سیستم هوشمندسازی موزه ها در موزه ارامنه تهران رونمایی شد. این موزه به عنوان پایلوت انتخاب شده و اشیای آن طبق این سیستم مورد پایش قرار می گیرند.

هوشمندسازی موزه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، در این مراسم سید احمد محیط طباطبایی رئیس ایکوم ایران، قلی نژاد معاون پژوهشگاه میراث فرهنگی و گروه مخترعان هوشمند سازی اشیا موزه‌ای به همراه اسقف اعظم ارامنه حضور داشتند.

در این برنامه محمودرضا گرجی و سالار بصیری به عنوان مخترعان و مرجان حاجی رحیمی به عنوان ایده پرداز این سیستم به معرفی کارکرد آن پرداختند. 

گرجی توضیح داد: این سیستم هوشمند در ویترین‌های موزه قرار می‌گیرد تا بتواند دما، رطوبت، لرزه و حضور موجودات موذی را به موزه دار اطلاع دهد. در واقع اگر اتفاقی خارج از استانداردهای لازم در هر یک از ویترین‌های اشیای موزه‌ای بیفتد، این سامانه که به سامانه مرکزی متصل است، هشدار داده و راهنمایان، کارکنان و مدیر موزه را مطلع خواهد کرد. حتی این امکان را دارد که بتواند حشرات موذی داخل ویترین‌ها را نیز دور کند. بنابراین این سامانه به هیچ اپراتوری نیاز ندارد.

این اختراع پیش از این در جهان ثبت نشده بود. به همین دلیل توانست در مسابقه بین المللی فدراسیون جهانی مخترعان که در سوئیس برگزار شد و مسابقه‌ای در ترکیه عنوان اختراع برتر را در حوزه موزه‌ای به دست آورد.

حاجی رحیمی ایده پرداز این اختراع در این مراسم گفت: ما بررسی کردیم در موزه‌ها یک دیتالاگر وجود دارد که باید برای مشخص شدن شرایط ویترین موزه‌ها و یا کل موزه آن دیتالاگر را برداشت و به کامپیوتری متصل کرد و آیتم‌های آن را استخراج کرد. در حالی که این سامانه هوشمند نیازی به جابجایی ندارد. آیتم‌های مورد نظر آن نیز بیشتر از دیتالاگر است.

وی با بیان اینکه این اختراع از صفر تا صد با هزینه شخصی طراحی و تولید شده است، اظهار داشت: موزه ارامنه همکاری بسیار خوبی با ما در این زمینه داشته است. ما می‌خواستیم در موزه‌ای این سیستم را نصب کنیم که احتیاج به نامه نگاری‌های طولانی مدت نداشته باشد. همکاری مناسب با ما انجام شود و تنوع محصولات موزه‌ای نیز در آن بالا باشد.

ایده پرداز این طرح گفت: به همین دلیل موزه ارامنه که در آن نسخ خطی، لباس، نقره و نقاشی وجود داشت را انتخاب و به عنوان پایلوت این سیستم را نصب کردیم. 

وی بیان کرد: این اختراع از ایده تا اجرا ۱۱ ماه طول کشید و ما آن را به روش‌های مختلف امتحان کردیم. تا قبل از اینکه در مسابقه شرکت کنیم، مطمئن شدیم که در هیچ موزه‌ای چنین امکاناتی نباشد. با همکاری ایکوم ایران توانستیم اطلاعات مربوط به نگهداری از هر شیء موزه‌ای را دریافت کنیم. وزارت میراث فرهنگی این اطلاعات را ندارد اما ایکوم تمام این اطلاعات را داشت و در اختیار ما قرار داد.

گرجی نیز در این برنامه گفت: این سیستم حتی به لرزه نیز حساس است و می‌تواند مدیران موزه‌ای را از راه دور نیز مطلع کند.

کد خبر 642849

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha