به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، حرمتالله رفیعی در ارزیابی وضعیت کلی سفرهای ترکیه در چندماه اخیر با ریزشی شدن واحد پولی این کشور، گفت: زمانی که ارزش لیرِ ترکیه کاهش پیدا کرد، به یکباره مسافران این مقصد زیاد شد، مخصوصا شهر «وان» که هتلهای آن در مقطعی اتاق خالی نداشت. وان شهر خرید است و بیشتر مسافران این مقصد انگیزه خرید دارند. طبیعی است با این حجم تبلیغ درباره کاهش ارزش لیر، مسافران این مسیر افزایش پیدا کند.
او افزود: بقیه مسیرهای ترکیه هم شلوغ شد و رشد بالایی را در سفر به این کشور تجربه کردیم. البته پاییز و زمستان فصل سفرهای تفریحی به ترکیه نیست و این کشور از گذشته، بیشتر مقصد خرید ایرانیها بوده است، بنابراین وقتی ارزش لیر پایین آمد، با تبلیغاتی هم که شد مسافران این مسیر رشد کرد. البته پس از مدتی، با اجرای سیاست دولت این کشور برای تقویت لیر، حجم این سفرها به روال عادی برگشت.
رفیعی این نکته را یادآور شد که کاهش ارزش لیر، هیچ تاثیری در کم شدن هزینههای سفر به ترکیه نداشته و قیمت خدمات مسافرتی، یا تغییر نکرده یا گران نشده، یعنی ارزانی به دنبال کاهش ارزش لیر اتفاق نیافتاده است که عامل افزایش سفرها شود. طبیعتا وقتی هم در مقصدی گردشگری رشد میکند و تقاضا افزایش مییابد، قیمتها افزایشی میشود نه کاهشی.
آژانسهایی که در مسیر ترکیه کار میکنند نیز با تایید این اظهارات، این نکته را اضافه کردند که با ریزش لیر، تورم این کشور بیشتر شده، بنابراین قیمتها پایین نیامده، چه بسا بعضی کالاها گرانتر و نرخها بیثبات شده است.
مدیر داخلی یکی از آژانسهای مسافرتی در تهران هم گفت: اگرچه در هفتههای اول، همزمان با کاهش ارزش لیر، تعداد مسافران این مقصد زیاد شد، اما در چند وقت گذشته، با بالا آمدن ارزش واحد پولی این کشور روند سفر به ترکیه به روال قبل برگشته است.
درحال حاضر پایه قیمت کوتاهترین و ارزانترین سفر از ایران به ترکیه حدود پنج میلیون تومان است که شامل هزینه بلیت رفت و برگشت و سه شب اقامت در یک هتل معمولی برای یک نفر میشود.
بنا بر آمارهای وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، ایران پس از روسیه، بلغارستان و آلمان، چهارمین کشوری است که در ماه گذشته بیشترین تعداد مسافر را به ترکیه فرستاده است.
نظر شما