مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۳
۰ نفر

تابلو برق صنعتی فشار ضعیف از پرکاربرد ترین تابلو برق ها است که هم جهت مصارف صنعتی و هم مصارف ساختمانی مورد استفاده قرارد می گیرد. این دستگاه همانند انواع دیگر متشکل از محفظه ای تجهیز شده با قطعات الکترونیکی است که جهت محافظت در برابر اضافه‌بار الکتریکی و اتصال کوتاه در هنگام توزیع برق استفاده می شود.

معرفی تابلو برق صنعتی فشار ضعیف

سطح ولتاژ تابلو برق فشار ضعیف

سطح ولتاژ تابلو برق صنعتی فشار ضعیف از ۳۸۰ ولت تا ۱۰۰۰ ولت می باشد و تغذیه تابلوهای فشار ضعیف با استفاده از ترانسفورماتور با ولتاژ ۴۰۰/۲۳۰ ولت می باشد. به علت نیاز به ولتاژهای پایین از بازار فروش خوبی برخوردار می باشند.

کاربرد تابلو برق صنعتی فشار ضعیف

از تابلو برق صنعتی فشار ضعیف در شرکت ها و کارخانجات، ساختمان های بزرگ، بیمارستان ها، پارک ها و پالایشگاه ها استفاده می شود. نسبت به مکان مورد استفاده ممکن است یک پروژه با مقیاس بزرگ مقیاس با چند تابلو اجرا شود. از طرفی ممکن است یک پروژه دیگر به کمک تابلو برق فشار متوسط اجرا شود. حتی ممکن است بنا به نیاز و شرایط پروژه، ترکیبی از این تابلوهای برق به کار گرفته شود.

انواع مدل های تابلو برق صنعتی فشار ضعیف

تابلو برق صنعتی فشار ضعیف مثل بسیار دیگر از سیستم ها و تجهیزات مهندسی، دارای تنوع بالایی است و برای هر پروژه توسط مهندسان این رشته مناسب با نیاز مکان طراحی می شود. در ادامه به معرفی انواع این تابلو برق ها می پردازیم.

انواع تابلو برق صنعتی فشار ضعیف بر اساس ساختار بدنه  

 تابلو برق ایستاده فشار ضعیف

این نوع تابلو برق صنعتی فشار ضعیف به شکل ایستاده ساخته می شود و درون آن‌ تجهیزات توضیع و کنترل و پنوماتیک قرار گرفته است. این تابلوها معمولاً در ارتفاع دو متر ساخته می‌شوند و شامل اسکلت فلزی، درب، فوندانسیون و چندین قلاب حمل جهت جابه جا کردن در سقف می شود.

تابلو برق دیواری فشار ضعیف

این تابلو ها روی دیوار یا درون آن با اتصالات محکم و مقاوم نصب می شود و در دو نوع تابلوی برق فشار ضعیف دیواری روکار و توکار وجود دارد. از ورق روغنی یا گالوانیزه و تعدادی روبنده لولایی نیز برای امنیت بیشتر در ساخت این تابلوهای برق استفاده می شود.

تابلو برق فشار ضعیف روکار به کمک اتصالات خاصی مانند رولت بولت یا گوشواره روی دیوار نصب می شود. تابلو های توکار در عمق دیوار یا جداره در دو مدل رک (قفسه بندی شده) و سویینگ (با درب شیشه ای) بصورت توکار نصب می‌شوند.

انواع تابلو برق صنعتی فشار ضعیف بر اساس فضای محل نصب

تابلو برق صنعتی فشار ضعیف را می توان در دو مدل indoor (داخلی) و outdoor (بیرونی) محیط تاسیسات صنعتی نصب نمود. تفاوت این دو مدل در استاندارد ساخت آن ها است به این صورت که مدل داخلی دارای حساسیت کمتر و مدل بیرونی با ید داری استاندارد IP جهت مقاونت در برابر تابش آفتاب، بارش باران و برف، وزش باد، رطوبت، گرما وعایق در برابرعوامل طبیعی باشد.

انواع تابلو برق صنعتی فشار ضعیف بر اساس اندازه محل نصب

تابلو برق صنعتی فشار ضعیف معمولا در دور طرح سیواکن و ریتال که به شکل سلولی است در صنایع مختلف استفاده می شود.تابلو برق سیواکن اکثراً در مکان های بزرگ و با مصرف بالا مانند مراکز نیروگاهی، پالایشگاهی و شرکت های تولیدی صنعتی کاربرد دارد.

تابلو برق صنعتی فشار ضعیف ریتال به عنوان یکی از طرح های محبوب در ساخت و تولید تابلو برق سلولی به شمار می رود و یکی از مزایای عمده این مدل، اشغال فضای کمتر نسبت به مدل سیواکن است. این تابلو ها فضای کمتری اشغال میکنند و منتاژ راحت تری نسبت به سایر تابلو ها دارند.

تجهیزات تابلو برق صنعتی
تابلو برق صنعتی از تجهیزاتی گوناگونی بسته به نیاز مشتریان تشکیل شده اند که هر کدام از آنها، نقشی مهم در تابلو برق همچون حفاظت جان انسان، محافظت از سوختگی قطعات تابلو، کمک به مدار قدرت و مواردی دیگر را ایفا می کنند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

☑ کنتاکتور:

کنتاکتور در تابلو برق صنعتی  وظیفه ی قطع و وصل جریان به الکتروموتور را انجام می دهد و برای اینکه بتوانیم یک موتور سه‌ فاز را از راه دور کنترل کنیم، به یک رله مغناطیسی با کلید اتصال قوی نیاز داریم تا بتواند فشار جریان موتور را در حالت ایمن هدایت کند؛ از این رو رله های الکترومکانیکی که قدرت بالایی دارند و با عنوان کنتاکتور شناخته می شوند، برای همین منظور ساخته شده اند.

در صورت بروز مشکلاتی همچون افت ولتاژ، جابه‌جایی فاز، عدم تقارن ولتاژ سه فاز و یا قطع بودن یکی از فازها، کنتاکتور اجازه ی روشن شدن به تابلو برق را نمی دهد که در این حالت، می توان از تیغه ی باز آن را در مدار، جهت استارت نمودن تابلو استفاده کرد.

بر روی کنتاکتورها، معمولاً یک کنتاکت بسته نیز بر روی آن وجود دارد که می توانید آن را به یک بیزر متصل نمایید تا دلیل خاموش شدن یا روشن نشدن تابلو برق را به تکنسین و یا اپراتور اعلام نماید.

☑ بی متال:

یکی دیگر از تجهیزات مناسب و عالی برای تابلوهای برق صنعتی، بی متال‌ها هستند که به توسز آن شما خواهید توانست فرایند تبدیل تغییرات دمایی نسبت به جا به جایی مکانیکی را به راحتی انجام دهید.

در خصوص وظیفه اصلی و مهم بی متال‌ها در تابلو برق صنعتی نیز می توانیم به محافظت موتور سه فاز در برابر اضافه بار در ولتاژ پایین اشاره نمود.

☑ رله:

رله قطعه ایست که بنا به خطاهای مختلف پیش آمده در مدار، فرمان قطع یا وصل را می دهد.

☑ لوزام اندازه گیری تابلو برق صنعتی :

ما برای بررسی و اطلاع داشتن از شدت جریان، اختلاف پتانسیل و توان ورودی و دیگر عوامل، باید لوازم اندازه گیری که به دو صورت اتوماتیک و آنالوگ هستند، استفاده کنیم تا از جریان هایی که اضافه بار می کشند، باخبر شویم؛ از این رو لوازمی همچون آمپر سنج، ولت سنج، وات سنج و … در مدار تابلو برق صنعتی قرار می گیرند.

☑ ترانس ولتاژ یا جریان:

ترانس های ولتاژ و یا ترانس های جریان به کار گرفته شده درون تابلو برق صنعتی  معمولا از نوع ایزوله یا یک به یک استفاده می شود که برای جلوگیری از برق گرفتگی به کار می رود.

☑ دستگاه CT:

این بخش معمولا برای بخش اندازه گیری میدان های ایجاد شده دور سیم های برق به کار گرفته می شود که برای اندازه گیری و تعادل بار تقسیم شده در سیم ها به کار می رود که استفاده خیلی کمی در تابلو برق صنعتی دارد.

معرفی تابلو برق صنعتی فشار ضعیف

☑ ترمینال تابلو برق ها:

وظیفه ی اصلی ترمینال یا کانکتور در تابلو برق صنعتی، اتصال بهتر سیم ها در حالت استاندارد است. هنگامی که شما اتصال سیم ها را با نوارچسب انجام بدهید، جریان برق باعث گرم شدن محل اتصال خواهد شد که امکان دارد خطراتی مانند: برق گرفتگی و آتش سوزی را در پی داشته باشد.

اما زمانی که از ترمینال برای اتصال سیم ها استفاده کنید، با چنین مشکلی مواجه نخواهید شد. از مهم ترین و پرکاربرد ترین ترمینال ها در تابلو برق صنعتی می توان به ترمینال ریلی، ترمینال شاخه ای و ترمینال پیچی اشاره نمود.

کد خبر 647316

پر بیننده‌ترین اخبار بازار

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha