به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما بلا استثنا افراد ناقصی هستیم که قبل از هر چیزی نیاز داریم تا خودمان را کشف کنیم. در واقع هر فرد عاقلی، بعد از مدتی زندگی متوجه میشود که ابتدا باید به خودش و خواستههایش و کشف ابعاد مختلف شخصیتش بپردازد.
حالا تصور کنید که این انسان درگیر و سردرگم، در بستر زندگی زناشویی در کنار فرد ناقص دیگری قرار میگیرد که او هم نیاز دارد تا کمی و کاستیهای خود را به گونهای دیگر برطرف کند. در چنین ترکیبی، به وجود آمدن بحث، اختلاف نظر و دعوا، یک امر کاملا طبیعی است.
اما چیزی که در این بحثها باید کنترل شود حد اعتدال و مشخص برای بحث و دعواست. شاید خندهدار باشد، اما شما باید طریقه درست بحث کردن و یا حتی دعوا کردن در زندگی زناشویی را بلد باشید تا بتوانید یک زندگی مشترک موفق را تجربه کنید.
همین قسمت ماجرا خدمتتان عرض میکنیم که هیچ زندگی زناشویی، امکان ندارد که بدون بحث و دعوا برقرار باشد. اما زن و شوهری را میتوانیم بالغ و سالم معرفی کنیم که راههای مقابله با این مشکل و حل اختلافات را بلد باشند. در ادامه برایتان از چند راهکار ساده و کاربردی دربارهی کنترل اختلافات و کاهش دعوای زناشویی، برایتان صحبت خواهیم کرد. لطفا تا انتها مطلب ما را همراهی کنید:
ریشهیابی کنید
باید آگاه باشید و متوجه شوید که این اختلافات و بحثها، ریشه در کدام مشکل شما و همسرتان دارد. اگر دقت کنید، گاهی اوقات، مسائل خیلی کوچک باعث میشوند تا جرقهی یک دعوای بزرگ در بین زن و شوهر زده شود. پس ابتدا بررسی کنید که اصلا چه چیزی به عنوان یک عامل کاتالیزور برای این جرقه محسوب شده و این بلوا را به پا کرده است.
مثلا خانمی در دوره pms قبل از عادت ماهانه خود قرار دارد، آقایی برای مشکلات کاری خود تحت استرس و فشار بسیار زیادی است، مادر خانم و یا مادر آقا در زندگی دو طرف دخالت میکنند و مثالهای دیگری از این دست، میتوانند شما را هوشیار کنند که مثلا دعوای شما بر سر بستن محکم درب حال نبوده و زمینه اساسیتری داشته. پس قبل از هر چیزی باید ریشهیابی کنید که اصلا ما برای چه دعوا میکنیم؟
قبل از شروع دعوا هشدار دهید
هیچکسی دوست ندارد که در زندگیاش همیشه دعوا باشد؛ بنابراین شما هم میتوانید بر اساس یک سری از تجربههای قبلی، حدس بزنید که ممکن است این موضوع به دعوا ختم شود. پس قبل از اینکه ماجرا به جاهای باریک بکشد، هشدار دهید که ادامه دادن این موضوع با این شرایط ممکن است دعوای بدی را به وجود آورد. این هشدار باعث میشود که شما و همسرتان به خودتان بیایید و نحوهی صحبت و تفکر خود را تغییر دهید تا بتوانید در یک محیط آرامتر و آگاه تر، به بحث و صحبت بپردازید.
خشم، عصبانیت و تلخی؛ ممنوع
بله! در هیچ کجای تاریخ، عصبانیت نتوانسته گره از مشکلی باز کند. اتفاقا در برخی مواقع باعث شده تا گره کورتر هم بشود. پس سعی کنید تا میتوانید خشم خود را کنترل کنید و یا در مواقعی که خشمگین هستید، صحبت نکنید و میدان بحث را ترک کنید.
ببینید، خشم یک احساس سالم در روح و جسم ماست و این ما هستیم که تصمیم میگیریم تا در مسیر درست از آن استفاده کنیم یا مسیر نادرست. سعی کنید خشمتان را به بد و بیراه و کارهای هیجانی تبدیل نکنید، به جای این کار، خشمی سازنده و مفید را تجربه کنید.
همه چیز را زیر سوال نبرید
این کار خیلی اشتباه است. تو اصلا هیچوقت...، تو همیشه، تو هر بار، اینها کلمات مخربی هستند و جملاتی هم که معمولا پشتبند این کلمات استفاده میشوند، قضاوتهای مطلقی هستند که کل زندگی زناشویی شما را زیر سوال میبرند. یادتان باشد که بار منفی این جملات به شدت زیاد بوده و ممکن است طرفتان را سرکوب کند و یا او را نسبت به شما عصبانیتر و خشمگینتر نماید. یادتان باشد که در اکثر شرایطهای دعوایی زناشویی، مقصر صد در صد وجود ندارد. پس از ادا کردن جملات این چنینی و توهین به همسر خود، جدا خودداری کنید.
