یک حسگر جدید پوشیده از پوست می‌تواند با نظارت بر سطوح نیکوتین موجود در هوا به کاربر خود در این زمینه کمک کند تا متوجه شود، هوایی که استنشاق می‌کند، آلوده به نیکوتین است یا خیر. در خصوص سیگارهای سنتی، بو کمک زیادی به تشخیص می‌کند، اما عمده سیگارهای الکترونیکی بدون بو هستند.

این دستگاه بدون باتری که توسط دانشمندان دانشگاه آریزونا و دانشگاه RMIT استرالیا ساخته شده است، به‌طور موقت به پوست قسمتی از بدن کاربر، مثلا پشت دست می‌چسبد.

این دستگاه، یک تراشه NFC (ارتباطات میدان نزدیک)، یک سیم پیچ حلقه‌ای برای انتقال برق بی‌سیم و خود حسگر نیکوتین را در خود جای داده است. حسگر شامل یک بستر پلاستیکی پلی‌آمید است که با یک لایه نازک از یک ترکیب معدنی به نام دی‌اکسید وانادیم (VO۲) پوشیده شده است. هر مولکول نیکوتین آئروسل شده‌ای که در هوای عبوری از حسگر وجود دارد، با VO۲ پیوند می‌خورد و سیستم هشدار رسانی را فعال می‌کند.

یک دستگاه دارای NFC مانند یک گوشی هوشمند می‌تواند حسگر را به‌صورت بی‌سیم روشن کند و جریان الکتریکی را از طریق فیلم VO۲ عبور دهد. خوانش‌های رسانایی به تلفن ارسال می‌شوند که آنها را برای تعیین سطوح نیکوتین موجود در هوا تجزیه و تحلیل می‌کند. هر چه تعداد مولکول‌های نیکوتینی که با VO۲ پیوند می‌خورند بیشتر باشد، تغییر رسانایی بیشتر خواهد بود.

دکتر فیلیپ گوتروف از آریزونا که همراه با پروفسور مادو باسکاران و دکتر آتاور رحمان از RMIT این مطالعه را مدیریت می‌کند، گفت که این فناوری همچنین می‌تواند برای تشخیص نیکوتین در دود سیگارهای سنتی هم استفاده شود؛ اگرچه نیاز به حسگرهای بیشتری در این خصوص احساس می‌شود.

کد خبر 642157

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha