در حالی که رئیس جمهور بر ضرورت قیمت‌گذاری عادلانه کالاها به ویژه اقلام اساسی مورد نیاز مردم تاکید کرده است، وزیر صمت می‌گوید منافع حاصل از عرضه ارز ۴۲۰۰ تومانی به دلیل رانت به دست مردم نمی‌رسد و شاهد انحراف منابع در این بخش بوده‌ایم. 

بازار

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایمنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار تقویت و توسعه سامانه‌های هوشمند توزیع کالا در سراسر کشور را برای ایجاد آرامش در بازار و اطمینان مردم ضروری دانست و گفت: شرایط رهاشدگی و قیمت‌های دلخواه در بازار به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست و در این راستا راه‌اندازی و توسعه سامانه‌های هوشمند توزیع کالا به ویژه کالاهای معیشتی و روزمره مردم می‌تواند نقش مهمی در کنترل بازار و قیمت‌ها داشته باشد. 

رئیسی بر استفاده از بهترین روش‌ها برای رسیدن کالا به دست مردم تاکید کرد و گفت: برنامه و سیاست دولت رسیدن عادلانه کالا به دست مردم است و هیچ تعصب یا محدودیتی بر استفاده از روش خاصی وجود ندارد و مهم این است که کالای مورد نیاز مردم با حفظ کرامت و عزت به دست آنان برسد و مواردی که در گذشته مردم را به حضور در صف‌های طولانی کشانده و کرامت‌شان را خدشه‌دار کردند نباید تکرار شود. 

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تصمیمات ستاد تنظیم بازار باید به طور کامل اجرا شود، خاطرنشان کرد: اگر برخلاف تصمیمات ستاد تنظیم بازار مدیر مجموعه یا کارخانه‌ای بر اساس مصلحت‌سنجی کالای تولیدی خود را به بازار عرضه نکند تا بعداً با قیمت بالاتری آن را بفروشد، چنین فردی حتی یک روز هم صلاحیت حضور در آن مجموعه را ندارد و باید با وی برخورد شود. 

رئیسی تاکید کرد: مجموعه‌هایی که به موجب مقررات، اختیاراتی برای افزایش قیمت‌ها دارند حق ندارند خودسرانه در این رابطه اقدام کنند و باید پیشنهاد خود را به ستاد تنظیم بازار ارائه کند تا پس از بررسی و با توجه به شرایط بازار نسبت به پیشنهاد آن‌ها تصمیم‌گیری شود. 

وی اهمیت نظارت بر بازار و استفاده از اتحادیه‌های صنفی در این زمینه را مورد تاکید قرار داد و گفت: برای نظارت بازار اگر از مردم و بازاری‌ها و اتحادیه‌های صنفی و شرکت‌های تولید کالا و خدمات استفاده شود در کنترل بازار، تولید و توزیع بسیار مؤثر و موفق خواهیم بود. 

رئیس جمهور تصریح کرد: نظارت بر بازار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و لازم است به طور روزانه قیمت کالا و خدمات پیگیری و کنترل شود و حتی یک روز هم از آن نباید غفلت شود. 

رئیسی با تاکید بر ضرورت توجه بر اقلیم هر منطقه و استان در قیمت‌گذاری کالا و خدمات، اظهار داشت: حتی‌الامکان باید از قیمت‌گذاری سراسری روی کالاهای اساسی و معیشتی مردم پرهیز شود چرا که بعضاً قیمت یک نوع کالا در استانی پایین‌تر از قیمت آن در پایتخت باشد و قیمت‌گذاری سراسری به نوعی اجحاف در حق مردم آن استان است. 

وی بر نظارت و کنترل قیمت لوازم خانگی تاکید کرد و گفت: لوازم مورد نیاز در تهیه جهیزیه از جمله کالاهای اساسی و ضروری مردم محسوب می‌شود لذا ضرورت دارد روی قیمت این لوازم نظارت بیشتری اعمال شود. 

رئیس جمهور همچنین بر پیگیری و عملیاتی شدن طرح جامع تجارت در کمترین زمان ممکن تاکید کرد. 

رئیسی در ادامه وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر جهاد کشاورزی، استانداران و اعضای ستاد را مخاطب قرار داد و تاکید کرد: در شرایطی که با واکسیناسیون عمومی موفقیت حاصل شد از جانِ مردم صیانت گردید، نان مردم هم بسیار اهمیت دارد و باید با کنترل، پیگیری و نظارت بر حلقه تأمین، توزیع و مصرف مراقبت شود تا به مردم اجحاف نشود و سوداگران نتوانند نان مردم را با مشکل مواجه کنند. 

کالاها متناسب با ارز ترجیحی به دست مردم نمی‌رسد

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: منافع حاصل از عرضه ارز ۴۲۰۰ تومانی به دلیل رانت به دست مردم نمی‌رسد و شاهد انحراف منابع در این بخش بوده‌ایم. 

سیدرضا فاطمی امین با بیان اینکه تصمیمات اتخاذ شده در خصوص ارز ۴۲۰۰ تومانی از طریق سخنگوی دولت اعلام می‌شود، اظهار کرد: به طور کلی تخصیص این نرخ ارز با ایجاد رانت موجب‌عدم دسترسی مردم به یارانه‌ها شده است و شاهد هستیم که ارز ۴۲۰۰ برای خرید نهاده‌های دامی مانند ذرت، کنجاله و سویا پرداخت و این کالاها وارد کشور می‌شود اما کالاهای تولیدی مانند مرغ، تخم مرغ و لبنیات متناسب با آن عرضه نمی‌شود و انحراف منابع داریم. 

وی با بیان اینکه تقاضای خودرو در کشور یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه در سال است، افزود: تولید امسال یک میلیون دستگاه برآورد شده است که کمبود ۵۰۰ هزار دستگاهی آن، سال آینده جبران خواهد شد. 

فاطمی امین تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی‌ها، افزایش تولید خودرو پیش بینی شده و متناسب با تقاضا، عرضه خواهیم کرد و با این فرایند، قرعه‌کشی خودرو در سال ۱۴۰۱ حذف می‌شود. 

وزیر صمت درباره آخرین برنامه‌های دولت برای اصلاح پرداخت یارانه‌ها، گفت: طبق طرحی که کار مطالعاتی آن در حال انجام است، یارانه‌ها قطع نخواهد شد بلکه یارانه‌هایی که بی‌هدف پرداخت می‌شد و معمولاً به دست مردم نمی‌رسید، هدفمند می‌شود. 

فاطمی امین همچنین درباره جلسه مشترک با مسئولان دیوان محاسبات کشور گفت: هفت قانون در حوزه تولید وجود دارد که مورد بررسی قرار گرفت. 

وی گفت: مقرر شد مفادی از قوانین گذشته که تاکنون اجرا نشده یا ناقص اجرا شده است و کارهایی که متناسب با آن باید برنامه‌ریزی می‌کردیم رفع نقص شود. 

توزیع ۱.۶ میلیون تن برنج، شکر و روغن برای تنظیم بازار

مدیرکل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود یک میلیون و ۶۳۸ هزار تن انواع برنج، شکر و روغن برای تنظیم بازار این کالاها از محل ذخایر توزیع شده است. 

حجت براتعلی با بیان اینکه بازار کالاهای اساسی مانند برنج، شکر و روغن در آرامش است، اظهار کرد: با برنامه‌ریزی‌ها در سال گذشته برای خرید کالاهای اساسی از خارج و واردات به موقع، امسال میزان توزیع این سه کالا نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و در حال حاضر ذخایر استراتژیک در شرایط مطلوب قرار دارد. 

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تاکنون به طور متوسط روزانه ۱۰ هزار و ۴۸۸ تن برنج در سرتاسر کشور توزیع شده و میزان عرضه این محصول نیز از ۲۸۰ هزار تن فراتر رفته است و بازار آرامی را در این بخش شاهدیم. 

مدیرکل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران اضافه کرد: در همین مدت بیش از ۴۳۹ هزار تن شکر سفید و بیش از ۹۰۰ هزار تن روغن به فروش رفته است. 

براتعلی گفت: کالاهای اساسی برنج، شکر و روغن بر اساس تصمیمات و مصوبات ستاد تنظیم بازار کشور به فروش می‌رود و از طریق شبکه‌های توزیع سراسری و فروشگاه‌های زنجیره‌ای با قیمت مصوب در اختیار مردم قرار می‌گیرد. 

وی با تاکید بر مطلوب بودن وضعیت ذخایر و موجودی این کالاها گفت: واردات کالاهای اساسی از خارج ادامه دارد و جایگزین کالاهای به فروش رفته، می‌شود.

کد خبر 645097

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha