رئیس جمهور با تاکید بر لزوم همگرایی دولت و مجلس برای حل مشکلات مردم گفت: اگر دولت می‌خواست به قانون عمل کند باید ارز ترجیحی را بدون جبران حذف می‌کرد اما خط قرمز ما سفره و معیشت مردم بوده و هست.

رئیسی در مجلس / 19 دی 1400

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، آیت الله سید ابراهیم رییسی رئیس جمهور که برای دفاع از کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافته است، با گرامیداشت یاد شهدای ۱۹ دی ماه گفت: در ۱۹ دی ماه قیام مردم قم، علما ، طلب و فضلا به حمایت از امام (ره) و ارزش های انقلاب اسلامی که در این دوره آغاز نهضت عظیم اسلامی که منتهی به ۲۲ بهمن شد. یاد همه شهدا به ویژه حاج قاسم سلیمانی را گرامی می داریم و به ارواحشان درود می فرستیم و از ارواح بلندشان استمداد می طلبیم. 

وی یادآور شد: حضور امروز من در مجلس بدلیل به احترام به قانون و آیین نامه مجلس و برای تبیین لایحه بودجه ۱۴۰۱ است. در روز تقدیم لایحه بود ابعاد این بودجه و شاخص‌های آن را بیان کردم و حضور دو بار برای بودجه مسبوق به سابقه نبوده است. اما از باب احترام به قانون و آیین نامه مجلس و اجابت دعوت مجلس برای بار دیگر در برای تبیین بودجه ۱۴۰۱ حضور پیدا کنم. البته مشروح بودجه را ریاست سازمان برنامه و بودجه توضیح خواهد داد.

آیت الله رییسی با بیان اینکه امروز همگرایی بین مجلس و دولت برای رفع مشکلات مردم ضرورتی است‌،گفت: انتظار مردم و دلسوزان انقلاب است که این همگرایی و همپوشانی صورت بگیرد. در جاهایی که این همکاری صورت می گیرد، آهنگ مجلس و دولت یکی است مثل آنچه که در قانون هسته ای که در مجلس تصویب شد و امروز هم دولت به دنبال آن است.

وی گفت: قانون مسکن تصویب شد و دولت هم به دنبال اجرای آن است که هم وعده ما بود و هم مصوب مجلس و هم خواست مردم. در حمایت از تولید، آنچه در مجلس تصویب بود و آنچه دولت دنبال می‌کند همه در یک سو است. این هم‌سویی و همراهی خواست مردم و هم در جهت حل مشکلات مردم است. یکی از جلوه‌های مهمی که می تواند در جهت همگرایی و همسویی مفید واقع شود، مساله بودجه به عنوان سند مالی کشور است.

آیت الله رییسی افزود: انتظار و امید مردم برای اینکه دولت گره‌ها را بگشاید و زندگی مردم را تسهیل کند و به ویژه مشکلات معیشتی مردم را حل کند، امید و انتظار والایی است. شما هم که با حوزه های مختلف در ارتباط هستید امید مردم این است که هر روز می گذرد مشکلات کاهش پیدا کرده و معیشت مردم حل شود.

رئیس دولت سیزدهم در بخش دیگری از سخنانش گفت: تلاش دولت بر آن است که وعده‌هایی که داده است، تحقق عملی و عینی پیدا کند و در عمل پایبند به وعده‌ها باشد. باید امروز در محضر مقدس پروردگار شاکر باشم نسبت به آنچه که در کشور در برخورد با ویروس کرونا اتفاق افتاد. دیگر موفقیت‌های بعضی از کشورها و غربی ها را به رخ ما نکشند. به لطف خدا امروز پایین ترین سطح ابتلا و فوتی در کشور وجود دارد.

 وی خاطرنشان کرد: امروز علیرغم شرایطی که در همسایگی ما و در بعضی از کشورهای غربی وجود دارد، امروز با همت مردم و پیگیری مسوولان و در راس آن عنایت پروردگار باعث شده است که شاهد وضعیتی کاملا متفاوت در ایران و  صیانت از مردم هستیم. 

منابع ارزی کشور رو به افزایش است

آیت الله رییسی با بیان این که حل مساله تورم خواست مردم و همه دلسوزان است، گفت:  امروز دنبال کنترل تورم هستیم  و آمارها هم نشان می‌دهد که سیر نزولی تورم آغاز شده است. با  اقدامات و پیگیری‌هایی که صورت گرفت، سیر تورم که می‌رفت نه فقط در چند سال اخیر بلکه در تاریخ ۵۰ تا ۶۰ ساله کشور این تورم بی نظیر بود امروز سیر صعودی تورم تبدیل به سیر نزولی شده است و این آغاز مبارکی است که بعدا به کاهش قیمت ها  و کاهش تورم به طور جدی در حوزه های مختلف منجر شود.

وی گفت: باید خدا را شاکر باشیم که ۴۰ درصد افزایش صادرات غیر نفتی در کشور وجود دارد و این هم از اقداماتی است که باید تلاش کرد که این میزان افزایش پیدا کند چرا که سهم ما در اقتصاد منطقه بسیار بالا است و باید تلاش کرد که این سهم در جای خود قرار بگیرد.

 رئیس دولت سیزدهم یادآورشد: علیرغم همه تهدیدها و تحریم ها امروز افزایش صادرات نفتی و معیانات گازی را داریم. بعضی ها گله مند بودند که نمی‌شود، مگر می‌شود؟ اما این اتفاق افتاد و از طرف دیگر ارز حاصل از صادرات در حال برگشت به منابع ارزی است. لذا منابع ارزی رو به افزایش است علیرغم برخی سخنانی که گفته می شد امکانات صادرات نفت نیست یا اگر  امکان صادرات است پول آن بر نمی‌گردد اما این اتفاق افتاد یعنی هم افزایش صادرات نفت و هم  وجوه حاصل از صادرات برگشت. 

رئیس جمهور در ادامه به توازن سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: توازن در سیاست خارجی را وعده داده بودیم و امروز هم تعامل با کشورها و هم توازن در سیاست خارجی به ویژه نسبت به همسایگان افتاده است و برای کشورهای همسایه و جهان ثابت شده که جمهوری اسلامی توازن در سیاست خارجی را دنبال می کند. با برخی کشورها در منطقه روابط اقتصادی و تجاری مان ظرف همین چند ماهه تا سه برابر افزایش پیدا کرده است. 

وی گفت: مهمتر از همه در این چند ماه مساله افزایش اعتماد مردم به دولت است. این سرمایه بسیار بزرگی است که با هیچ چیز قابل عوض کردن نیست. اگر مشکلاتی ظرف این چند وقت در کشور داشتیم، زلزله و سیل داشتیم و از همه مهمتر حمله سایبری داشتیم که می‌خواستند کشور را دچار بحران کنند که با اعتماد مردم کشور این مشکل را پشت سر گذاشت.

آیت الله رییسی گفت:‌ امروز خود غربی‌ها و کسانی که بدنبال تحریم بودند می‌دانند که مهمترین برنامه ای که دولت دنبال کرده است خنثی کردن تحریم ها است. ما از ابتدای کار دولت در دو جبهه خنثی کردن تحریم‌ها و رفع تحریمها حرکت کردیم و رفع تحریم ها در یک کار و حرکت عزتمندانه دنبال شد و می شود.

رئیس جمهور اضافه کرد: قرارگاه خنثی کردن تحریم‌ها هم در این زمینه فعال است که ما به هیچ عنوان تحریم‌ها و تهدیدها را برای خود مانع ندانیم و با اعتماد و حمایت مردم و در کنار هم قرار گرفتن مسوولان، دولت و مجلس و دستگاه‌های مختلف کشور کار به نتیجه برسد.

وی گفت: اعتقاد و باورمان این است و هم بارها رهبر حکیم و فرزانه به ما فرمودندکه اگر شما با قدرت و اعتماد و اتکال به خدا و اعتماد به داشته‌های این کشور کار را دنبال کنید، حتما پیروزید و به نتیجه خواهید رسید. تجربه این چند ماهه نشان می‌دهد که همین خط سیر،‌ خط سیر درستی است و جواب خواهد داد.

رئیس دولت سیزدهم ادامه داد: آنچه که در جلسه گذشته اشاره کردم این بود که هدف گیری دولت رشد ۸ درصدی اقتصادی است امید است با اقداماتی که انجام می شود ما را به این میزان رشد برساند. سال‌های گذشته مشکلات جدی داشتیم. رشدی بسیار اندک و کمتر از یک درصد وجود داشته است اما این میزان با همگرایی و همکاری مجلس و دولت امکان پذیر است.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش در مورد حذف ارز ترجیحی در لایحه بودجه۱۴۰۱ گفت: زمانی که کار را که در دولت سیزدهم آغاز کردیم از ۱۸ میلیارد دلاری که در بودجه پیش‌بینی کرده بودیم، چیزی باقی نمانده بود یعنی در نیمه دوم سال مبلغی برای تخصیص ارز ترجیحی باقی نمانده بود. اگر دولت می‌خواست به قانون عمل کند باید ارز ترجیحی را بدون جبران حذف می‌کرد اما خط قرمز ما سفره و معیشت مردم بوده و هست .

وی تأکید کرد: نمی‌توانستیم به اقتصاد کشور و بازار و زندگی مردم شوک وارد کنیم، موضوع را در جلسات کارشناسی بررسی کردیم و مقرر شد در چند ماه آتی ارز ترجیحی ادامه پیدا کند و بعد برای جبرانش تمهیداتی اندیشیده شود. بحث ها و نظراتی مطرح شد و شورای عالی هماهنگی اقتصادی برای این اقدام هم نظر شدند.

رهبری فرمودند؛ نظر مجلس در مورد حذف ارز ترجیحی اخذ شود

رئیسی ادامه داد: خدمت مقام معظم رهبری که موضوع مطرح شد ایشان فرمودند:« نظر مجلس در این ارتباط اخذ شود.» این سخن بسیار حکیمانه بود بعد از فرمایشات ایشان این موضوع را در دولت به عنوان لایحه دو فوریتی مطرح کردیم که در دولت به تصویب رسید.

وی اظهار داشت: براین اساس مقرر شد اولا ارز ترجیحی برای چند ماه آتی ادامه پیدا کند تا شرایط عادی شود. دوما حذف ارز ترجیحی بدون جبران برای مردم به ویژه خانواده‌های نیازمند کار درستی نیست حتماً باید این جبران صورت گیرد لذا در این لایحه هر دو نکته رعایت شد و لایحه تقدیم مجلس شد.

رئیس‌جمهور گفت: مجلس محترم بعد از اینکه لایحه مطرح شد، فوریت لایحه را رد کردند و مقرر شد لایحه به صورت عادی بررسی شود به عبارت دیگر مجلس اعلام نکرد که ارز ترجیحی را چه کنیم و اعلام نکرد که چگونه جبران کنیم. نه رای به ادامه ارز ترجیحی دادید و نه رای به جبران حذف ارز ترجیحی.

رئیسی اظهار داشت: ترجمه رای به عدم فوریت لایحه دولت این بود که «طبق قانون باید ارز ترجیحی حذف شود.» لذا شرحی برای ریاست مجلس نوشتم و گفتم که در جلسه برای نمایندگان تبیین شود که عدم رای به فوریت لایحه بدین معنا است که ارز ترجیحی باید حذف شود.

رئیس دولت سیزدهم گفت: این کار را به مصلحت ندانستیم معتقد بودیم که این کار شوک وارد کردن به سفره و معیشت مردم است که خط قرمز دولت است. رهبری مشکل را حل کردند و اجازه دادند وضعیت اقتصادی فعلی را تا تعیین تکلیف قطعی ارز ترجیحی ادامه دهیم.

بدون فکر برای سفره مردم و نیازمندان، ارز ترجیحی حذف نمی‌شود

وی اظهار داشت: باور داریم که اگر ارز ترجیحی قطع شود حتماً باید برای جبران آن برای زندگی مردم به ویژه نیازمندان فکر جدی کرد. امکان ندارد بدون فکر برای سفره مردم و نیازمندان ارز ترجیحی حذف شود. در این راستا سازمان برنامه و بودجه با نمایندگان و برخی صاحب نظران هم جلساتی داشت تا همفکری و همراهی در این رابطه شود و مجلس و دولت با هم بتوانند مسائل و مشکلات را حل کنند.

کد خبر 648787

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • غلامحسین محمد نژاد IR ۱۱:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
    11 2
    یا آقای رییسی در کشور دیگری غیر از ایران ریاست جهمور محترم است که زندگی و معاش مردم روبراه است یا جایی که ما زندگی می کنیم نمی دانیم غیر از کشوری است که رییسی حکومت می کنند غ در هر حال یا مردم یا رییسی یکی شان در جایی غیر از ایران هستند که اصلا از هم خبر ندارند . خدایا ما را به راه راست هدایت فرما . آمین
  • . IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
    2 2
    رئیس سازمان برنامه و بودجش که تره هم برای حرف رئیس جمهور خرد نمیکنه تو روز پرستار جلوی اون همه اصحاب رسانه قول میده مطالبات کادر سلامت و بدن دستور مستقیم هم میده به میر کاظمی و مخبر ولی دریغ از کوچکترین عمل واقعا جای تاسف داره قدرت رئیس جمهور اصلا براشون معنا نداره شاید هم آقای رئیسی پشت پرده گفته شما مخالفت کنین خدا عالم است سیاست پدر و مادر نمیشناسه
  • ناشناس US ۱۷:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
    4 1
    آقای رئیسی با این طرز فکر نمی توانید کشوررا اداره کنید اگر ارز4200 قطع گردد یعنی اینکه خود شما عملا کمر به نابودی طبقه متوسط و ضعیف جامعه بسته آید و عده سر خرمن دادن به مردم نیز مشکل را حل نخواهد کرد ... در حالیکه کشور های,دنیا سعی می کنند تورم اندکی رشد پیدا کند متاسفانه در کشورما تورم بدون حساب و کتاب کیلومتری بالا رفته چرا نگاه شما مثل نگاه رهبران.برجسته دنیا به مردم و سیاست خارجی نیست
    • MD ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
      0 0
      برای کنترل تورم باید کارهای ریشه‌ای انجام بشه. مثلاً در کشور ما مهمترین عامل در ایجاد تورم افزایش بی‌ضابطه نقدینگی هست. باید رشد نقدینگی کنترل بشه تا تورم هم کنترل بشود. اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی یا کنترل بازار به روش دستوری غیرممکنه. با دستور نمیشه اقتصاد را اداره کرد. شکست ارز ۴۲۰۰ تومانی از اول مشخص بود و دولت هم داره اون رو حذف می‌کنه. هر چند دولت برای رفاه مردم یا مبارزه با فساد این کار رو انجام نمیده. دیگه توان پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی را ندارند.
  • باران US ۱۹:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
    4 0
    خدا به داد مردم برسد//// اقای رییسی شما مثل سایر دولت ها ویاسایرین عادت کرده ایدبگویید اوضاع دارددرست می شودایا چنین استت وقتی اقای علم الهدا می فرمایدکارگر بادرآمدیکروزخود نمی توانست چلوکباب بخور دولی امروز کارگربا یک سوم پول خوددرروزمیتواندچلوکباب بخورد دیگه چه میتوان گفت آیا غیرازاین است که خانه ازپایبست ویران است
  • IR ۲۰:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
    3 0
    داره گریه م می گیره. چقدررر صبر کنیم که اوضاع درست شه؟!! و در آسایش و بدون استرس و نگرانی زندگی کنیم؟
  • ناشناس IR ۲۱:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
    1 0
    اصلااین صحبتهادرزندگی مردم ملموس نیست!!!!!!
  • طرفدار IR ۲۳:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
    2 0
    اصلا چرا حذف کنید که بعد بخواهید جبران کنید!!! تمام ایده های اقتصادی تون جهت بدتر کردن وضعیت زندگی و معیشت مردم رو در پیش گرفته!÷
    • MD ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
      0 0
      ببین؛ حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اقدام درستی هست. چه ما خوشمون بیاد چه نیاد. چون ارز ۴۲۰۰ تومانی موجب فساد و رانت شده. کلاً از اول نباید چنین کاری می‌شد. دولت هم دیگه مجبوره ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کنه؛ چون پولی در بساط نیست و هزینه ارز ۴۲۰۰ تومانی سرسام‌آور شده برای دولت.