به گذشته برنگردید
یادتان باشد که این کار فقط و فقط باعث میشود تا دعوا بیشتر ادامه پیدا کند؛ بنابراین تمرکزتان را تنها بر روی مشکل پیش آمده بگذارید و از گلایه کردنهای گذشته و مشکلات قبلی صحبت نکنید. نبش قبر کردن مشکلات، نمیتواند باعث کاهش دعوای شما شود و تنها حالتان را بدتر میکند. کما اینکه مشکلات گذشته اگر حل شدنی بودن باید تا به الان حل میشدند و اگر حل نشدند باید از آنها عبور کرد. بیان دلخوریهای گذشته، بههیچوجه نمیتواند در حل مشکل شما کمککننده باشد.
قضاوت نکنید
حتما شما هم در دعواها این جمله را شنیدهاید که من منظور تو را از این جمله میدانم. نه! منظور و خواستهها در دعوا باید علنا بیان شوند. حدس زدن و قضاوت کردن منظور طرف، فقط باعث میشود تا به سوءتفاهمهای به وجود آمده دامن زده شود؛ بنابراین سعی کنید تا جایی که میتوانید جملات طرف مقابلتان را برای خودتان تکرار کنید تا دقیقا متوجه شوید که او چه چیزی را بیان کرده است. قضاوت کردن و تصور چیزی غیر از آن چه که بیان شد، فقط میتواند اوضاع را خرابتر کند و اگر به دنبال کاهش دعوای زناشوییتان هستید، پیشنهاد میکنیم که این کار را کنار بگذارید.
بخشش را بلد باشید
بخشش یکی از مهمترین ارکان زندگی زناشویی است. چرا که جمع کردن گلایهها در دل، هیچ کاری را پیش نمیبرد و بلکه روز به روز حس شما را نسبت به طرف مقابل، بدتر و منفیتر میکند. شما باید آگاه باشید و بتوانید تشخیص دهید که حالا دیگر وقت بخشش است و ادامه دادن، نمیتواند کمکی به جریان کند. نبخشیدن شما و مقصر دانستن طرف مقابلتان تا ابد، میتواند تمام عشق شما را نسبت به همسرتان، از بین ببرد. پی تا جایی که میتوانید، سعی کنید که ببخشید و بگذرید.
یاد بگیرید که اشتباهات خود را قبول کنید
بخش خیلی بزرگی از کاهش دعوای زناشویی در گرو همین جمله ساده است. بله! حتی اگر شما در دعوای پیش آمده مقصر هم نباشید باز هم مرتکب خطاهایی شدهاید. سعی کنید برای توهینها و حرفها و کارهای اشتباهی که انجام دادهاید عذر خواهی کنید تا دل طرفتان نیز آرام گیرد. این کار باعث میشود که حس مثبت و درستتری در فضای زندگی شما برقرار شود.
با هم صحبت کنید
اکثر اتفاقات زمانی رخ میدهد که زوجین به جای اینکه خیلی راحت بنشینند و با یکدیگر صحبت کنند، درگیر سوءتفاهمهای پیش آمده و بحثهای الکی میشوند. صحبت کردن همیشه میتواند بخش زیادی از مشکلات را حل کند و باعث میشود تا طرفین در یک فضای امن تری، بتوانند به سخنان و نظرات یکدیگر گوش کنند؛ بنابراین یکی از مهمترین راهکارهای کاهش دعوای زناشویی، صحبت کردن زوجین با یکدیگر است.
عقبنشینی
گاهی وقتها هر چقدر بحث میکنید و یا هر ترفندی را به کار میبرید فایده ندارد و دعوا هر لحظه بیشتر اوج میگیرد، اینجا شما باید هنر عقبنشینی کردن را بلد باشید و بدانید که در هر شرایطی از دعوا، خودتان را کنار بکشید تا در یک شرایط نرمالتر و آرامتر، بحث را دوباره باز کنید. شاید این موضوع به نظرتان ساده بیاید، اما آگاهی از زمان عقبنشینی، اصلا کار آسانی نیست و هوشیاری زیادی میطلبد. پس هوشیار باشید.
در کنار هم بمانید
گاهی اوقات صحبت کردن باعث میشود که مشکلات شما تا حدودی رفع شود، اما هنوز آن حس صمیمیت و خوشحالی همیشگی به خانه شما برنگشته باشد. این موضوع تا حدودی طبیعی است. پس سعی کنید دوباره با هم، قدم به قدم، صمیمیتتان را بسازید. به یکدیگر محبت کنید و با خریدن یک کادوی کوچک، پختن یک غذای خوشمزه که طرف مقابل دوست دارد، خریدن یک شاخه گل و یا اصلا گذاشتن یک فیلم که هردویتان دوستش دارید، حال و هوای فضای زندگیتان را تغییر دهید. یادتان نرود که شما حالا حالاها میخواهید در کنار هم زندگی کنید، پس پای تصمیمتان بایستید و برای رویایی که همیشه داشتید تلاش کنید.
نظر شما